Deel via

Ga GRATIS naar het Vakantiesalon Vlaanderen

January 2014
Vakantiesalon
Ben je op zoek naar de ideale vakantiebestemming of -formule? Ga dan van 23 tot en met 27 januari naar het Vakantiesalon Vlaanderen! Naast de klassieke vakantiebestemmingen presenteert het Antwerpse Vakantiesalon ook een aantal themazones zoals de B&B Expo zone en een paviljoen voor motorvakanties. Kijk snel hoe je jouw gratis ticket voor de beurs kan downloaden.
 

logo vakantiesalon

36ste keer Vakantiesalon Vlaanderen.

In de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen vindt eind januari weer het Vakantiesalon Vlaanderen plaats. Het is al voor het 36ste jaar op rij dat reislustigen zich kunnen te goed doen aan een uitgebreid gamma van reisformules en –bestemmingen met steeds de nieuwste trends.

Motorvakanties.

Tijdens de komende editie krijgen vooral de motorvakanties speciale aandacht. Zo wordt er een aparte zone gemaakt die in het teken zal staan van alles wat motorrijders belangrijk vinden: van hotels met veilige parkings, georganiseerde reizen, transport tot specifieke routes. Ook voor motorrijders zijn er heel wat interessante en avontuurlijke aanbiedingen tijdens het Vakantiesalon.
Het paviljoen 'motorvakanties' stelt heel wat motorvriendelijke logiesverstrekkers voor. Het ontvangt ook gespecialiseerde reisorganisaties die Europese en verre reizen aanbieden waarbij in het land van bestemming een motor kan gehuurd worden.

Bed & Breakfasts.

Een verblijf in een bed & breakfast is een persoonlijke en originele reisformule die steeds meer mensen aanspreekt in hun zoektocht naar originele overnachtingsmogelijkheden. De B&B EXPO zone in Hal 1 stelt daarom een ruim internationaal aanbod van Bed & Breakfast-locaties en charmehotels voor. Er worden ook elke dag workshops georganiseerd voor bezoekers die zelf een bed & breakfast wensen op te starten.

Vrijwilliger in de vakantie.

Wat is er mooier dan je in te zetten voor een goed doel of daar waar je écht iets kan betekenen in de wereld tijdens je vakantie? Steeds meer mensen ambiëren om zich in die zin nuttig te maken. De zone SOS Wereldplein, met tal van vrijwilligersvakanties, is dan ook wegens groot succes een vaste waarde geworden van het Vakantiesalon Vlaanderen.

Kamperen is weer helemaal in.

Sinds 2008 is het aantal campingvakanties met niet minder dan 65% toegenomen. Bij een glampingvakantie verblijf je namelijk in een compleet ingerichte luxetent.
Kamperen is niet alleen voordelig; het is een vakantievorm waarbij het hele gezin de natuur van dichtbij beleeft. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen vinden bezoekers niet alleen een ruim aanbod aan klassieke campings in binnen- en buitenland. Ze komen er ook alles te weten over 'glamping' of 'glamoureus kamperen'. Glamping biedt het comfort van een hotel, gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Bij een glampingvakantie verblijf je namelijk in een compleet ingerichte luxetent.

Kom nieuwe vakantie ideeën opdoen.

Bezoekers zullen ook bij de klassieke vakantieformules en -bestemmingen heel wat nieuwe ideeën kunnen opdoen. Het Vakantiesalon Vlaanderen biedt tijdens deze editie immers een kwart meer exposanten uit binnen- en buitenland met een overweldigend aanbod aan reisformules.

Hoe de voorbije oorlog rijmt met vakantie.

WO1 als thema op het vakantiesalon.

Het klinkt misschien een beetje sinister, maar een van de thema's van het Antwerpse Vakantiesalon is de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Verschillende exposanten stellen de activiteiten voor die in 2014 voor bezoekers georganiseerd worden in verband met WO1.
Dit nieuwe jaar 2014 wordt op heel wat plekken in de wereld het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Ook het Vakantiesalon Vlaanderen besteedt hieraan bijzondere aandacht. Verschillende exposanten stellen de activiteiten voor die in 2014 voor bezoekers georganiseerd worden in verband met WO1.

24 januari is themadag 'Toerisme oorlogsgebied'.

Op vrijdag 24 januari plant het Antwerpse Vakantiesalon zelfs een themadag over toerisme naar plekken die ooit oorlogsgebied waren.
Want heel wat Europese regio's organiseren voor vakantiegangers bijzondere activiteiten om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Daarom brengen verschillende exposanten die activiteiten op het Vakantiesalon Vlaanderen extra onder de aandacht. In de workshopruimte van Hal 1 vinden ook verschillende presentaties en debatten plaats voor wie interesse heeft voor het oorlogsverleden en op zoek is naar een bijzondere vakantiebestemming.

Dat je in Diksmuide de resten van de loopgraven kan bekijken, weet je wellicht. Maar exposanten uit Sarajevo, uit Noord-Frankrijk, Antwerpen of Wallonië brengen getuigenissen van minder bekende verhalen op plaatsen die vandaag toeristische toppers zijn. Wie vandaag een vakantie doorbrengt in een B&B midden in de natuur van Picardië, een busreis naar Polen maakt of van een riviercruise op de Rijn geniet, staat er niet meer bij stil dat dit ooit betwiste oorlogsgebieden waren.

Het Franse departement Le Nord presenteert het verhaal van de loopgravenoorlog De provincie Antwerpen en de Waalse provincies stellen plekken voor die vooral tijdens de eerste maanden van WOI zwaar geleden hebben. Het Franse departement Le Nord presenteert het verhaal van de loopgravenoorlog, maar ook de verschillende fietsroutes en badplaatsen net over de grens.

En jij kan als lezer van SenNet Magazine ook al gratis naar het Vakantiesalon. Het volledige programma van de themadag kan je terugvinden op de "workshop"-pagina van het Vakantiesalon Vlaanderen: www.vakantiesalon-vlaanderen.be. Als bezoeker van de beurs mag je gratis deelnemen aan de verschillende presentaties. En jij kan als lezer van SenNet Magazine ook al gratis naar het Vakantiesalon.

Praktisch:

De 36ste editie van het Vakantiesalon Vlaanderen vindt plaats van 23 tot 27 januari 2014 in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen. Meer informatie op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

 

Download hier je gratis toegangskaart(en).

Downloaden was mogelijk t.e.m 24 januari 2014.
Wegens succes is het downloaden nu niet meer mogelijk op vraag van de organisatie van het Vakantiesalon. Sorry!

 

4 reacties

yolande
hebben onze reizekes al geboekt via Oxy time, maar gaan zeker nog langs het vakantiesalon, want daar leerden we vorig jaar Oxy time kennen......
7/01/14 17:49 REAGEER
rina
Zeker graag terug hebben vorig jaar daar oxy time leren kennen,geboekt voor een verlengd weekend was tiptop in orde,doe zo voort willen wel graag nog eens langs het vakantiesalon
8/01/14 16:14 REAGEER
nicole
heb ook al een citty trip geboekt via Oxy time, nu heb ik gemerkt dat ik geen voordeel doe, kon het goedkoper zelf boeken via booking.com, ben teleurgestelt in Oxytime
9/01/14 11:19 REAGEER
farmanatura
Wij hebben onze vakantie al geboekt, in de Ardèche via Gite la boissiere, ziet er heel rustig uit!
17/01/14 09:28 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels