Deel via

Lens op OxyTiME & FLANDRIA boottocht naar Tall Ships Vlootshow.

October 2013
Sail De Ruyter
Bekijk het super knappe filmpje en het fotoverslag over de OxyTiME & FLANDRIA boottocht naar Sail De Ruyter in Vlissingen. Kijk door de ogen van de camera naar wat je onderweg vanop het water ziet. En heb je de vlootshow gemist? Dan hoeven we er niet veel woorden aan vuil te maken. Want je weet het, een beeld zegt meer dan duizend...

Woorden schieten tekort om de leuke dag met OxyTiME en Flandria naar Vlissingen te beschrijven. Maar dat geeft niet, we hebben genoeg. Zo kunnen we allemaal nog eens meegenieten.

Video clip

Guido Kestens, mentor Wama van de mailgroep filmen, geeft je in deze superknappe videoclip een impressie van de leuke dag met OxyTiME en Flandria naar Vlissingen. Hij maakte die speciaal op verzoek van SenNet Magazine.



Er is ook een langere versie. Klik hier om die te bekijken.

In the picture

Bekijk hier het volledige fotoverslag.Sail De Ruyter

Nog meer leuke impressies op de foto's van 'Knuffels' Monique Castelein bij een verslagje van Wama.

Meer dan 200 OxyTiMErs hadden zich ingeschreven voor dit dagje uit. Op zaterdag 24 augustus stonden ze om 7u30 klaar op de rede in Antwerpen voor inscheping op de Flandria boot.

De indrukwekkende skyline van Antwerpen achter ons latend vertrokken we richting Vlissingen. Je staat versteld wat je vanop het water allemaal ziet.

We voeren langs Kallo, een 12de eeuws dorpje in het land van Waes. De weergoden waren ons echter niet goedgezind want nauwelijks in de omgeving van Doel aangekomen begon het al te regenen.

Jammer natuurlijk, maar het kon de pret niet drukken. Er heerste een aangename sfeer aan boord van het schip.

De meesten van ons aanschouwden 'Het verdronken land van Saefthinge' vanachter de beregende vensters.

Toen we Terneuzen voorbij voeren werd een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Stilaan kwamen we in de buurt van Vlissingen. We werden al een gezellige drukt van zeilboten, schoeners en andere vaartuigen gewaar. Die maakten zich natuurlijk op voor de vlootschouw van de Tall Ships, die wij in Vlissingen gingen bewonderen.

De vlootschouw is een onderdeel van het evenement "Sail de Ruyter".

Daarvoor waren op donderdag 22 augustus ruim 150 historische schepen Vlissingen binnengevaren. Op zondag 25 augustus zouden die weer massaal worden uitgezwaaid.
Tijdens Sail de Ruyter kon je de schepen gaan bezichtigen. Maar er vonden nog veel meer festiviteiten plaats. In de binnenstad van Vlissingen werden onder meer een braderie en een standwerkersconcours gehouden.

In de Sint-Jacobskerk konden muziekliefhebbers terecht voor concerten van de Marinierskapel, het Scheldenloodsenkoor en andere muzikale gezelschappen.

Voor de (klein)kinderen waren er de watersportarena, kidsplace en de kidsday en was er straatanimatie voorzien.

Van bij het aanmeren kregen we al een show te zien waarbij een helikopter van de marine probeerde te landen op het patrouilleschip Zeeland. Op de Vlissingse boulevard zou dat deel uitmaken van het grootste publieksevenement van Zuid Nederland.

Het weer was ondertussen gelukkig fel verbeterd. De zon kwam er zowaar door. En door het zachte briesje uit het oosten konden de schepen gelukkig met gehesen zeilen voorbij de boulevard varen.

Op deze boulevard hadden zich ondertussen meer dan 100.000 toeschouwers verzameld. Alles bij elkaar zouden meer dan 170 schepen aan onze ogen voorbij glijden. Deze schepen kwamen uit Rusland, Frankrijk, Duitsland, België en Portugal.

Hiertussen bevinden zich schepen van meer dan 100 jaar oud. Er zijn echter ook recente schepen bij die als replica gebouwd zijn en nagebouwd naar het voorbeeld van oudere schepen.

Er was ook de mogelijkheid geschapen om het publiek te laten meevaren. Het vlaggenschip Kruzenshtern, een Russische stalen viermasterbark (114 meter) stal daarbij de show. Het is het op een na grootste traditionele zeilschip ter wereld dat nog vaart. Ook het Sail Training schip Santa Maria Manuela was een weldoende verschijning. Een traditioneel schip dat in 1937 te water werd gelaten in de rivier de Taag (Lissabon). Het schip is een viermast gaffelschoener, meet 68.20 meter, is een kleine tien meter breed en heeft een diepgang van 4,5 meter. Ook de in smetteloze uniformen gestoken Tall Ships bemanningsleden zijn voor sommigen een reden om naar deze show te komen kijken. Natuurlijk wekken ook de Nederlandse Tall Ships de Gulden Leeuw (70 m.) en de Eendracht (58 m.) de aandacht van het publiek. Al bij al konden we zo'n 20 grote zeilschepen bewonderen en heel wat kleinere schepen.

De show was overweldigend en met pijn in het hart moesten de OxyTiMErs, direct na de show, terug naar de boot voor de terugkeer naar Antwerpen.

Om 16u30 vertrokken we huiswaarts. En ondertussen was het weer aan het regenen. Op een bepaald ogenblik was de regen zo hevig dat de kapitein van het schip maar 50 meter voor zich kon uitkijken.

Opnieuw werd ons een voortreffelijke maaltijd aangeboden met een heerlijk dessertje, aangeboden door de chef-kok.

Rond 20u30 werd onze heuglijke dag afgesloten met aankomst in Antwerpen.

Een uitstap waar we nog lang gaan aan terug denken.

Dank u OxyTiME. We hebben genoten!!

Wama4040

Bekijk hier het volledige fotoverslag.Sail De Ruyter Sail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De RuyterSail De Ruyter

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels