Deel via

Vier Kerstmis en Nieuwjaar in de concertzaal met deFilharmonie.

November 2013
deFilharmonie
Tijdens de feestdagen schuift dirigent Philippe Herreweghe twee keer aan de feestdis bij deFilharmonie. Eind december zet hij samen met violiste Alina Ibragimova twee werken van Mendelssohn op het menu, begin januari serveert hij een heerlijke portie nieuwjaarswalsen.

Alina IbragimovaAlina Ibragimova

Kerstconcert met Alina Ibragimova.

Nog geen dertig jaar is ze, maar de Russische violiste Alina Ibragimova is nu al een van de meest opmerkelijke musici die er rondlopen. Met een moeder als viooldocente en een vader als professioneel contrabassist was het wel voorspelbaar dat Ibragimova in het muziekvak zou belanden. Op zeventien besliste ze niet langer deel te nemen aan vioolwedstrijden, maar om op eigen houtje een carrière uit te bouwen.

De muziek lijkt ter plekke te ontstaan.

Sindsdien staat Ibragimova bekend om haar speciale manier van spelen. Onbevreesd rauw, maar toch ook bijzonder verfijnd. Elektrisch bewogen, maar kordaat cool in het treffen van de juiste emotie. Bij haar krijg je niet het gevoel dat ze muziek interpreteert, maar dat ze volledig opgaat in de partituur. Het is een kenmerk van elke grote muzikant: zo bezeten is de vertolking dat de muziek ter plekke lijkt te ontstaan.

Alina IbragimovaAlina Ibragimova

Ibragimova is een teruggetrokken persoonlijkheid.

Zo direct en onomwonden ze is als muzikante, zo breekbaar en terughoudend is Ibragimova als persoon. Interviews geeft ze zelden, en ook dan zoekt ze naar woorden. Maar wie haar op het podium ziet staan, ziet een muzikante die zich heel direct tot de luisteraar richt. Filmpjes op YouTube laten zien hoe ze onopvallend haar plaats op het podium inneemt, om daarna met volle overtuiging muziek te maken.

Mendelssohn door Ibragimova mag je niet missen.

Ibragimova is ook iemand die alles van een stuk en de componist wil weten vooraleer ze de muziek aanvat. Van het vioolconcerto van Mendelssohn, dat ze eind december zal uitvoeren met deFilharmonie en Philippe Herreweghe, maakte ze een verrukkelijke opname, waarin ze details oplicht die andere violisten wegmoffelen. Hoe vaak deze muziek ook op het programma staat, de uitvoering van Ibragimova mag je niet missen!

Philippe HerreweghePhilippe Herreweghe

Nieuwjaarsconcert met Strauss en Tsjaikovski.

Met Nieuwjaar gaat deFilharmonie terug naar de dagen toen de driekwartsmaat nog hip was en de Donau nog blauw en mooi door Wenen stroomde. Nu ja, het gaat gewoon heerlijke muziek zijn. Uit de overdaad aan nieuwjaarswalsen en -polka's kiest dirigent Philippe Herreweghe ditmaal die met Russische allure. Met sprookjesachtige balletmuziek van Tsjaikovski erbij trapt hij het nieuwe jaar in gang.

Maar eerst Kerstmis in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Met Kerstmis verwelkomt het orkest je in de mooie Carolus Borromeuskerk in het centrum van Antwerpen. Zo geniet je voor het concert met volle teugen van de kerstsfeer in de stad.

Nieuwjaar in De Roma.

Met Nieuwjaar klinken we samen met Philippe Herreweghe op een spetterend muzikaal jaar in het sfeervolle decor van De Roma in Antwerpen.

 

 

Kerstconcerten

19-21-22 december 2013 20:00 uur.
Carolus Borromeuskerk, Antwerpen

Philippe Herreweghe dirigent
Alina Ibragimova viool

Mendelssohn, Vioolconcerto nr. 2
Mendelssohn, Symfonie nr. 3, 'Schottische'

Meer info & tickets
Met OxyTime geniet je van 20% korting op de kerstconcerten op 19, 21 en 22 december 2013.

Nieuwjaarsconcerten

4 januari 2014 15:00 & 20:30

De Roma, Antwerpen
Philippe Herreweghe dirigent
Muziek van Strauss en Tsjaikovski
Meer info & tickets

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels