Deel via

Acne na de menopauze? 5 gouden tips voor een gave huid!!

February 2014
Schoonheidsspecialiste
Christine Huybrechts
Stefan Martens
Puistjes zijn heel vervelend! Helaas kan je ook op latere leeftijd, rond of na de menopauze, last hebben van acne, mee-eters, puistjes, littekens,... SenNet beautyconsulente Christine Huybrechts zet haar jarenlange ervaring in met raad en oplossingen voor acné en 5 gouden tips. Maar eerst vertelt ze wie de boosdoeners kunnen zijn voor acné na de menopauze.

Wie zijn de boosdoeners bij acne op latere leeftijd?

De behandeling van acné is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het probleem. Als je acne doeltreffend te lijf wil gaan, moet allereerst de oorzaak achterhaald worden. Acne kan ontstaan onder invloed van hormonale schommelingen tijdens de menopauze. Maar evengoed kunnen sommige geneesmiddelen als bijwerking acne veroorzaken. Het komt voor dat cosmetica die niet voor jouw huid geschikt is de boosdoener is. Tenslotte kan ook de zon jammer genoeg een valse vriend blijken voor een gave huid.

acne

Tips voor de aanpak van acne!!

Eerst en vooral is een goede huidverzorging en hygiëne van de huid heel belangrijk bij acne. Wie last heeft van puistjes en ontstekingen heeft baat bij een regelmatige dieptereiniging. Daarvoor kan je in het schoonheidsinstituut terecht. Maar ook thuis moet de verzorging consequent gebeuren. Elke dag grondig reinigen is van het grootste belang, vooral omdat wie last heeft van een onzuivere huid zich dikwijls ook opmaakt om de puistjes te verdoezelen. Daardoor verstoppen je poriën en komen er nog meer puistjes opzetten.

Gebruik de juiste producten voor jouw type huid.

De producten die je thuis gebruikt, moeten afgestemd zijn op de behandeling in het instituut. Om goede resultaten te bekomen is een intensieve verzorging noodzakelijk.

De producten die je thuis gebruikt, moeten afgestemd zijn op de behandeling in het instituut. Er zijn een aantal merken die zich in acne specialiseren, met mooie resultaten. Naast een goede reiniging die niet uitdroogt zijn een hydraterende, niet vette dagverzorging belangrijk en een masker, bijvoorbeeld op basis van klei. Veel drinken is ook altijd nodig om de afvalstoffen af te voeren.

Dit mag je niet doen!

Let op, vermijd een mechanische peeling of scrub op actieve, ontstoken acne. Zo wrijf je de ontsteking open en kan ze zich verspreiden.

Acne

Peeling en stimulering van de bloedcirculatie.

Bij niet ontstoken acne met cystes en littekens geeft een peeling op basis van enzymen of fruitzuren goede resultaten. Ook behandelingen die de bloedcirculatie stimuleren zijn een aanrader. Wist je dat ook een vette huid gedeshydrateerd kan zijn? Met schilfertjes zelfs! Hydrateren is dus nuttig, maar vet is uit den boze.

Mythe: acne laten uitdrogen door de zon.

De zon of zonnebank is een valse vriend. De UV straling ontsmet en doodt inderdaad bacteriën, maar doet ook de hoornlaag van je huid verdikken. Daardoor kunnen de afvalstoffen uit je huid niet weg en kunnen de acné en onzuivere huid nadien juist erger worden.

Wanneer raadpleeg je de dermatoloog?

Soms is het nodig om een dermatoloog te raadplegen om het probleem onder controle te krijgen. Wanneer je het vermoeden hebt dat de oorzaak van de acne hormonaal is, als de acné gepaard gaat met couperose (Acne rosacea), als de acne te wijten zou kunnen zijn aan medicijnen of als de acne dermate ernstig is dat het probleem blijft aanslepen, is het raadzaam om de dokter te bezoeken. Misschien is een bepaald geneesmiddel de schuldige en is een ander medicament beter geschikt... Soms zijn de hormonen dermate uit balans dat een behandeling met antibiotica of hormonen aangewezen is.

5 gouden tips bij acne:

  1. Vermijd agressieve reinigingslotions en zepen. Ze maken het probleem op termijn erger want de huid wordt er nog vetter van.
  2. Vermijd vette crèmes, ook vette zonnecrèmes. Kies eerder voor een emulsie op waterbasis of een gel.
  3. Wees matig met de zon en de zonnebank.
  4. Vermijd dikke lagen make-up die de poriën verstoppen. En als je toch make-up gebruikt, reinig je huid dan goed voor het slapen gaan. (Dat moet je trouwens elke avond doen.)
  5. Vermijd krabben en prutsen aan je acne en puistjes, dit leidt tot meer ontstekingen en littekens.
 
Christine Huybrechts
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

1 reactie

hansvanderstoop
De ZON is van LEVENSbelang, denk aan Vit.D, en zonder de ZON is er géén léven mogelijk.
Maar net als in een goede vriendschap zijn er regels waar je je aan moet houden om in harmonie te genieten van en met elkaar en de belangrijkste is; geniet van zowel je vriend-in als van die heerlijke voedende helende koesterende ZONnestralen, maar pas op voor overdaad!
Ga niet liggen bákken...

Als je last hebt van je huid en lijdt dus onder een aangetast immuunsysteem... waardoor het reinigingssysteem van je huid het laat afweten dan zou je eens kunnen (móeten) overwegen om anders te gaan éten...
Volg vier weken ( en 't liefst je hele verdere leven...) de PALEO-leefstijl (kijk op 't net) en hoogst waarschijnlijk kun je (bijna) alle in het artikel aangereikte adviezen vergeten, omdat die dan gewoon niet meer van toepassing zijn, omdat je dan een stralende huid verkrijgt omdat je stralend en vitaal gezond bent! sorry Christine...
Naast hormonale schommelingen is en blijft de leefstijl de belangrijkste veroorzaker van wélke kwaal dan óók!
En hormonale schommelingen worden veelal veróórzaakt door een verkeerde leefstijl!
En dan kun je je kop in 't zand of cosmeticafolders steken óf je kunt je kop in de boeken steken en daar díe wijsheid uit halen waardoor je leven én je huid er totaal anders zullen gaan uitzien, ten GUNSTE wel te verstaan!

De foto van die meneer met zijn zeer aangetaste gelaat, duidt op een uit balans zijnde homeostase ofwel een zwaar verstoord en verzuurd lichamelijke evenwicht, hoogstwaarschijnlijk... door een (onmatig) eetpatroon van vlees, vleeswaren, zuivel, koolhydraten en alcohol, en daar helpt geen moedertjelief meer aan, ook die crèmes. gels en emulsies niet, als ik het mis heb mag ik er op aangesproken worden.

De ZON is je GROOTSTE vriend! maar benader hem met respect.
Voeding kan zowel je grootste vriend alsook je grootste vijand zijn...
Twee van de beste boeken over voeding en gezondheid de laatste jaren zijn het boek OERSTERK van Richard de Leth en die van William Davis; BROODBUIK... dat niet alleen gaat over zwaarlijvigheid maar ook over allergie maar ook andere kwalijke gevolgen van een verkeerd eetpatroon.

Koop en lees deze boeken en meer heb je eigenlijk niet nodig je verdere leven om verantwoord een gezond lichaam te verkrijgen of te behouden, hoewel... er zijn er nog veel meer die fantastisch boeken die uitleggen HOE het (leven) eigenlijk zou móeten naast of ipv de adviezen van het Voedingscentrum en de schijf van vijf....

De vóeding van je huid moet van binnenuit komen dmv een bewuste leefstijl, de verzórging kun je van buitenaf doen maar zal bij een gezonde leefstijl meer cosmetisch gericht zijn dan curatief.

Stop je geld dus in lectuur en goede voeding en supplementen dan heb je geen crèmes en zalfjes meer nódig!

Mijn naam is Hans van der Stoop en ik ben begeleider op de gebieden van Lichaam, Geest en Ziel, in m'n vrije tijd, want ik ben al een paar jaar met pensioen :)

Het Goede.

12/02/14 15:38 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels