Deel via

Camera in de auto. De eerste super aanbieding in gloednieuwe SenNet Shop!

November 2013
SenNet Shop
Jouw SeniorenNet heeft nu ook een eigen webwinkel: 'SenNet Shop'. Daarin kan je online trendy producten en spulletjes kopen die je normaal nog niet in de winkel vindt; functionele gadgets en handige hebbedingen. We bieden ze aan vlijmscherpe prijzen en... bezorgen ze gratis bij je thuis. Maak bv kennis met de'Dashcam' voor de auto – binnenkort ook een rage in ons land – én met de SenNet Shop.

De opmars van de 'dashcam'!

Je hebt op het nieuws ongetwijfeld al beelden gezien van een camera in de auto, zonder dat je het wist. Zag jij bijvoorbeeld beelden van de komeet die in februari in Rusland viel en zoveel slachtoffers maakte? Die zijn allemaal gefilmd met talloze camera's van gewone mensen in hun auto. De zogeheten 'dashcam' – camera op het dashboard van je auto – wint enorm aan populariteit en ook jij rijdt wellicht binnenkort rond met zo' n camera.

Zeker nu je het als één van de eersten kan aanschaffen in onze splinternieuwe webwinkel SenNet Shop. Voor we je alles gaan uitleggen over wat een Dashcam is en wat de voordelen zijn, vragen we eerst eens aan Pascal Vyncke wat de nieuwe SenNet Shop inhoudt.

SenNet Magazine: Pascal, je hebt alweer een nieuw initiatief op je palmares. Want na je start met SeniorenNet, het schrijven van 5 boeken over computeren, fotograferen en internet, het uitgeven van de magazines Pascal en OxyTiME, het starten met OxyTiME Paspoort van de levensgenieter - en nu ben ik vast en zeker een aantal zaken vergeten – is er nu de SenNet Shop, een winkel van SeniorenNet op het internet. Wat ga je verkopen?

Een 'Wifi-repeater'. Daarmee kan je internet ontvangst versterken op plaatsen waar minder of geen ontvangst is. Pascal Vyncke: 'Allemaal dingen die ik zelf graag wil hebben!' (lacht). 'Het klinkt misschien gek, maar het is écht waar, zo is het idee eigenlijk ontstaan. Ik heb al heel mijn leven een zwak voor functionele gadgets, voor van die hebbedingen die je niet meteen in de winkel vindt maar die gewoon handig en praktisch zijn, die je kan gebruiken in het dagelijks leven, je comfort geven, die ook een beetje leuk zijn.

Bijvoorbeeld zo'n Dashcam. We gaan de troeven straks helemaal uit de doeken doen, maar in een aantal landen is zo'n camera, die beelden maakt van je hele autorit, al helemaal ingeburgerd. Hier heeft vrijwel niemand er van gehoord. Een ander voorbeeld? Een 'Wifi-repeater'. Daarmee kan je internet ontvangst versterken op plaatsen in de woning waar je anders minder of geen ontvangst hebt. Ja, inderdaad met de laptop op het toilet, het gebeurt (schatert). Of een verlengkabel van 3 meter voor je iPad. Dan kan je hem tijdens het opladen toch op veel plaatsen gebruiken en meenemen van bv. de zetel naar de tafel.

SenNet Magazine: Dit zijn inderdaad producten die ik nog niet in de winkel heb gezien.

Pascal Vyncke: Neen, dat klopt. Het zijn vaak trendy producten die in het buitenland al aan het 'boomen' zijn, maar bij ons nog redelijk onbekend. Daarom geloven we ook echt in SenNet Shop. Die heeft 5 grote voordelen. Ten eerste zijn het dus overwegend originele producten die tof zijn om te ontdekken. Dus snuisteren in onze webwinkel is al leuk om te weten wat er nu weer nieuw op de markt is. Als we echt goede zaken kunnen doen door bijvoorbeeld een kwalitatief hoogstaand product als een pannenset of een elektrische fiets aan een mega voordelige prijs aan te bieden, doen we het ook. Je kan gewoon 'een zaak doen' op SenNet Shop.

We doen immers grote percentages af van de winkelwaarde, 10, 20, 30 tot wel 50 procent of meer. Daarbij kom ik bij het tweede voordeel, we bieden de producten aan vlijmscherpe prijzen. Je kan in SenNet Shop toffe producten verkrijgen aan ongezien lage prijzen. We doen immers grote percentages af van de winkelwaarde, 10, 20, 30 tot wel 50 procent of meer. Een webshop moet immers wel stockageruimte en verzendingskosten regelen, maar hoeft geen winkelpand te huren of in te richten en zit niet met vaste kosten als licht en personeel. Daardoor kan je via internet voordeliger producten aanbieden.

Ten derde, je kan vanuit je luie zetel spulletjes bestellen. In de winkel zie je elektronische gadgets ook maar overwegend in de verpakking. Dus dat je de producten bij online aankoop niet eerst kan 'betasten' is zeker geen nadeel. Er staat steeds een glasheldere uitleg bij het product. Bovendien kan je het alsnog terugsturen mocht je toch niet tevreden zijn als je het thuis hebt aangekregen. Neem het van mij aan, ik bestel het liefste op het internet. Ik heb een hekel aan rondlopen in winkels. (lacht)

SenNet Magazine: Ik denk dat heel veel mensen die mening delen, Pascal. En cijfers wijzen ook uit dat steeds meer mensen het handig shoppen via het internet hebben ontdekt.

Je hoeft voortaan niet meer met spullen te zeulen en je huis niet meer uit. Pascal Vyncke: Ja, en niet in het minst omwille van het vierde voordeel – heel belangrijk – je spullen worden aan huis geleverd, je hoeft voortaan niet meer met spullen te zeulen en je huis niet meer uit.

Last but nog least wil ik nog een belangrijk voordeel van SenNet Shop aanhalen: de verzendig is gratis. Dus je krijgt je producten en cadeautjes gratis aan huis. En dan noem ik nog een zesde voordeel – er zijn er nog veel meer hoor – (lacht), SenNet Shop is de ideale plaats voor het vinden van cadeautjes, voor jezelf én voor een ander. Ik vind het leuk om geschenkjes mee te nemen naar familie en vrienden, maar zoals ik al aanhaalde, ik ga niet zo graag winkelen. Bovendien heb ik geen onbeperkt budget, dus wil ik liefst originele geschenkjes geven aan een redelijke prijs, waarmee ik iemand écht blij maak en die hij of zij kan gebruiken...

SenNet Magazine: 'Begrijp ik je goed als je 'hij' vooropstelt en zeg je dus dat ik in SenNet Shop ook originele producten vindt om ook specifiek mannen blij mee te maken?'

Deze producten zijn voor vrouwen, mannen, je kids, je vrienden... Pascal Vyncke: 'Dat begrijp je inderdaad goed, Silvia.' (lacht). Wij mannen zijn gek op functionele gadgets en je kan ons er heel blij mee maken, want we vinden het ook eens iets anders om te krijgen dan een mok of een paar sokken als cadeau. Ik zei het al, in de shop zijn allemaal dingen die ik zelf graag wil hebben. Maar mijn vriendin vindt zo'n 'Stylus pen' - om in plaats van met je vingers je smartphone of touchscreen van je iPad mee te bedienen én die tegelijkertijd een echte pen is-, ook het einde. Dus deze producten zijn voor vrouwen, mannen, je kids, je vrienden... en ja, je kan er mee uitpakken! Want we willen echt hedendaags en trendsettend zijn.

SenNet Magazine: Veel succes dan met SenNet Shop. Ik ga alvast eens snuisteren voor Sint- en Kerstcadeautjes. Maar nu ga ik eerst eens vertellen wat een Dashcam is, een van de producten die je er nu op kan vinden. Uit hoeveel producten kan ik nu trouwens kiezen in SenNet Shop?

Pascal Vyncke: Op www.seniorenet.be/shop vind je nu een kleine 20 producten. Die gaan we gestaag uitbreiden.

SenNet Magazine: Bedankt, Pascal we houden het in het oog!

DE NIEUWSTE HIGHTECH TREND
Wat is een dashcam?

Een 'dashcam' is een kleine camera die vanop het 'dashboard' van je auto opnames maakt van het verkeer. Je bevestigt de 'dashcam' op de voorruit met een zuignap, zoals je dat met een GPS systeem kan doen. Je kan haar vervolgens via je sigarettenaansteker van stroom voorzien en tijdens het rijden beeldopnames maken. De speciale breedbeeld camera neemt alles op wat voor je op de weg te zien is en toont bijna zoveel als jij zelf ziet als chauffeur. Zo fungeert de 'dashcam' dus een beetje als de zwarte doos van een vliegtuig.

Introductie door Amerikaanse politie.

Amerikaanse agenten waren ongeveer de eersten die met een 'dashcam' rondreden. Je zag ongetwijfeld al beelden van politie die dronken bestuurders tegenhoudt of die mensen volgt die vluchtmisdrijf pleegden. Dergelijke beelden zorgen niet alleen voor leuk entertainment op tv, maar zijn ook objectief bewijsmateriaal voor in de rechtbank. Terwijl hightech materiaal als een 'dashcam' vroeger onbetaalbaar was voor de gewone chauffeur, kost het nu nog amper iets.

In elke auto een camera?

De dashcam wordt ondertussen ook al echt gebruikt door particulieren. Op het nieuws zag je waarschijnlijk al beelden afkomstig van een camera in de auto; we zagen beelden van de komeet die in februari in Rusland viel en vele slachtoffers maakte. Die gebeurtenis werd gefilmd door talloze verkeerscamera's in de auto van gewone mensen. Ook jij rijdt binnenkort wellicht rond met zo'n camera. Want zoals je zal ontdekken heeft die talloze voordelen voor jou.

Droom voor correcte chauffeurs

Heb je bijvoorbeeld een (hopelijk klein) ongeval met de wagen? Dan beschik je via de camerabeelden van de 'dashcam' voortaan steeds over sluitend bewijs van wat er precies gebeurde. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat de ander begint te liegen in de getuigenis of het aanrijdingsformulier erg creatief gaat invullen. Vermoedelijk is enkel al het melden dat je een dashcam hebt genoeg om er voor te zorgen dat de ander de waarheid vertelt.

Voorkom agressie in het verkeer met dashcam.

Ook voor agressie in het verkeer kan de 'dashcam' een oplossing zijn. Moest je ooit in de situatie komen dat iemand nogal agressief op je afstapt is enkel het wijzen naar je dashcam vermoedelijk al genoeg dat die persoon afdruipt.

Is filmen in de auto wettelijk?

Het filmen met een dashcam is in België inderdaad legaal. Het filmen valt onder de vrije nieuwsgaring en je mag de beelden van de 'dashcam' dan ook gerust gebruiken naar politie en verzekering toe. Je moet enkel opletten met het openbaar maken van de beelden. Als je ze bijvoorbeeld gaat publiceren op sites als YouTube, kan het nodig zijn dat je mensen onherkenbaar maakt ter bescherming van hun privacy.

Hou een oogje in het zeil.

Mensen beginnen de beelden trouwens voor nog heel wat andere doeleinden te gebruiken. Leen je de auto uit aan een collega of vriend? Dan kan je zijn of haar rijstijl checken via de 'dashcam'. Je moet dat op voorhand wel even zeggen natuurlijk. Ook als je (klein)kinderen de auto lenen hoef je niet telkens mee te rijden om hun rijgedrag te checken. Even (samen) de camerabeelden bekijken volstaat.

Wordt dashcam binnenkort verplicht?

Mogelijk wordt de 'dashcam' in de toekomst in diverse landen verplicht. Zo maken de verzekeringsmaatschappijen de 'dashcam' tot een verplichting in Rusland. In andere landen krijg je korting op je autoverzekering als je er mee rondrijdt. In de Verenigde Staten bestaat het plan om vanaf 2014 alle nieuwe auto's uit te rusten met een 'dashcam'. In Groot-Brittannië komen ze in alle huurauto's.

In België zijn dergelijke maatregelen nog niet van kracht. Maar aangezien de 'dashcam' ook bij ons opkomt gaan dergelijke maatregelen vermoedelijk niet lang op zich laten wachten. Een 'dashcam' heeft zoveel voordelen dat je niet moet wachten om er een te schaffen tot ze verplicht wordt!

DASHCAM

  • Camera neemt automatisch op
  • Grote gezichtshoek
  • Camera beschikt over nachtmodus
  • Oplaadbare Lithiumion-batterij en kabel voor autolader
  • HD kwaliteit (1280 x 720)
  • Opslag op SD kaart (tot 32 GB, niet inbegrepen)
  • Meegeleverd: USB kabel, zuignap, handleiding, auto-oplader
  • Prijs inclusief verzending naar u thuis

€ 44,95 bestel op www.seniorennet.be/shop te vinden onder nuttige gadgets!

Dashcam actie

Deze compacte verkeerscamera is altijd bij je als extra ooggetuige. Een perfect starterstoestel om je veiliger op de weg te voelen.

Wil je ook zo'n dashcam? Bestel hem via de SenNet Shop www.SeniorenNet.be/shop

OXYTIME € 54,95 € 39,95
Voorwaarden en recente informatie op de site van de shop te vinden. Aanbod onder voorbehoud van fouten en zolang de voorraad strekt.

Tip: ideaal cadeau!

OXYTIME
inspireert
en
onderhandelt.
Voor slimme genieters

Koop je paspoort nu
je verdient het.
www.oxytime.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels