Deel via

Dit zijn jouw remedies voor het oplossen van kleine kwaaltjes.

February 2013
Tablet
Hoe verhelp je nachtelijk hoesten? Last van krampen? Naar aanleiding van het artikel met de natuurlijk remedies om kleine (winter) kwaaltjes op te lossen, kwamen jullie zelf ook met huismiddeltjes op de proppen. En die willen we graag nog met jullie delen. Verder zijn er nog een aantal vragen waarop jij dan misschien weer het antwoord weet.
 

Dit helpt tegen nachtelijk hoesten.

Om het nachtelijk hoesten van een kind of een volwassene te stoppen, wrijf je een stevige laag Vicks VapoRub op de voetzolen. Doe er dan sokken over aan en binnen vijf minuten stopt het zware hoesten en geeft het je vele, vele uren verlichting.

Het werkt voor de volle 100% en is bij kinderen veel doeltreffender dan de sterkste voorgeschreven medicijnen! Waarbij nog vermeld kan worden dat het buitengewoon verzachtend en kalmerend werkt en ze vast in slaap vallen.

Maria D.(70) Heist op den Berg

Krampen? Pijn?

Leg een zakje met kastanjes aan het uiteinde van je bed (aan je voeten). Dit mag onder het laken.

Om pijn te bestrijden: warm een blad van witte of rode kool op, doorprik het met een vork. Leg het nu op de pijnlijke plaats en doe er een windel om.

C. (70) Koersel

Doeltreffend tegen keelpijn.

Maar voor keelpijn, heb ik nog een zeer doeltreffende remedie. Drink thee van enkele blaadjes verse salie en weg is de keelpijn.

Nelly P. (76) Aalst

Wat helpt?

Ik heb barstjes aan mijn vingertoppen. Welk eigenbereid middel kan ze weg helpen?

Marcel D.R (75) Londerzeel

Deze siroop helpt tegen verkoudheid.

M'n oma zaliger siroop tegen verkoudheid werkt uitstekend. Gebruik een leugentje voor bestwil over de ingrediënten, want anders neemt niemand je medicijn :-)

Recept.
Verzamel ongeveer 3-400 gr tuinslakken/escargots in een vaathanddoek. Doe er enkele flinke lepels, ongeveer 250gr, donkerbruine suiker op. Hang de dichtgeknoopte (anders vluchten je slakken!) handdoek op met een beker/schaal eronder. Door al die suiker scheiden de slakken heel wat vocht af waarin je suiker oplost .

Na 8-12 uur is een prima siroop in je beker gedruppeld. Geef je slakken een blaadje sla voor je ze weer loslaat of in de pan gooit.

Filiep B. (55) Kreta

Dennenthee met honing.

Het meest efficiënte middel tegen aandoeningen van de luchtwegen is dennenthee met honing. De thee in een pot met deksel 5 minuten laten trekken, dan door een fijne zeef gieten. Honing en eventueel kandijsuiker toevoegen. Zeer warm drinken, best voor het slapen gaan.

NIET GEVEN AAN JONGE KINDEREN!!!!!!

Als je dit allemaal te omslachtig vindt kan je ook een lepel honing met kaneel nemen.

Julius M. (64) Beveren

Hoofd- en keelpijn.

Ik heb de middeltjes gelezen tegen hoofd- en keelpijn. ik wil er iets aan toevoegen omdat ik zelf ondervonden heb dat het helpt.

Ik heb het over het gebruik van zoethout in bepaalde siropen. Dat werkt wel op de bloeddruk, dus is zeker af te raden voor iemand die hoge bloeddruk heeft!!

Chris (62) Ooigem

Middeltje tegen de griep.

Ik heb nog een middel tegen de griep, namelijk kippensoep. Dit werd mij indertijd verteld door mijn grootmoeder. Zij was 9 jaar toen de Spaanse griep uitbrak (1918) en haar moeder gaf haar en de andere kinderen dagelijks die zelf gemaakte kippensoep. Niemand kreeg de griep.

Luc S. (57) Vrasene

Tot slot nog gezondheidstipjes.

Ik gebruik nooit chemische medicijnen, maar altijd middeltjes op homeopathische basis. Ik eet gezonde groenten van bij ons zoals bloemkool, boerenkool, broccoli ,wortelen... Daarin zitten allemaal stoffen die goed zijn voor het lichaam.

Ook gebruik ik gewone honing en in de winter altijd tijmhoning op het brood of voor het slapen gaan met een glas melk. Ik gebruik al jaren knoflook capsules en capsules vitamine E.

Ook gebruik ik gemberpoeder. Dat is een pijnstillend antioxidant, maar ook slijmoplossend, goed tegen de hoofdpijn en migraine, tegen misselijkheid en koorts en nog veel meer.
Ik heb ijzertekort maar gebruik geen tabletten maar rose visé ferro (supermarkt Nederland) . Ik drink op het ogenblik alleen maar granaatappelsap: een half glas 's avonds.

Paul (65) Beverlo

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels