Deel via

Feestelijk buiten eten met deze heerlijke receptjes

May 2013
recepten
En nu is het mei. We rekenen op zonnestralen om heerlijk met familie en (klein)kids buiten te eten in de tuin of op het terras. Dit keer biedt chef Michel van Tasttoe je inspiratie om iedereen van deze heerlijke hapjes te laten smullen, al dan niet aan de barbecue. Laat het water je alvast in de mond lopen.

En dit zijn de zomerse gerechtjes:

  1. Pincho van kip en tuinkruiden
  2. Huisgemarineerde olijven
  3. Bruchetta met mozzarella en tomaat
  4. Gemarineerde kipkluifjes
  5. Brochette van courgette, paprika, ui en chipolata worstje
  6. Pakketje van verse zalm en groentjes
  7. En natuurlijk als laatste de stokjes met marshmallows

1. Pincho

Snij een kipfilet in stukjes. Doe in een kom met olijfolie. Schep hierover verse tuinkruiden, peper en zout en kruiden naar smaak.

Roer dit geheel door elkaar. Laat 3 uur marineren. Doe stukje kipfilet aan een prikkertje en bak ze 12 minuten in een oven op 180 graden.

2. Olijven

Wees eens creatief en marineer olijven helemaal naar je eigen wens en smaak in bv fijne olijfolie, knoflook, rode pepers..

Wil je een verrassende smaak?
Doe eens iets anders en leg de olijven in een suikerbad. Je maakt dit gemakkelijk door ½ liter water met wat suiker op het vuur te zetten. Doe er ook zout bij en wat mosterd als het gekookt heeft.  Giet dit over de olijven en ze krijgen een verassende smaak.

3. Bruchetta

Snijd een stokbrood in schuine plakjes. Doe hierop wat pesto, mozzarella en (kleine blokjes) tomaat en mozzarella. Die kan je ook vervangen door parmezaanse kaas. Rooster in de oven of in een pan op een laag vuur tot de kaas gesmolten is. Werk af met stukjes verse basilicum.

4. Kipkluifjes

Je hebt de marinade bewaard van de pincho. Leg hierin de kipkluifjes en laat ze een paar uur marineren. Gaar ze dan op de BBQ.

5. Brochette

Pak een stalen spies (een houten kan ook maar een stalen staat leuker).

Prik hierop een stukje paprika, courgette, een chipolata worstje en daarna de ui. Herhaal dit tot heel het stokje vol is. Rooster op de BBQ.

6. Pakketje zalm

marshmallows

Snijd prei, wortel, ui en venkel fijn. Leg de groeten in een stukje folie. Besprenkel met witte wijn, peper en zout. Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes tussen de kooltjes en laat ze lekker garen in een minuutje of 10.

7. Marshmallow

Pak een houten saté prikker en doe hier een marshmallow aan. Hou de prikker boven de BBQ en laat zacht worden. Smelt eventueel wat chocolade en doop de marshmallow erin. Dit is het ideale dessertje voor de kids.

 

Tot zover een aantal voorbeeldjes.  En laat het goede weer nu maar komen!

Eet smakelijk!

Je kan mij natuurlijk altijd mailen voor inspiratie of vragen over de bereidingen.
Mail mij op tasttoe14@gmail.com of op info@tasttoe.nu

Met culinaire groet
Michel Danielse

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels