Deel via

Gun jezelf dit geschenk: Een wellnessbehandeling voor een mooie huid!

January 2014
Schoonheidsspecialiste
Christine Huybrechts
Stefan Martens
Is het nu écht zinvol een wellness- of schoonheidsbehandeling te ondergaan? Wat kan je verwachten voor je huid? Het aanbod aan behandelingen en producten is enorm. Een beetje uitleg is welkom, want wie geraakt daar nu nog wijs uit. SenNet schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts schept realistische verwachtingen voor een mooie huid op elke leeftijd. Die begint met verzorging.

Verzorg je goed!

Het is in ieder geval een uitstekende zaak om je huid goed te verzorgen. Het is immers al heel moeilijk om de klok terug te draaien wat de conditie van je huid aangaat, maar als we ons niet verzorgen gaat het verouderingsproces nóg sneller.
De harde realiteit is dus eigenlijk dat we geen mirakels kunnen doen, maar dat verzorging wel degelijk zinvol is. Bovendien is het ook ontspannend om je huid eens te (laten) verwennen.

Er zijn heel goede make-up producten op de markt, die de huid egaliseren, corrigeren en pigmentvlekjes verdoezelen.' Foto: Mary CohrEr zijn heel goede make-up producten op de markt, die de huid egaliseren, corrigeren en pigmentvlekjes verdoezelen.' Foto: Mary Cohr

Als cadeautje.

Sinterklaas en Kerstmis zijn dan wel voorbij, maar voor je verjaardag kan je een hydraterend of antirimpel maskertje voor thuis op je verlanglijstje zetten. En het is gewoon een geschenk aan onszelf om ons goed te voelen. We mogen ook aan onszelf denken en ons eens extra laten verwennen, nietwaar? Dus ook voor je huid mag er op regelmatige basis wel een verwennerijtje af; een extra verstevigend serum voor onder je dagcrème, een oogcrème..., er zijn heel wat producten op de markt, in verschillende prijsklassen, in natuurlijke of minder natuurlijke varianten.

Goud en kaviaar in de huidverzorging.

Er zijn ook luxe producten te verkrijgen, op basis van goud, kaviaar en nog meer dure en luxueuze producten. Hierbij is het aangewezen je gezonde verstand te gebruiken om teleurstellingen te vermijden.

Wat mag je verwachten in het schoonheidsinstituut?

Je kan er voor kiezen om je op regelmatige basis door een professional te laten verzorgen. Maar, wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een behandeling in het schoonheidsinstituut of het wellnesscentrum?

 

Tip voor make-up: Wees matig!

Let op met make-up. Als je ouder wordt, staat een subtiele maquillage die je persoonlijkheid benadrukt heel mooi. Maar de make-up moet niet te overdadig zijn. Teveel fond de teint, oogomlijning, oogschaduw en mascara benadrukt juist de oudere huid, rimpels en oneffenheden, in plaats van ze te verdoezelen.

Bereid je voor op vragen.

De schoonheidsspecialiste zal eerst een huidanalyse doen en vragen of je problemen hebt met je huid. Ze zal je ook vragen welke producten je nu gebruikt. Vervolgens zal ze je een gepaste behandeling voorstellen.

Als je naar een feest gaat kan je je wel eens laten opmaken door een professional. Het resultaat kan verbluffend zijn. Foto: Mary CohrAls je naar een feest gaat kan je je wel eens laten opmaken door een professional. Het resultaat kan verbluffend zijn. Foto: Mary Cohr

Eerst reiniging, dan verzorging.

De behandeling begint altijd met een grondige reiniging van je huid, eventueel gevolgd door een peeling. Ook worden mee-eters of ontsierende puistjes aangepakt. Dan zal de schoonheidsspecialiste volgens de behoefte van je huid hydraterende, voedende en/of verstevigende producten op de huid aanbrengen en daarmee een massage uitvoeren.

De massage op zich stimuleert je bloedcirculatie, dat is heel nuttig, en het is ook heel ontspannend. Daarna wordt er een masker aangebracht, aangepast aan uw huidtype. Om de behandeling af te sluiten, brengt ze een dagcrème aan, en eventueel een lichte make-up.

Attributen en extraatjes.

Sommige schoonheidsspecialistes werken met toestellen om de werkzame producten dieper in de huid te doen indringen. Soms wordt er met maskers of producten gewerkt die de huid opwarmen, dat stimuleert de bloedcirculatie nog eens extra en activeert de celvernieuwing.

Laat de huid doorbloeden.

De veroudering van ons lichaam, en dus ook van onze huid, is voor een groot stuk te wijten is aan een minder goede doorbloeding. Dus, alles wat die doorbloeding kan verbeteren, dus ook massage, is nuttig om ons lichaam jong te houden.

Als je ouder wordt geldt voor make-up de gouden raad: 'Trop' is teveel en teveel is trop'. Foto: Mary CohrAls je ouder wordt geldt voor make-up de gouden raad: 'Trop' is teveel en teveel is trop'. Foto: Mary Cohr

Rust roest, dus... bewegen.

Een volledige lichaamsmassage kan ook deugd doen. En we weten allemaal, rust roest, ook in beweging blijven zorgt voor een goede doorbloeding en een betere zuurstofvoorziening van ons lichaam. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor onze gezondheid en om ons lichaam in goede conditie te houden.

Naar een feestje?

Het is aangewezen om een paar dagen vóór een feest een verzorging te laten doen; want het is beter dat je huid wat kan rusten na de verzorging. Heb je last van ontsierende haartjes in het gelaat, dan kan de schoonheidsspecialiste die voor je verwijderen met hars. Indien nodig kunnen je wenkbrauwen in model gebracht worden. Je kan ook een manicure laten doen, verzorgde handen zijn immers als een visitekaartje.

Bij de professional kan je ook make-up advies krijgen voor een feest of je laten opmaken. Er zijn heel goede make-up producten op de markt, die de huid egaliseren, corrigeren en pigmentvlekjes verdoezelen.

 
Christine Huybrechts
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

2 reacties

navyman
Lijkt mij niet.
Mijn partner is altijd in de weer met haar huid. Talloze potjes en tubes met van alles en nog wat, het enige wat ik gebruik is een aftershave balsem omdat een 'normaal' middel mijn huid irriteert. Ik heb last van 'baardbrand'.
Wel gebruik ik uiercreme, en dus geen uierzalf want daar zit meestal een parfum in, om plekken waar zich snel eelt vorm, hier mee in te wrijven. Ook huidirritaties behandel i met uiercreme. Verder zit ik zeer regelmatig, viermaal in de week, b.v. na het sporten in de sportschool, in de sauna waar ik een circuit volg en na afloop een paar sekonden óf onder de koude douche ga óf, en dat doe ik liever, in een koud dompelbad even kopje onder. Dit is om de wijd openstaande poriën te dichten.
Na een lange afstand fietstocht even uitzweten en dan een lauwe douche. Voor de rest geen speciale dingen en ziet mijn huid er op mijn 76ste goed uit. Mijn partner geeft kapitalen uit aan al dat spul wat naar mijn mening weinig resultaat heeft en/of geeft.
Omdat ik nogal eens last heb van kramp specifiek in mijn linker kuit laat ik die nog wel eens masseren waarna ik daar weer voor een poosje van af ben.
Ook modder- en andere baden, daar hecht ik zeer weinig waarde aan en vind het niet meer dan veel geld uit de zak klopperij. De wellness centers zitten echt stampvol alsof daar alle heil vandaan komt.
7/01/14 12:34 REAGEER
MagdaVP
Beste,

Ikzelf ga al jarenlang regelmatig voor een gelaatsverzorging of lichaamsverzorging naar de schoonheidsspecialiste. Dit wil niet zeggen dat we zelf niets meer moeten doen om onze huid in orde te houden, maar op gepaste tijdstippen (bvb om de 6w à 2 md) eens een diepere reiniging- en onderhoudsbeurt laten doen maakt dat onze huid veel langer jong en gezond blijft. Ook heb ik geen simpele huid en dan is professionele ondersteuning toch wel heel belangrijk. Ik kan dan ook maar alleen aanraden om de verzorging van ons lichaam regelmatig onder ogen te zien, zodat we er op latere leeftijd nog altijd present uitzien. (ik kan u dan ook vertellen dat veel mensen mij regelmatig veel jonger schatten dan ik ben, en dat is door regelmatige verzorging)
8/01/14 14:10 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels