Deel via

Checklist: Wanneer is je carrière geslaagd?

March 2013
Carrière
Als jij terugblikt op je professionele carrière vind je dan dat je loopbaan geslaagd was? Het heeft natuurlijk geen zin om jezelf een slecht gevoel te geven, want gedane zaken nemen geen keer. Deze checklist is meer bedoeld als opsteker. 100 procent zekerheid heb je nooit, maar als (een paar van) deze zaken op jou van toepassing zijn, kan je wellicht tevreden terugblikken op je carrière.

Check of jouw carrière geslaagd was.

Soms durven we al eens te twijfelen of we op werkvlak wel de juiste beslissingen hebben genomen. Of je bent of was bijvoorbeeld een echt carrièrebeest en twijfelt soms of al die tijd, stress, drukte etc. het allemaal wel waard zijn (geweest)?

Wanneer weet je dat het door jou gekozen carrièrepad het juiste is of was? Met 100 procent zekerheid zal je het nooit weten, maar als je terugblikt op je loopbaan, dan weet je volgens managementconsultant Steve Tobak, dat je carrière geslaagd is wanneer volgende zaken op jou van toepassing zijn.

Dat...

...je een verschil hebt gemaakt

Het gevoel dat je een verschil maakt binnen een bedrijf is van onschatbare waarde. Het is vaak datgene wat mensen motiveert om iedere dag uit hun bed te komen en het beste van zichzelf te geven. Niet iedereen kan zeggen dat hij fier is op het werk dat hij doet, dus als dat bij jou wél het geval is, mag je jezelf zeer gelukkig prijzen.

...je interessante mensen hebt ontmoet

Als je via je job ontzettend boeiende mensen ontmoet, van hen kunt leren én je ervaringen met hen kunt delen, dan kan dit voor jou het argument zijn om van een geslaagde carrière te spreken. Op ons werk moeten we samenwerken met mensen die we niet altijd zelf zouden uitkiezen, maar juist dat maakt het allemaal interessant.

...je ervan genoten hebt

Zo kan je wel duizenden verhalen vertellen over je werkervaringen waar mensen luidop zullen mee lachen.

Wanneer je terugblikt op je loopbaan, moet je denken aan de (vele) fantastische dingen die je op je werk hebt mogen beleven. Natuurlijk zijn er altijd wat mindere momenten, maar als de goede momenten deze kunnen overstijgen, dan is jouw job de moeite waard. Zo kan je wel duizenden verhalen vertellen over je werkervaringen waar mensen luidop zullen mee lachen.

...je jezelf hebt ontdekt

In de loop van je carrière moet je ontzettend moeilijke beslissingen nemen die nodig zijn opdat je jouw hart zou kunnen volgen. Langzaamaan kan je steeds beter achterhalen wat je zélf wil. Zo wist je bijvoorbeeld wanneer je bij dat ene bedrijf moest vertrekken, omdat je dan volledig jezelf kon zijn bij een andere organisatie.

(nm) – Bron: Inc.com

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels