Deel via

Ga met SenNet Mag naar New York: 5d / 4 n Samen & Apart Formule €999 p.p.

April 2014
Reizen
Ga van 8 tot 13 juni met ons mee naar The Big Apple in the mooiste tijd van het jaar. Je vluchten zijn geregeld, je transfert staat klaar bij landing in Newark. Je haalt het maximum uit je New York experience met onze Samen & Apart Formule, de centrale ligging van je hotel in hartje Manhattan en de omkadering van de Belgische gids Patrick Van Rosendaal. Jij bepaalt het evenwicht tussen in groep en individueel op pad. Boek nu dit onevenaarbaar aanbod € 999 p.p.!

In dit artikel verneem je alles over de NYC trip met SenNet Magazine:

  1. De Samen & Apart formule
  2. 10 vragen over NYC en deze trip aan jouw Belgisch- NewYorkse gids Patrick Van Rosendaal
  3. Inbegrepen in jouw NYC deal.
  4. Het programma van 8 t/m 13 juni
  5. Algemene informatie & Praktisch
  6. Zo schrijf je in!

 

New York City! Wie al in de Big Apple is geweest staat te popelen om terug te gaan. Wie nog nooit ‘The City that never sleeps’ bezocht, heeft de stad zeker al lang op zijn verlanglijstje staan.

- 57 - NYC_foto2.jpg

Begin juni krijg je de kans om New York City te bezoeken met een spectaculair aanbod, exclusief voor de lezers van SenNet Magazine. Samen met Connections werkten we een Experience Citytrip uit met een unieke ‘Samen & Apart Formule’.

De ‘Samen & Apart Formule’: Comfortabel, goedkoop, maar vrij

Kort gezegd komt het er op neer dat je geniet van de groepsvoordelen van SAMEN, maar de individuele vrijheid hebt van APART. Je krijgt mogelijkheden aangereikt voor je verblijf aan New York City, maar je doet en laat precies wat jij wilt. Je moet niets, alles kan.


Wat zijn de voordelen van Samen?

  • Lage prijs!
    Je geniet van de lage prijs van het groepstarief.
  • Prima hotel centraal in Manhattan
    Je geniet van het comfort dat wij een uitstekend hotel voor je vonden in hartje Manhattan, vlakbij Times Square de ideale uitvalsbasis om New York City te verkennen.
  • Transferts inbegrepen
    Na je landing in Newark word je van de luchthaven naar je hotel gebracht.
  • Interessante weetjes uitwisselen
    Je hebt kans gelijkgestemden te ontmoeten, tips uit te wisselen met andere lezers van SenNet Magazine.
  • Eventueel met elkaar op stap
    Je komt mensen tegen met ervaring in New York City en ‘absolute beginners’.

Wat zijn de voordelen van Apart

  • Niets moet, maar er is een programma waarop je kan inhaken!
    Je krijgt een iedere dag een programma aangereikt, maar jij beslist of je daar op wilt ingaan.
  • New York 24 Seven: Je krijgt (ook inside) info van Belgen voor de Belgen
    Op je allereerste avond krijg je tips en weetjes en informatie over New York van niemand minder dan de sympathieke Patrick Van Rosendaal. De Belgische New Yorker, is de officiële Belgische stadsgids van NY. Hij geeft met zijn team van www.newyork24seven.com als ‘Belgen voor de Belgen’ alle info over de Big Apple. Je kan hem ook alles vragen in je eigen taal!
  • Individuele vrijheid!
    Je staat op wanneer je wilt, ontbijt wanneer het jou past, gaat slapen wanneer jij het verkiest.Je ziet zelf met welke mensen het klikt en of je al dan niet met anderen zaken wilt ondernemen. Wie absoluut alleen New York wil verkennen boekt vlucht en hotel en trekt verder zijn plan. Je doet zo al een super deal.
Schrijf je hier in

10 vragen aan Patrick Van Rosendaal over New York & de trip van SenNet Magazine.

Onze Belgische New Yorker Patrick Van Rosendaal leeft al acht jaar in New York. Vorig jaar slaagde hij voor zijn examen en mag hij zich de eerste en enige echte Belgische officiële stadsgids in New York noemen. Laat je voor de ‘Stad der Steden’ begeesteren door deze enthousiaste en sympathieke Vlaming. Meteen al op je eerste avond geeft hij info over de highlights in NYC en krijg je tips en insider adviezen om alles uit je verblijf aan New York te halen.

- 57 - NYC_foto1.jpgMaar eerst geeft hij in dit artikel antwoord op de vraagjes van SenNet Magazine.

  1. SenNet Magazine: Zijn er specifieke troeven van NYC om de stad begin juni te gaan bezoeken?

    Dat zou ik wel zeggen! In juni is het bijna gegarandeerd mooi weer. Je geniet van aangename temperaturen tussen de 18 en de 26 graden. Het is bij ons dan nog net niet het drukkend en pufferige, warme weer van tijdens de zomermaanden juli en augustus.

    In juni is het bijna gegarandeerd mooi weer. Je geniet van aangename temperaturen tussen de 18 en de 26 graden. New York met mooi weer vind ik nog altijd net iets aangenamer om te bezoeken. Al is The Big Apple voor mij altijd de moeite waard en heeft de stad in elk seizoen zijn charme. Maar daarvoor ben ik natuurlijk stadsgids. (lacht).

    Juni is trouwens ook dé periode van de meeste openluchtconcerten en outdoor film festivals, waarvan de meeste trouwens gratis zijn. Zoek op voorhand op waar je heen wilt. Als je meekomt heb ik in juni ook nog wel wat tips voor je tijdens onze ontmoeting op de eerste avond in je hotel.

  2. TERRASJES DOEN

    SenNet Magazine: Tegenwoordig zijn er zelfs terrasjes te doen in NYC?

    Patrick Van Rosendaal: Uiteraard. (lacht) In New York heb je alles. Dus ook terrasjes. ;) Denk maar aan Bryant Park of de terrasjes op de High Line of Birreria boven Eataly, ... In vergelijking met België is het anders, maar er zijn er genoeg.

  3. WAAROM NAAR NEW YORK GAAN

    SenNet Magazine: Voor wie nog niet is overtuigd, heb je nog leuke weetjes om zeker naar New York te komen?

    Patrick Van Rosendaal: Teveel om op te noemen. Meer dan 50 miljoen mensen komen per jaar genieten van de prachtige uitzichten en gebouwen, tientallen musea, mooie parken, 40 verschillende Broadway shows, straatartiesten, concerten, duizenden restaurants, café's, bars, enz. En vooral vanwege de energie die New York en meer bepaald Manhattan uitstraalt. En dan te bedenken dat het 400 jaar geleden allemaal begon met een Belg (Peter Minuit, geboren in Doornik) die het eiland van Manhattan voor $24 kocht van de Indianen.

  4. DE STAD VERKENNEN. METRO. TAXI. TIPS.

    SenNet Magazine: Jij gaat de mensen die onze New York trip in juni gaan maken gidsen. Ten eerste krijgen ze op de eerste avond een algemene kennismaking met New York. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

    Patrick Van Rosendaal: Ze krijgen een algemene inleiding over New York, plus leuke tips, weetjes en anekdotes. New York 101, zeg maar. Ik vertel ook alles wat je moet weten om je makkelijk te bewegen door de stad. Hoe ziet de stad er geo- en demografisch precies uit? Hoe de metro werkt en het systeem met de taxi's. Hoe het eigenaardige tipsysteem in elkaar zit. Enz.

  5. TOUR EN RONDLEIDING OP MAAT- 57 - NYC_foto5.jpg

    SenNet Magazine: De vierde dag gids je de mensen door New York. Welke selectie maak je?

    Patrick Van Rosendaal: We maken altijd een selectie op maat op basis van de voorkeuren en interesses van de groep/klant. Dat kan dus letterlijk alle kanten uit. Maar we gaan dan wat meer in de diepte met de informatie. Het kan zijn dat je zaken al van buiten of binnen hebt gezien. Van mij krijg je dan nog en extra weetjes, zeg maar.

  6. UITTIPS VOOR IN JUNI

    SenNet Magazine: Deze groep krijgt veel vrije tijd. Leuk, heb je nog extra tips voor het bezoek in juni?

    Patrick Van Rosendaal: Absoluut. Het Museum Mile Festival bijvoorbeeld. Op 10 juni organiseren ze dit al voor de 36ste keer. Alle 9 musea op 5th Avenue tussen 82nd en 105th street zijn dan gratis te bezoeken tussen 6 en 9 's avonds. 5th Avenue is dan ook autovrij en dus volledig voor de voetgangers. Zeker de moeite.

  7. REDENEN OM NEW YORK TE BEZOEKEN

    Je hoeft hier maar een paar weken niet geweest te zijn om alweer nieuwe dingen te kunnen ontdekken. SenNet Magazine: Jij woont hier nu bijna 8 jaar. Wat is voor jou de hoofdreden om New York (meermaals) te bezoeken?

    Patrick Van Rosendaal: New York gaat nooit vervelen. Wanneer je na 1 of 2 keer de grote toeristische trekpleisters hebt bezocht, begint het ontdekken van het echte New York eigenlijk pas. De stad vernieuwt zich ook onafgebroken en op alle gebied. Je hoeft hier maar een paar weken niet geweest te zijn om alweer nieuwe dingen te kunnen ontdekken.Je hoeft hier maar een paar weken niet geweest te zijn om alweer nieuwe dingen te kunnen ontdekken.

  8. VEILIGE STAD

    - 57 - NYC_foto3.jpg

    SenNet Magazine: De mensen die voor de jaren ’90 in New York waren gaan de sfeer in de stad ook niet meer herkennen. De stad is zo veilig geworden!

    Patrick Van Rosendaal: New York is zeker een veilige stad, maar er zijn naar schatting toch nog een 50.000 daklozen in de stad en heel veel bedelaars op de metro. Je ziet ze misschien minder opvallend, maar zeggen dat ‘bums’ of bedelaars niet meer voorkomen in het stadsbeeld is dus ietsje overdreven.

    Dat New York zo veilig is is natuurlijk super. Het is een stad om te voet te ontdekken. En je krijgt een stijve nek van het opkijken naar al die geweldige gebouwen. Goed schoeisel is een’must’, want je legt wel wat kilometers af. Je tegenwoordig zelfs ‘veilig’ naar Harlem. Dat was als blanke vroeger ondenkbaar. Nu heeft Bill Clinton er zijn kantoor, om te laten zien dat het in Harlem goed toeven is.’

  9. SHOPPING

    SenNet Magazine: New York is natuurlijk ook een paradijs voor Shopaholics?

    Patrick Van Rosendaal: New York is een shoppingstad bij uitstek. Laat daar geen twijfel over bestaan. (lacht) Het feit dat de dollar op € 0, 73 staat is natuurlijk mooi meegenomen, maar neem toch maar een goed gevulde portemonnee mee als je je slag wilt slaan. Zowat elk merk ter wereld heeft hier een flagship store. Of het nu een gigastore is of Fifth Avenue of een coole boetiek in SoHO. Als je wilt ga je elke dag kunnen winkelen tot je erbij neervalt! Maar dat moet je hobby zijn, natuurlijk. Heel wat shops zijn gewoon ook de moeite waard om te bekijken zonder iets te kopen. Ik denk aan het gigantisch Italiaanse concept Eataly, aan de Apple Store, Macy’s, Victoria’s Secret..., al wil bijna iedereen uit die winkel wel iets. (lacht).

  10. ETEN EN DRINKEN

    New York kan uitpakken met een culinaire variëteit die je nergens anders ter wereld vindt. SenNet Magazine: Kan je lekker eten en drinken in New York.

    Patrick Van Rosendaal: Wat dacht je, dat je alleen een toer van de McDonald's zou kunnen doen waarvan je er inderdaad een massa hebt? (lacht) IN NYC zijn een massa adresjes waar je heerlijk kan eten. Op de eerste avond zal ik wel wat tipjes geven. Elke dag breakfast, lunch en dinner op een andere plek? Dat kan zonder problemen. Je bent jaren zoet als je alle restaurants en eettentjes wilt gedaan hebben. Relatief gezien is écht goed uit eten gaan hier ook minder duur dan in België. Een diner in een restaurant met Michelinster hoeft niet je hele weekbudget te kosten. Anderzijds zijn ook heel wat restaurants overhyped en veel te duur voor wat ze bieden. Het is niet omdat het restaurant in een film of serie voorkwam dat het eten er zoveel beter is, natuurlijk.

    Kies voor Amerikaanse wijnen, niet voor de veel duurdere Franse wijnen Ga zeker de tourist traps uit de weg met ronddraaiende restaurants op het dak van een building. Zoek liever restaurants in de kleine straatjes en ga eten waar de locals dat doen. Vergeet ook niet dat je nog fooi moet betalen en kies voor Amerikaanse wijnen, niet voor de veel duurdere Franse wijnen. Je vindt in Manhattan en Brooklyn ook de leukste plekken voor een verse espresso. Voor koffiefreaks is er geen betere plek dan New York.

Naar folder

Jouw New York-deal van SenNet Magazine & Connections omvat:

  • Rechtstreekse vlucht Brussel – New York H/T
  • Luchthaventaksen
  • Transfer van Newark Airport naar je hotel
  • 4 overnachtingen in Hotel Mela Times Square**** [of gelijkaardig], in het hartje van Manhattan, op basis van een tweepersoonskamer gedeeld door 2 personen.
  • Ontbijten in Hotel Mela Times Square**** [of gelijkaardig]
  • Flexibel programma met talrijke optionele excursies naar keuze
  • Welkomstavond met Patrick van Rosendaal, Belgische officiële gids in New York
  • 1 diner na de infosessie op dag 01
  • 1 nekkussen p.p.
  • 1 Nederlandstalige reisgids 100x NYC per koppel
  • Dossierskosten en BTW

Zin om mee te gaan?

Bel voor informatie of boeken naar 02 550 01 65 – van ma tot vrij van 08u30 tot 18u00
Per mail: groups@connections.be

Het Programma

 

Dag 1: zondag 8 juni 2014

  • 07u10: afspraak in Brussels Airport voor check-in en rechtstreekse vlucht naar New York
  • 12u30: aankomst in New York (Newark Airport) & transfer naar je hotel in het hartje van Manhattan, check-in en vrije tijd
  • 18u00: Infosessie NYC met Patrick van Rosendaal Patrick is een Belgische New Yorker, trendwatcher en enthousiaste gids die zijn passie voor NYC graag met je deelt. Patrick & zijn team organiseren dagelijks stadswandelingen in NYC.

Dag 02: maandag 09 juni 2014

Ontbijt in je hotel

HOP ON HOP OFF

ALL AROUND TOWN 48u
  • In deze dubbeldekkers ontdek je New York vanop de « bovenste » rij!
  • Wil je een beeld krijgen van wijken die je niet te voet wil doorkruisen? Blijf gewoon zitten!
  • Je wil meer zien? Stap af, maak foto’s, bezoek een museum, slenter wat rond en stap weer op.
  • Een gids vertelt je de leukste weetjes en fijnste anekdotes over de bezienswaardigheden langs het parcours.

€ 44 pp, te reserveren en te betalen ter plaatse, tijdens de infosessie.

TOP OF THE ROCK

VANUIT DE WOLKENKRABBER

Het Rockefeller Center werd gebouwd in de jaren 30, de jaren van de grote depressie. De bouw creëerde 70.000 banen gedurende maar liefst 9 jaar. Het letterlijke hoogtepunt van het Rockefeller Center kan je bezoeken. De lift die je naar de 70ste verdieping op 260 meter hoogte brengt, is een unieke ervaring: snel en met speciale video-effecten.

€ 20 pp, te reserveren en te betalen ter plaatse, tijdens de infosessie.


Dag 03: dinsdag 10 juni 2014

Ontbijt in je hotel

FROM HIPSTER TO YUPPIE TOUR

BROOKLYN & DOWNTOWN / 2 tot 3 uur
  • Williamsburg, Brooklyn’s meest trendy wijk.
  • Het is ‘the place to be’ voor hipsters, shopaholics en levensgenieters en bij uitbreiding voor iedereen die graag z’n ogen uitkijkt.
  • Dit is de perfecte plek om kennis te maken met Brooklyn en heel even de duizelingwekkende wolkenkrabbers achter je te laten.
  • Bij Mast Brothers proef je de lekkerste chocolade van de stad – een topadresje voor chocoholics!
  • Brooklyn Sketch Book, een reizende expo met boekjes vol authentieke illustraties van doodgewone mensen, heeft hier zijn thuishaven.
  • In Williamsburg heb je een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan.
  • Geen betere plek om de ferry te nemen naar downtown Manhattan (je vaart onder de Brooklyn Bridge..., een avontuur op zich) en het financiële mierennest genaamd Wall Street in te duiken.
  • Tijdens deze tour kom je te weten dat New York héél veel gedaantes heeft. From hipster to yuppie in no time, hier kan het allemaal!

€ 49 pp, te reserveren en te betalen ter plaatse, tijdens de infosessie.


Dag 04: woensdag 11 juni 2014

Ontbijt in je hotel

COME AS A TRAVELLER, GO AS A NEW YORKER

FIRST TIME NEW YORK / 2 tot 3 uur
  • De gids leidt je langs de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan.
  • Plaats van afspraak is Times Square.
  • Hier kijk je je ogen uit in de grootste speelgoedwinkel van de stad en laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen.
  • Je ontdekt ook het drukste kruispunt van New York… diep onder de grond waar elk jaar bijna zestig miljoen reizigers passeren.
  • Bryant Park, New York’s meest charmante parkje.
  • Laat je blik vallen op de imposante Empire State Building, the Chrysler Building, het mooie UN-gebouw…
  • En ontdek met een handig trucje hoe je je voortaan kan oriënteren in de stad.
  • De tour eindigt in Grand Central Station, waar de gids je laat kennismaken met een aantal betoverende hoekjes en meeslepende anekdotes.

€ 49 pp, te reserveren en te betalen ter plaatse, tijdens de infosessie.

HELIKOPTER TOUR

VANUIT DE LUCHT
  • Ervaar de opwinding van een 15’ durende vlucht en ontdek meer van de New Yorkse skyline.
  • Vanachter de extra grote ramen heb je een prachtig zicht op Central Park, de Empire State Building, Chrysler en Rockefeller.
  • Geniet ook van het uitzicht op Greenwich Village, Lady Liberty, het historische Ellis Island en South Street Seaport.

Dag 05: donderdag 12 juni 2014

Ontbijt in je hotel Mela

Vrije tijd tot je transfer naar de luchthaven voor je rechtstreekse terugvlucht.


Dag 06: vrijdag 13 juni 2014

Aankomst in Brussels Airport rond 07u50.

*volgorde van programma is onderhevig aan eventuele wijzigingen

Naar folder

 

Algemene informatie

 
  • Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig. Ook kinderen en baby’s moeten in het bezit zijn van zo’n paspoort. Meer informatie op http://diplomatie.belgium.be/nl/.
  • Alle reizigers die naar en/of via de VS reizen zijn verplicht om min. 72 uur voor vertrek een elektronische reisautorisatie ($ 14) aan te vragen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld op htpps://esta.cbp.dhs.gov.

 

Tijdsverschil

Winter -7u, zomer -6u

Munteenheid

US Dollar, 1US Dollar = 0.73 EUR

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Informeer tijdig, want bij sommige banken moet je je kredietkaart extra laten activeren voor de VS. Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

De vluchtenuren zijn de volgende (JetAirways):

  • 9W228 08JUN Brussels - New York (Newark) 10.10 12.30
  • 9W227 12JUN New York (Newark) - Brussels 18.30 07.50 (aankomst in Brussels Airport op 13JUN)

 

Zo schrijf je in?

 

Bel: 02 550 01 65 – van ma tot vrij van 08u30 tot 18u00 Per mail: groups@connections.be

OPGELET: het aantal plaatsen is beperkt!

Supplement éénpersoonskamer op aanvraag. Deze reis kan enkel doorgaan bij minimum 10 deelnemers

Ter info, de prijs van deze package is normaal 1359€ pp.

Naar folder

Reisorganisator Connections- Eurotrain N.V. Lic. A 1919

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels