Deel via

Deze recepten zijn op zijn paasbest: 3X roerei! En met lam de lente op je bord.

March 2013
recepten
TastToe heeft dit keer eenvoudige en lekkere recepten om gedurende de paasdagen op het menu te zetten tijdens een gezellige brunch of een heus paasdiner. Maar natuurlijk kan je de gerechtjes serveren wanneer je maar wilt. Voor de brunch hebben we 3X een lekker roerei en voor je paasdiner staat er lam op het menu.

'Voor een feestelijk effect kan je als versiering nog gemengde mesclun sla gebruiken, gemengde sla soorten, afgegarneerd met wat citroen en zalm eitjes.'

'Aspergepuntjes zijn als extra garnituur heerlijk bij het roerei met ham en bieslook.'

'Je kan de drie garnituren ook telkens verdelen over één roerei, zodat iedereen drie verschillende smaken op zijn bord krijgt.'

'De lamsbout bak je eerst op een hoog vuur aan. Daarna laat je hem langzaam garen op een middelwarm vuur. De gaartijd ligt aan de dikte van de bout, maar ga uit van ongeveer anderhalf uur. Overgiet de lamsbout regelmatig met het vocht.'

Nu de dagen weer langer worden, staat ook Pasen voor de deur. De paasdagen zijn een uitstekende gelegenheid om samen gezellig bijeen te komen en te tafelen.

Voor de brunch heb ik een lekker en eenvoudig receptje voor je:

3 x roerei

  • Roerei met zalm
  • Roerei met truffel
  • Roerei met ham en bieslook

Eerst het roerei maken.

  • 3 eieren (pp)
    Voor de basis van het roerei neem je 3 eieren. Klop deze goed door elkaar en doe er peper, zout en een scheutje room bij.
  • Maak je bakpan goed warm, doe er wat boter in en laat die smelten. Doe het eimengsel erin.
  • Roer het geheel los en laat het stollen blijf roeren tot je allemaal stukjes gestolde ei hebt (pas op, niet te lang laten bakken, het ei mag nog wat 'nat' zijn).

Voor de 3 variaties:

Simpel genoeg doe je voor de variatie die je kiest het volgende

  • de zalm erbij (1 handje zalm is genoeg) per persoon
  • kies voor verse truffel of roer 2 theelepels truffeltappenade door het roerei.
  • Bestrooi met ham (Italiaanse hesp is ook lekker, 1 handje is genoeg per persoon) en gesneden verse bieslook.

Paasdiner met lam.

Voor het paasdiner staat vaak lamsvlees op het menu, want dit heerlijke en eerlijke product staat voor de lente.

Serveer het lamsvlees met verse voorjaarsgroenten zoals doperwtjes, tuinboontjes, jonge worteltjes of verse spinazie.

De traditionele lamskoteletjes.

  • Marineer de koteletjes 24 uur van te voren in olie, peper, zout, een beetje knoflook en wat tijm en rozemarijn.
  • Laat een bakpan goed heet worden en leg hierin de koteletjes, bak ze goudbruin aan beide kanten en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Vouw dit dicht en laat het 5 minuten rusten op een warm plekje.
  • Doe in de pan nu wat rode wijn en de takjes rozemarijn. Laat de wijn inkoken tot 1/3 van de vloeistof. Haal de takjes rozemarijn uit het kookvocht. Roer nu een klontje boter bij het vocht.

    Leg de door jou gekozen groenten op een bord, leg hier de koteletjes op en schep met een lepel de saus over de koteletjes.

Lamsbout.

  • Pak een stoofpan en doe hier olie én boter in, leg de bout in de pan en bak het geheel bruin aan allebei de kanten.
  • Doe hierbij stukken ui, stukken wortel of peen, bleekselderij en eventueel wat teentjes knoflook.
  • Bak dit even mee en giet er dan 1 fles wijn over. Laat de wijn inkoken tot de alcohol er uit is, voeg hierna 10 dl water toe en laat de lamsbout zachtjes stoven. Na 1 uurtje (dat ligt aan de dikte van je bout) haal je de lamsbout uit de pan en snijd je die in plakken.
  • Zeef nu het braadvocht. De groenten houd je gescheiden. Laat het vocht inkoken tot een jus. Leg de gestoofde groenten in een schaal, leg de plakken lamsbout erop en schep de saus erover. Natuurlijk kan je ook weer 'plate-service' voorzien, individuele bordjes opdienen.
 

Eet smakelijk!

Je kan mij natuurlijk altijd mailen voor inspiratie of vragen over de bereidingen.
Mail mij op tasttoe14@gmail.com of op info@tasttoe.nu

Met culinaire groet
Michel Danielse

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels