Deel via

Ons tweede OxyTiME Magazine ligt op 13 maart in de winkel.

March 2013
thailand
SeniorenNet is trots dat het tweede nummer van haar OxyTiME Magazine op 13 maart in de winkel ligt. Omdat OxyTiME- Tijd om te genieten- vier keer per jaar verschijnt straalt het dit keer helemaal de lente uit. 'Kom uit je zetel, het is voorjaar!', dat is de boodschap voor de levensgenieters, zegt hoofdredacteur Martine Wauters. En nu kan jij je ook abonneren op OxyTiME Magazine. Wij geven jou in primeur de onderwerpen al prijs...

Opeens alleen: na de schok, de nieuwe kansen.

Lente, dus springen we graag op de fiets, voor drie mooie tochten (mét pitstops) door het Pajottenland, langs Leie en Schelde en door Haspengouw.

Voor elke menopauzeklacht bestaat écht een oplossing.

Brazilië, dé booming toeristische bestemming van het moment.

De beste vegetarische restaurants van het land, mét recepten.

"Lente OxyTiME Magazine ziet er super leuk uit".

'Ja, ik ben heel tevreden over dit tweede OxyTiME Magazine', lacht hoofdredacteur Martine Wauters van Sanoma Media als wij haar vragen naar haar tevredenheid over de lente uitgave van ons SeniorenNet Magazine.

Op 13 maart vind je het tijdschrift In de (betere) kranten- en boekenwinkels. Tijd dus voor een telefoontje naar Martine om ons te vertellen waarvan we allemaal kunnen genieten in ons OxyTiME Magazine. Het is namelijk een uitgave in samenwerking met SeniorenNet.

SenNet Magazine: 'De cover van het eerste nummer was in aantrekkelijk rood. Gaan we het nu ook zo in de winkel vinden, Martine?'

Martine Wauters: (lacht) Neen, de naam, logo, ondertitel en lettertype zijn hetzelfde, maar dit keer heeft het blad een ander kleurtje. En dat heeft een reden. OxyTiME Magazine verschijnt vier keer per jaar op het ritme van de seizoenen. Daarom willen we dat elk nummer het seizoensgevoel uitstraalt. Dit nummer verschijnt op 13 maart dus het is ons lentenummer. Dat laten we zien in de beelden die een fris, nieuw, groen uitstralen. En verder is er ook in de keuze van de onderwerpen natuurlijk rekening gehouden met het voorjaar, het nieuwe begin.

SenNet Magazine: 'Kan je al een tipje van de sluier oplichten van wat we er dit keer in kunnen lezen?'

Martine Wauters: 'Ik kan je wat 'highlights' geven, wat belangrijke artikels.. Alhoewel, alles is natuurlijk belangrijk. (lacht) Maar ik heb het nummer hier juist voor mij liggen, dus ik zal het eens overlopen.

Helemaal vooraan hebben we weer een grote reisreportage die dit keer gewijd is aan Brazilië. Het is een bestemming die de volgende jaren steeds belangrijker gaat worden. Het WK voetbal wordt er gehouden en in 2016 vinden er de Olympische Spelen plaats. Het is een boeiend land dat het op zich ook goed doet. De toeristische bestemmingen zijn nog steeds aan het uitbreiden. Wij focussen op de drie belangrijkste toeristische trekpleisters in dit reusachtige land.

Ten eerste natuurlijk Rio de Janeiro, de hoofdstad die heel Westers is. Ten tweede Salvador da Bahia, omdat het daar zo typisch Braziliaans en authentiek is. Je vindt er de typische huizenbouw, de inwoners dragen nog de traditionele kledij, ze beoefenen capoeira... het is er nog heel authentiek.
Wij focussen op de drie belangrijkste toeristische trekpleisters in dit reusachtige land. De stad is om die reden beschermd als werelderfgoed door de Unesco. Ten slotte laten we de sfeer proeven van Iguaçu, bekend vanwege de watervallen. Je vindt er één van de grootste watervallen ter wereld, nog groter dan de Niagara Falls. De Brazilianen vertellen dan ook met veel trots over het bezoek dat Eleanor Roosevelt, de vrouw van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, bracht aan de watervallen. Na het zien van zoveel schoonheid sprak de first Lady: "Poor Niagara!".

En niet te vergeten, OxyTiME lezers kunnen genieten van een speciaal reisaanbod naar Brazilië.

Het grote lentegevoel hebben we ook gelegd in drie fietstochten in eigen land. Er is een uitgestippelde route in het Vlaams-Brabantse Pajottenland, in West-Vlaanderen langs de Leie en de Schelde en in Limburg langs de bloesemroute in Haspengouw.'

'Na de schok, de nieuwe kansen'.

Martine Wauters: 'Onze Psycho reportage staat ook in het teken van het nieuwe begin. We hebben drie testimonials van mensen die 'alleen kwamen te staan', maar na de schok van hun verlies en het verwerkingsproces hun leven een positieve wending hebben weten te geven. Zo is er het relaas van een vrouw die verweesd achterbleef nadat haar kids het huis uit waren. Zij besloot pleegkinderen in huis te nemen. Een dame die na 22 jaar verlaten werd door haar man –zij hadden ook samen een bedrijf- vond haar geluk in vrijwilligerswerk en ging opnieuw studeren. En ook een weduwnaar vertelt hoe hij een nieuwe wending aan zijn leven kon geven nadat zijn vrouw was overleden.

En in een ander kader vind je ook de resultaten van de 'Relatie poll' die op SeniorenNet werd gehouden.'

We hebben ook een apart kader getiteld 'Omgaan met verlies' met verwijzingen naar deskundigen die je hulp kunnen bieden: van websites, organisaties, relatiebureaus, tot contactgegevens voor pleegouders, etc.

En in een ander kader vind je ook de resultaten van de 'Relatie poll' die op SeniorenNet werd gehouden.'

Help ik heb een opvlieger.

Martine Wauters: 'Laat ik nog eens duidelijk stellen dat OxyTiME een blad is voor vrouw én man. (lacht) Toch hebben we dit keer een groot verhaal over hoe we positief kunnen omgaan met die typisch vrouwelijke menopauze. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de vrouwen last heeft van symptomen die hierbij komen kijken. Het goede nieuws is dat er heel wat middeltjes zijn die je kunnen helpen om die te bestrijden. En die bespreken we in dit artikel.

We reiken oplossingen aan voor 'Help, ik heb een opvlieger', 'Help, ik word dikker', 'Help, ik ben prikkelbaar', 'Help, ik heb geen zin in seks' en 'Help, ik word oud'. '

Lente in de tuin en design.

Martine Wauters: 'OxyTiME Magazine laat je een hele mooie tuin zien om het lentegevoel mee te geven. En er is een schitterende woonrepo over een hoeve in Haspengouw. In tegenstelling van wat je zou verwachten hebben de eigenaars die helemaal ingericht met design.

Nieuwe reeks over succesvolle koppels: 'Het wordt alleen maar beter'.

En dan hebben we nog een nieuwe reeks waarin koppels centraal staan die al 10, 20, 30 .. jaar samen zijn. Wat is de sleutel van hun succesvolle relatie. Aan de hand van foto's volgen we hun levenspatroon. Hoe was hun relatie in het begin, met opgroeiende kinderen, nadat ze het huis uit waren... en op dit moment. Opvallend bij dit koppel is dat ze over hun relatie zeggen: 'Het wordt alleen maar beter!'

Onbekende bestemmingen én Veggie.

Martine Wauters: 'Onze beautypagina gaat over cellulitis wegwerken met het oog op de zomer. Toerisme zet het 'opnieuw actief zijn' in de kijker met onder meer wandelen in Wales en fietsen in Oostenrijk. Met onze wedstrijd kan je tickets winnen met Brussels Airlines en we hebben een dubbele pagina over Wellness met een korting op Wellness arrangementen voor onze lezers. En heb je al eens vegetarisch gegeten? Je krijgt een overzicht van de beste Veggie adresjes in Vlaanderen, zowel in fastfood als kwaliteitsresto's.'

Hightech en slimme geldtips.

Pascal (Vyncke, onze webmaster n.v.d.r.) heeft een stuk geschreven over het nieuwe tv kijken, de technologische vernieuwingen. En we belichten ook hightech snufjes. Voorts kan je met onze slimme geldtips meteen je winst verzilveren en behandelen we in de rubriek 'Vermogensbeheer' de vraag of het zin heeft als 50-plusser nog te beginnen met pensioensparen.

Abonneren kan nu ook.

Na de verschijning van het eerste nummer van OxyTiME Magazine kregen we nogal veel vragen van mensen die zich op ons tijdschrift wilden abonneren. Vandaar dat je vanaf nu een abonnement kan nemen. Ook daarover verneem je alles in ons lente exemplaar.'

SenNet Magazine: 'Wij voelen ondertussen de lente al aankomen, Martine. Dank je wel voor je uitleg. Wij staan op 13 maart in de winkel.'

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels