Deel via

Zangtalent gezocht! Schrijf je in voor deze koorworkshop! Sta op 31 augustus in deSingel in Antwerpen met band.

June 2013
Andalusië
Zing je graag? Kan je zingen en wil je wel eens bijleren op zanggebied? Of op het gebied van performance? Zie je het zitten om met een eigentijdse Vlaamse band op de bühne te staan? Dan is deze 'koorworkshop' een unieke kans voor jou. 5 dagen bijleren en dan .. optreden in deSingel in Antwerpen met de band 'MasterCab'. Noten kunnen lezen hoeft niet. Goesting hebben wél!

Zing eens op een ander toontje!

Mastercab, een opkomende band van eigen bodem, zoekt zangtalent voor een uniek concert op 31 augustus 2013. Hans Primusz aan het werk met een jongerenkoor. In de vorm van een heus koorproject krijgt een dynamische bende 50-plussers vrij spel om op de bühne te staan van het Antwerpse kunstencentrum deSingel. De Nederlandse band Spinvis treedt diezelfde avond ook op met een jongerenkoor. Het wordt beslist een rock-'n-roll avond voor jong én oud!

Young@Heart, een wereldwijde revelatie!

Bij deze dus een oproep aan alle 50-plussers die noten op hun zang hebben: Schrijf je in voor een unieke ervaring à la Young@Heart, het überhippe Amerikaanse seniorenkoor dat een wereldwijde revelatie werd. Samen met leeftijdsgenoten ga je een uniek Belgisch pop-upkoor vormen rond Mastercab, een uitdaging! Ook Spinvis zou trouwens graag een nummertje met deze rock -'n-rollgarde brengen. Dus dat belooft!

Meer over pop-upkoren.

Spinvis & Mastercab in Koor is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die bekend is voor zijn pop-upkoren. Pop-upkoren zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes van Spinvis en Mastercab.

Hans Primusz aan het werk met een jongerenkoor.

SenNet Magazine: Hoe zien de workshops er uit?

Primusz: "Een team van professionele coaches stoomt de zangers klaar voor een bruisend optreden. We werken in kleine groepjes met de focus op zangtechniek en performance. Tijdens de koorrepetities integreren we deze onderdelen in de muziek en werken we het geheel af. Het wordt een onvergetelijke muzikale tijd waarin samenzang centraal staat."

SenNet Magazine: Waarom wil je het koor laten optreden met Mastercab?

Primusz: "Vorig jaar vroeg de band Mastercab mij om een seniorenkoor te creëren voor hun videoclip. Daarvoor zocht ik meer dan vijftig 50-plussers bij elkaar. Ik was heel nieuwsgierig hoe ze zouden reageren op muziek die op Studio Brussel gedraaid wordt. Wat ik toen meemaakte , had ik nog nooit gezien. Het koor zong en danste super enthousiast mee. Toen is het idee ontstaan om een pop-upkoor te maken dat een concert zou meezingen met de band."
(Onderaan dit artikel vind je een link om het project met de band MasterCab en de 50+ band te bekijken n.v.d.r.).

SenNet Magazine: Wie kan deelnemen?

Koor aan het werk in voorbereiding van videoclip met Mastercab. Primusz: "Iedereen ouder dan 50 kan deelnemen. Noten kunnen lezen is niet verplicht, maar wel handig. Natuurlijk verwachten we dat je muzikaal bent. Ben je een acteer- of danstalent, dan heb je een streepje voor in de performance-workshops. Belangrijkste is dat je heel gemotiveerd bent om iets bij te leren op zanggebied en –performance. Het worden intense workshops waarin je grenzen zal verleggen..."

Sennet Magazine: Wanneer vinden de repetities plaats?

Primusz: "De 50-plussers komen op een aantal dagen in juli en augustus samen om te repeteren.

  • 30 juli 2013 van 9.30 u tot 17.30 u
  • 6, 13 en 20 augustus 2013 van 9.30 u tot 17.30 u
  • 23 augustus 2013 van 13.00 u tot 17.30 u
  • 30 augustus 2013 van 9.30 u tot 13.00 u
  • 31 augustus 2013 van 9.30 u tot 13.30 u

Eerst studeren we in kleine groepen alle muziek in. We bergen onze partituren zo snel mogelijk op en werken nu ook aan zangtechniek en performance. Hoe verder de repetities vorderen, hoe meer we in grote groep oefenen. De laatste dag, repeteren we op het podium van de rode zaal van deSingel, uiteraard nu mét Mastercab & Spinvis. 's Avonds trekken we alle registers open voor de finale van Mastercab & Spinvis in Koor: een uniek live concert mét de pop-upkoren. En mét publiek in de zaal!"

SenNet Magazine: Een superleuk en –origineel concept, Hans! Heel veel succes, enne.. Wij komen kijken en luisteren naar het optreden in de Singel!

Durf jij deze uitdaging aan?

Aarzel dan niet en bel naar 0489/63 62 62 of surf naar www.zaterdagzondag.be voor meer informatie of aanmelding.
De plaatsen zijn beperkt.

Heb je OxyTiME?

Voor houders van een OxyTiME-paspoort is een extraatje voorzien. Zij hebben recht op € 50 korting op de workshops!

Clipje bekijken van vorig project?

Via volgende link kan je de clip van het vorige project met de band mastercab en de 50-plusband bekijken. In dit project zong het koor eigenlijk de aankondiging van het nummer. Nu gaat het koor in deSingel dus écht zingen en optreden met de band: http://youtu.be/4KPl3mQmSzg?t=3m12s.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels