Deel via

Ga mee op mini-cruise met Flandria naar Vlissingen naar Sail de Ruyter 2013.

June 2013
Vlissingen
Speciaal voor SeniorenNet en OxyTiME organiseert Flandria op 24 augustus een dagje op mini-cruise Antwerpen-Vlissingen zodat je Sail de Ruyter kan meemaken. Een dagje varen op het schip dat vroeger het legendarische drijvende restaurant 'La Pérouse'was is sowieso al een belevenis. Maar tijdens Sail de Ruyter vindt op deze zaterdag de vlootschouw plaats. Dus jij kan de prachtige boten onder zeil vlak voor de kust van Vlissingen voorbij zien komen.

Maak de vlootschouw Sail de Ruyter mee.

Met ruim 20 fantastisch grote zeilschepen en 50 tot 80 kleinere zeilbootjes organiseert Sail de Ruyter in Vlissingen weer een prachtige vlootshow. De zeilbotenshow Sail de Ruyter vindt plaats van 22 t/m 25 augustus. Ze is genoemd naar Nederlands meest beroemde admiraal Michiel De Ruyter. 7 jaar geleden was de laatste Sail ter gelegenheid van zijn 400ste geboortedag.

In dit 'Jaar van de Gouden Eeuw' en tevens het jubileumjaar van de Koninklijke Marine wordt opnieuw een Sail de Ruyter in Vlissingen georganiseerd.

De haven ligt vol 'beauty's...

Er is een grote variëteit aan schepen uit Rusland, Polen, Frankrijk, Engeland Nederland en een flink aantal uit Oostende. Je ziet indrukwekkende grote schepen van meer dan 100 meter lang naast kleinere van 30 tot 60 à 70 meter.

Oud, nieuw opgetuigd of...

Er zijn schitterende zeilgiganten van een paar honderd jaar oud maar ook schepen als 'de Morgenster' die in 2008 helemaal opnieuw opgetuigd werd.

En dan is er het paradepaardje van de Nederlandse Marine, het 2 jaar oude zeilschip Zijne Majesteit 'Urania'. De adelborsten, de 'officieren in spe' krijgen op dit schip hun zeilopleiding.

Wist je trouwens dat sinds de kroning van Willem-Alexander alle boten van de marine moesten worden overschilderd van 'Hare Majesteit' naar 'Zijne Majesteit'?

Vlootschouw de Ruyter vlak voor je neus.

Wat jij kan meemaken op zaterdag 24 augustus is uniek. Dan alleen is er de vlootparade. Daarbij kan je 's middags tussen 2 en 4 uur - juist de tijd dat jij met Flandria bent aangemeerd - de zogeheten 'vlootschouw' meemaken. Alle prachtige schepen zie je dan achter elkaar onder zeil voorbij varen.
Wat jij kan meemaken op zaterdag 24 augustus is uniek. Dan alleen is er de vlootparade. Daarbij kan je 's middags tussen 2 en 4 uur - juist de tijd dat jij met Flandria bent aangemeerd - de zogeheten 'vlootschouw' meemaken. Je gaat gewoon op de boulevard staan, om de hoek van je aanlegplaats. Het unieke in Vlissingen is dat je in het pittoreske stadje de boten écht vlak voor je neus ziet voorbij varen. Het is bijna of je ze kan aanraken. Het wordt werkelijk een ongelooflijke belevenis.

Mini dagcruise op La Pérouse.

Het grootste deel van de dag bestaat natuurlijk uit de dagcruise naar Vlissingen.
Jij stapt aan boord van het schip waarop vele beroemdheden dineerden Het is een echte mini-cruise aan boord van de totaal vernieuwde Flandria 16. En dat ken je misschien wel. In november 1953 werd hier aan boord namelijk het legendarische drijvend restaurant "La Pérouse" geopend. Het was een 2-sterrenrestaurant volgens de Guide Michelin.

Jij stapt aan boord van het schip waarop vele beroemdheden dineerden, onder meer Koningin Elisabeth II van Engeland, Prins Rainier en Prinses Grace van Monaco, Prins Jan van Luxemburg, Koning Olav van Noorwegen, Keizer Hailé Sélassié van Ethiopië, president Pompidou van Frankrijk en keizer Hirohito van Japan. Uiteraard waren onze eigen vorsten meermaals te gast.

Maak kennis met onberispelijke vernieuwing.

In de nieuwe filosofie van Flandria blijft de basis behouden. Alles aan boord van La Pérouse moet van een onberispelijke kwaliteit zijn. Het hele schip is fris, mooi, aangenaam, vernieuwd.

Word verwend zoals de prominenten.

Jij vaart in hun kielzog. Tijdens deze dagcruise naar Vlissingen word je verwend met een heerlijke maaltijd, zowel op de heen- als de terugweg. En zo is La Pérouse na een grondige renovatie, met respect voor het verleden, een andere koers gaan varen. Het succes bleef niet lang uit. Ook nu vinden tal van prominenten hun weg naar La Pérouse. Jij vaart in hun kielzog. Tijdens deze dagcruise naar Vlissingen word je verwend met een heerlijke maaltijd, zowel op de heen- als de terugweg.

Bezienswaardigheden onderweg naar Vlissingen.

En de route leidt langs heel wat vermaarde bezienswaardigheden. Op de Schelde op weg naar Vlissingen vaar je als eerste aan bakboord de sluis van Kallo voorbij.
De Berendrechtsluis is de grootste sluis ter wereld! Daarna passeer je aan stuurboordzijde het sluizencomplex van de Kruisschansluis en de Boudewijnsluis. Even verder zie je aan bakboord het Deurganckdok. Met het Deurganckdok heeft Antwerpen het grootste containerdok ter wereld. Daaraan kunnen 5,3 kilometer zeeschepen aanleggen. Wat verder zie je de Berendrechtsluis en de Zandvlietsluis. De Berendrechtsluis is de grootste sluis ter wereld!

Langs het verdronken land van Saeftinghe.

Als het schip ter hoogte van Zuid-Saeftinghe vaart, kan je de radartoren zien. Na Saeftinghe gaat het langs het haventje van Walsoorden en varen we het Nauw van Bath in waar de schepen heel dicht bij de oever varen. Aan stuurboord zie je nog de sluis van Hansweert en dan doemen aan bakboord de sluizen van Terneuzen op.

Wij meren aan in de Koopmanshaven van Vlissingen aan de monding van de Noordzee.

In Vlissingen ben je dan net lang genoeg om de hele vlootschouw te zien. Die vindt plaats tussen 2 en 4 uur. Dan keren we voor een aangename boottocht terug naar Antwerpen.

Meer info over Sail de Ruyter op www.sailderuyter.nl.

Bekijk hieronder het filmpje

 

Praktische informatie:



Programma dagcruise Antwerpen-Vlissingen
zaterdag 24 augustus:

Inscheping Ponton Steenplein: 07u30
Vertrek Ponton Steenplein: 8u00
Aankomst Vlissingen: +/- 13u30
Vertrekken Vlissingen: 16u30
Aankomst Ponton Steenplein: +/- 22u00

Voor SeniorenNet en OxyTiME: € 78 pp.

Jij kan je ticket kopen aan het gereduceerde tarief van € 78,00/ persoon. De maaltijden zijn in de prijs inbegrepen. Dranken zijn niet inbegrepen.

OxyTiME leden krijgen een klein flesje cava per persoon op vertoon van hun lidkaart bij inscheping.

Koop uw ticket:
Link verkoop online ticket: http://www.ticketland.be/?shop=373

Hoe koop ik mijn online ticket?

Klik op volgende link om naar onze online shop te gaan: http://www.ticketland.be/?shop=373

  • Geef bij 'aantal' het gewenste aantal tickets door. 1 ticket is geldig voor 1 persoon. Het OxyTiME leden tarief is geldig voor maximaal 2 personen per lidkaart.
  • Vul je contactgegevens in. Controleer goed of je e-mailadres juist is ingegeven. Je zal namelijk de online tickets per e-mail ontvangen.
  • Kies je betaalmethode
  • Klik op de knop ' Betalen en tickets afdrukken.'
  • Volg de instructies om je online betaling uit te voeren.
  • Na de betaling van je tickets zullen de tickets meteen geüpload worden op het scherm en zal je deze ook per e-mail ontvangen.
  • Gelieve je tickets af te drukken en mee te nemen naar de inscheping op 24 augustus 2013.

Problemen?

Heb je problemen bij je aankoop? Kan je niet online betalen? Heb je geen printer om tickets af te drukken?

Neem dan contact op met het kantoor van Flandria.
T. 03 231 31 00
Email: info@flandria.nu

Zij helpen u daar graag met de aankoop van je online tickets.

Overschrijving.

Kan jij geen online betalingen doen? Dan kan je per overschrijving betalen via het kantoor van Flandria en ontvang je na de betaling je online tickets per e-mail.

Heb je geen printer?

Als je geen printer hebt kan je je online tickets mailen naar info@flandria.nu. Daar zullen ze de tickets voor je afdrukken en klaarleggen om af te halen.

Heb je een OxyTiME? Cava voor jou!

Met je OxyTiME lidkaart koop je ook aan het speciale tarief van € 78 per persoon een ticket. Bij inscheping krijg je per persoon een flesje cava.
1 OxyTiME lidkaart is geldig voor 2 personen. Boek steeds 1 online ticket voor 1 persoon.

Wil je graag in Antwerpen overnachten?

Gezien het vroege vertrekuur is er mogelijkheid voorzien in het Tulip Hotel Antwerpen te overnachten met een speciale aanbieding. Van daaruit kan je met de tram naar de Groenplaats en is het nog maar een klein stukje te voet naar het Ponton aan 't Steen. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@partnerspromotions.be

Veelgestelde vragen:



Parkeren.
Ik kom met de wagen naar het Steenplein. Waar kan ik parkeren?

Wij hebben geen privé parking. Er zijn wel een aantal betaalparkings o.a. op het Steenplein, aan het Zuider- of Noorderterras of de parkeergarage Grote Markt. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen (zie www.delijn.be)

Ik zit in een rolstoel? Welke tochten kan ik doen?

Elektrische rolstoelen zijn onmogelijk. Enkel Flandria 24 heeft speciale voorzieningen voor rolstoelgebruikers (brede gangway, lift, aangepaste toiletten). Dit schip doet voornamelijk de korte en lange havenrondvaarten. Candlelightcruise & dagcruises kunnen enkel gedaan worden indien de rolstoelgebruiker nog enigszins mobiel is. Er zijn aan boord geen aangepaste toiletten.

Ik ben vegetariër of allergisch voor bepaalde voedingsproducten. Kan ik dan ook meevaren met deze dagcruise?

Als wij dit op voorhand weten, dan kunnen we een alternatief voorzien. De dag zelf kan er echter niets meer aan het menu gewijzigd worden.

Honden

Tijdens deze dagcruise zijn honden niet toegestaan omdat ze met maaltijd zijn. Op de Scheldetochten en havenrondvaarten (kort of lang) worden honden toegelaten aan de leiband.

Hoe kan ik vanuit het buitenland betalen?

IBAN BE79 0016 4264 9833 – BIC GEBABEBB
BNP Paribas Fortis - Nieuwstraat 20 – 9300 Aalst

De dag van de cruise ben ik ziek. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Neen, er wordt 100% terugbetaald als je langer dan 1 week vooraf een annulatie maakt.
Kom je de dag zelf niet opdagen of ben je te laat, dan wordt er niets terugbetaald.

Heb je nog vragen?

Surf naar http://www.flandria.nu/nl/veelgestelde-vragen/

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels