Deel via

Bekijk deze vangst aan foto’s. Aan de haak geslagen door de groep fotografie.

January 2014
Fotografie
Dit keer richtten de SenNet fotografen de lens op Boekhoute en Breskens. Als je de mooie plaatjes bekijkt laat het thema van de uitstap niet moeilijk raden: Het vissersmuseum, garnaalpelsters, de haven van Breskens, de viswinkeltjes eromheen... Bekijk deze mooie plaatsen mee door het oog van de camera. Je krijgt zo zin om zelf de uitstap eens te doen.

Met stralend zonnig en windstil weer maakte de mailgroep Fotografie zijn laatste uitstap van 2013 naar Boekhoute in Oost-Vlaanderen en het Zeeuwse Breskens.

27 fotografen trokken onder begeleiding van 2 gidsen naar Kasteel Ter Leyen in Boekhoute. Het mooie kasteel dateert van 1410.

Het Kasteel Ter Leyen of waterkasteel is geheel omringd door een walgracht en prachtige tuin. Al in 1410 was er sprake van de eigendom van een zekere Jan Sloeven uit Gent onder de naam 'Goed Ter Leyen'.

In eerste instantie zou het gebouw gefungeerd hebben als een versterkte herenhoeve. Sinds 1580 kreeg het de naam 'Kasteelhof'.

Het kasteel kreeg haar huidige uitzicht in de renaissancestijl onder leiding van architect Valentin Vaerwijck. Op 11 januari 1977 werden het kasteel en de omgeving beschermd als monument.

Jammer genoeg kan je als lezer van dit artikel enkel genieten van de mooie plaatjes, want normaal gesproken is dit kasteel niet open voor het grote publiek. De groep fotografie kon het per grote uitzondering bezoeken én voor jou vastleggen op de 'gevoelige plaat'.

Na het bezoek aan Kasteel Ter Leyen ging het richting Vissers museum. Daar krijg je uitleg over het verleden van de garnaalvissers van Boekhoute.

Wie zelf eens op uitstap wil gaan moet zeker aan de kerk het schip gaan bezoeken dat vroeger gebruikt werd voor de garnaalvisserij. Het is een mooie toeristische trekpleister. Alle bovengenoemde plaatsen liggen in een straal van 200 meter van elkaar.

Maar Breskens ligt een eindje verder. Daarom trokken de fotografen na een lekker middagmaal in De Kring om twee uur per bus naar Zeeland.

In Breskens werd eerst de kerk van pastoor Gielliet bezocht. Die kerk staat vol beeldhouwwerken, eigenhandig gemaakt door de pastoor zelf. Hij creëert de werken uit wrakhout, dat hij uit de Westerschelde haalt. De kerk met de werken is echt de moeite om eens bezoeken.

Na het kerkbezoek ging het richting jachthaven. Eromheen vind je mooie viswinkeltjes en terrassen in Breskens. Daar kan je iets gaan drinken of vis kopen, natuurlijk. Sommige fotografen trokken tot aan het strand om plaatjes te schieten.

Op de terugweg van Breskens naar Boekhoute werd nog even gestopt aan de "Appelzak" . Dat is een strand aan de Westerschelde dicht bij Terneuzen. Er liggen mosselbanken, maar jammer genoeg waren die door de hoge waterstand niet te zien.

Toch was het een zeer geslaagde dag die een pak mooie foto's heeft opgeleverd.

SenNet Magazine dankt alle fotografen die voor deze reportage foto's hebben geleverd.

Bekijk hieronder het volledige fotoverslag

Wil je ook graag deel uitmaken van de mailgroep fotografie aarzel dan niet om in te schrijven op volgende link: mailgroep Fotografie.

Heb je interesse in fotografie en wil je meer weten over de groep? Stuur een mailtje naar pps.mick@gmail.com

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels