Deel via

Opstart van SenNet Shop is een succes.

December 2013
Tablet
SenNet Shop, de eigen webwinkel van SeniorenNet, is beslist succesvol gelanceerd. Je kan er online trendy producten en spulletjes kopen die je normaal nog niet in de winkel vindt; het gaat om functionele gadgets, handige hebbedingen en zelfs kookpotten of dvd's. Je webmaster Pascal blijkt met zijn vriendin voorlopig dag en nacht in de weer om de spulletjes die je er kan kopen gratis bij je thuis bezorgd te krijgen.

Is Pascal Vyncke, de sympathieke webmaster van SeniorenNet, nu plots zélf voor Post aan het spelen? Of is hij de reïncarnatie van Sinterklaas en de Kerstman geworden met zijn SenNet Shop door de producten zelf aan huis te brengen? SenNet Magazine belde Pascal om een woordje uitleg te vragen.

SenNet Shop loopt goed en de bestellingen stapelen zich vlug op. Pascal Vyncke: 'Neen, ik ga de pakjes niet persoonlijk bij de mensen thuisbrengen, zover is het nog niet gekomen.' (lacht) Nog nét niet, dan. Want al de rest doe ik wel, samen met mijn vriendin; de bestellingen verwerken, sorteren, inpakken, naar de post brengen ... Ja, bij mijn postkantoor kennen ze me al. Maar zien ze me graag komen? (lacht) De postbeambte in wiens rij ik aanschuif weet dat ie meteen weer een berg werk heeft; de pakjes wegen, postzegels plakken etc. Ik zie er toch een aantal bedenkelijk kijken als ik er weer sta. En dat is elke dag, soms meermaals per dag, want SenNet Shop loopt goed en de bestellingen stapelen zich vlug op.'

SenNet Magazine: 'Waarom doe je dat werk voor SenNet Shop eigenlijk allemaal zelf, Pascal? Niet meteen een job voor een net afgestudeerde MBA-er. En je hebt toch je andere werk voor SeniorenNet...?'

Ons net ingerichte 'liefdesnest' is op dit moment een magazijn geworden. Pascal Vyncke: 'Tegen wie zeg je het!' (lacht). Het is inderdaad een tweede job geworden. En mijn vriendin is zo lief om er helemaal mee in te vliegen, want anders zouden we het nooit klaarspelen. Bij deze wil ik haar trouwens ook danken om alle spullen op ons appartement te mogen onderbrengen. Want ons net ingerichte 'liefdesnest' is op dit moment een magazijn geworden. Onze studeerkamer hebben we ook moeten opofferen...

Maar zij begrijpt ook wel dat we het eerst zo moeten aanpakken. Zo gaat het nu eenmaal als je iets wilt lanceren, dan moet je eerst kijken of het lukt. Op dit moment doen wij persoonlijk verlies op SenNet Shop. En dan rekenen we onze uren nog niet - we er met tweeën even veel mee bezig als voor een fulltime job- , we rekenen geen benzine om elke dag pakjes naar de post te brengen en onze stockeerruimte is zoals aangehaald ons appartement, enzovoort...'

SenNet Magazine: 'Waarom doe je het dan, Pascal?'

Pascal Vyncke: (lacht) Tja, sommigen zullen het wel een soort koppigheid noemen, maar ik denk dat we met SenNet Shop opnieuw het verschil kunnen maken voor onze bezoekers. Online shoppen is de toekomst, zal steeds populairder worden. We hebben er nog grootse plannen mee. Maar eerst moeten we uittesten of het lukt.

SenNet Magazine: 'We zien dat de verzending bij alle producten gratis is?

Pascal Vyncke: 'Dat is een erezaak' (lacht) Voor de bezoekers van SeniorenNet gewoon ook handig om spullen thuisbezorgd te krijgen. Die dienst willen we absoluut aanbieden en we willen dat gratis doen. Maar dat is een enorme kost, neen, dat is onze grootste kost. (lacht).

Wij moeten net als alle andere klanten gewoon de nodige postzegels kopen op het postkantoor om de spullen te kunnen verzenden. Wist je trouwens dat een postkantoor vaak geen postzegels meer in stock heeft? Ik heb echt al naar andere kantoren moeten gaan en de automaten in de dichtstbijzijnde supermarkt moeten leegkopen om de producten toch te kunnen verzenden. Ja, ongelooflijk vond ik dat.

Enfin, in de toekomst zal het misschien mogelijk worden om overeenkomsten te maken voor goedkopere verzending bij een pakjesdienst, als we meer omzet draaien en meer ervaring hebben om te weten dat we op een bepaalde orde van grootte kunnen rekenen voor de verzending. Nu staat SenNet Shop nog in de kinderschoenen en leren we elke dag bij over wat verkoopt en niet verkoopt, wat de mensen graag willen hebben en hoeveel ze daarvoor willen neertellen. Met het overlijden van Nelson Mandela konden we bijvoorbeeld de hand leggen op een partij dvd's die we nog nét iets goedkoper kunnen aanbieden in de SenNet Shop. En het gaat dan om een BBC documentaire, goed gemaakt, over hét icoon van vorige eeuw. Iedereen zou die toch in huis moeten hebben of laten zien aan zijn kinderen en kleinkinderen!! Wie hem wil kopen moet snel zijn: voorraad op is op!'

SenNet Magazine: Jullie hebben ook een andere slogan voor SenNet Shop. 'Verrassend onverwacht! Nét andere producten, nét andere prijzen'.

Pascal Vyncke: 'Het woordje 'nét' past natuurlijk goed bij SeniorenNet. (lacht) Bij de dvd over het leven van Nelson Mandela ligt de prijs net een paar euro goedkoper, maar toch al weer 15 % én gratis thuis geleverd. Soms hebben we met 'nét andere prijzen' spectaculaire kortingen. Dat hangt er helemaal vanaf.

Mijn ondervinding is dat eigenaars van deze Apple toestellen met deze functionele gadget in de wolken zijn. Zo'n Apple verlengkabel vind ik als 'nét ander product' dan bijvoorbeeld weer zelf de max. Het is een handige oplaadkabel voor iPad, iPhone en iPod, van 3 meter. Die is extra lang zodat je meer mobiliteit hebt en je iPad, iPhone en iPod tijdens het opladen ook kan gebruiken. Mijn ondervinding is dat eigenaars van deze Apple toestellen met deze functionele gadget in de wolken zijn. Het is dus meteen een nuttig geschenk waarvan je nu nog quasi zeker bent dat de meeste gebruikers zo'n oplaadkabel niet hebben.

De Apple verlengkabel is een succesvol product, één van de vele. (lacht). De dashcam die we vorige keer in de kijker zetten is dat ook. Het is de camera die vanuit de auto alle beelden opneemt. We krijgen soms wel mails van mensen die die bv goedkoper hebben gezien op e-Bay. Maar dan heb je toch geen garantie én moeten ze van Amerika komen waardoor je nog import taxen moet betalen. Het kan voorts gaan om een ander type én dus een andere kwaliteit. Bij SenNet Shop weet je dat we de producten met zorg uitkiezen en gaan voor kwaliteit. Vandaar het succes van de pannen bv. Die zijn van een bekend merk en mensen weten dat die van superkwaliteit zijn en ze deze echt aan een prijsje krijgen aangeboden.

En waar ik absoluut over in de wolken ben is de 6 delige dvd 'In de voetsporen van Kuifje'. Het is een 'must' voor elke stripfanaat. Je krijgt alle bijzondere plaatsen die in de Kuifje strips voorkomen in het écht te zien. Dat is toch super bijzonder!! Dat zijn dingen die ik zelf graag wil hebben. Maar elke keer komen er weer producten bij. Dus elke keer opnieuw gaan kijken op www.seniorenet.be/shop is de boodschap.'

SenNet Magazine: 'Dat doen we, Pascal!!'

 

3 reacties

denbompa
Ik kocht de dashcom. bij de levering bleek de ruitbevestiging beschadigd en onbruikbaar.
Ik zond een email met foto en kreeg van Cindy een lieve mail terug en ontving kort erop het vervanginsonderdeel in de bus.
Snelle reactie en degelijke service, deze netshop wordt een succes.
11/12/13 23:37 REAGEER
plantje
Proficiat, jullie doen een goed werk.
14/12/13 20:29 REAGEER
plantje
Proficiat, jullie doen echt een goe werk!
14/12/13 20:35 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels