Deel via

Moederdag: Wie verwent mama nu eigenlijk? Top 14 originele cadeautips!

April 2014
Mama’s verwennen we op Moederdag. Maar wie zet mama op haar dag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes? Uiteraard de kinderen! En de echtgenoot? Is het ook aan hem om ‘moeder, de vrouw’ in de watten te leggen? Kunnen andere intimi ‘la Mama’ op Moederdag eveneens bedenken met een wens, een groet, een kaartje of geschenkje? In SenNet Shop vind je maar liefst 14 originele geschenken voor Moederdag. Roep niet te snel 'commercieel'.

Commercieel, roep je meteen? 

Moederdag is de dag van mama. Je kan de taken van mama eens een hele dag overnemen. En we gaan hier niet alle taken opsommen van de mama’s want dan is het artikel al klaar. Je kan mama ook uit eten nemen of verwennen met een leuke attentie. Onderaan vind je inspiratie voor toffe geschenkjes. Commercieel, vind je? Hum, je kan ‘moeders’ verwennen op de manier die je kiest, maar dat je ze verwent verdienen ze. Ja, ook door jou! Je eigen moeder, als ze nog leeft, maar ook je echtgenote, je dochter, je vriendin...

Viert moeder! Wat is de betekenis van Moederdag?moederdag - ecard

Kinderen verwennen hun mama met Moederdag. Het is immers de dag van ‘hun’ moeder. Al op de kleuter- en lagere school wordt de traditie ingezet om mama te vieren op moederdag; kinderen worden dan geholpen en aangezet om voor mama iets moois te maken of haar te verwennen met een gedichtje of versje. Maar het is niet alleen aan de kinderen om aan Moederdag te doen.

En papa of de partner doet niets aan moederdag?

Is het niet zo dat je op moederdag het ‘moeder-zijn’ viert van de vrouw

Velen lijken bij ons in Vlaanderen van mening dat de partner niets aan moederdag moet of hoeft te doen. Juist omdat hij de man, de partner is van moeder en niet haar kind. Maar is dit wel logisch?  Is het niet zo dat je op moederdag het ‘moeder-zijn’ viert van de vrouw. Is het niet meer logisch dat ‘mama’ op moederdag eens een keertje in het zonnetje wordt gezet omdat ze als moeder het hele jaar klaarstaat voor haar kinderen en gezin.

Moederdag is een uiting van respect en bewondering

In die zin past het dan helemaal dat ook intimi de mama’s kunnen verwennen op ‘hun’ dag; dus ook opa’s en oma’s, de broer, de huisvriend, een goede vriendin; iedereen die gadeslaat hoe mama constant in de weer is voor haar kids en bewondert en respecteert hoe ze die rol uitmuntend op zich neemt. Of haar juist wil aanmoedigen om weer een heel jaar klaar te staan, stand-by te zijn, te zorgen, kuisen, koken, regelen, opvoeden, lief te hebben.

Eerst wordt er voor je gezorgd

Gelukkig had je eerst zelf een mama. Eerst ben je ‘dochter van’ en sta je onder het gezag van je ouders. Daarna leid je als jong volwassene een tijd lang je eigen leven en is het enkel ME-time wat de klok slaat. Wil je elke avond op stap? Wil je tot ’s ochtends 10 uur uitgaan? Wil je nooit koken? Wil je verre reizen maken? Wil je de volumeknop op 9 en alleen eten met take-away? Je doet wat je wilt, het is jouw leven. Je kan lui zijn, lezen, opstaan, slapen gaan en zijn zoals jij wilt.

Natuurlijk is dit relatief, kan/moet je rekening houden met je partner of vrienden, met je werksituatie, maar je staat zelf centraal en kan in feite doen en laten wat je wilt. Je kan verantwoordelijk en onverantwoordelijk zijn, je bent enkel nog ‘het kind’ van iemand.

‘It happens overnight’; dan ben je nummer 2

plots sta je ook op de tweede plaats, in je eigen leven

Maar dan word je mama. De meeste vrouwen kiezen tegenwoordig voor kinderen, een deel ‘overkomt’ het om een of andere reden. Hoe je zwanger bent geworden is op het moment van de geboorte van geen tel meer. Dan is de baby er. Ook al was de bevalling lang en zwaar, toch krijg je bij de geboorte van de ene seconde op de andere je nieuwe rol; je bent niet enkel meer vrouw, maar tegelijkertijd nu ook mama. En plots sta je ook op de tweede plaats, in je eigen leven. 

moederdag - ecardsAls de baby er is, bepaalt die het spel en hoe het gespeeld wordt

Hoe je het ook draait of keert, je leven als vrouw krijgt een andere wending als de baby er is. Dat kleine hoopje mens moet om de zoveel uur eten, een propere pamper als hij het vraagt en niet als jij het wilt. De baby heeft regelmaat nodig, rust en goede voeding. De kleertjes moeten gewassen, het kind moet slapen en kan niet tegen dit of dat. De baby heeft jou nodig. En alles draait eigenlijk om dat nieuwe leventje, dat weliswaar super schattig is en lief, maar ook veeleisend en dwingend.  Ook als je weer gaat werken is het ’s morgens eerder opstaan om alles klaar te maken voor het kleintje en ’s avonds geregel en georganiseer.  En de werkende mama kan haar uren doen, of veel uren werken, maar mama ben je fulltime, 24/7.

Er wordt zoveel verwacht in je nieuwe rol

Er wordt zoveel altruïsme verwacht van mama’s, maar je bent feilbaar.

Je wil je gedragen als de beste moeder ter wereld, als een engel, vol geduld, liefde en rechtvaardigheid naar je kids. Je hebt een uitstekend voorbeeld van hoe je eigen moeder het aanpakte. Of je wilt het juist helemaal anders doen. Natuurlijk houd je van je kind. Je bent er dol op en doet wat je kan. Maar je bent een mens. Er wordt zoveel altruïsme verwacht van mama’s, maar je bent feilbaar.

Mama’s zijn hun ergste critici

Een Amerikaans filmpje gaf aan dat mama’s hun ergste critici zijn. Eerst werden de moeder geïnterviewd over hun rol als moeder en wat ze van zichzelf vonden. Allemaal vonden ze het erg soms hun geduld te verliezen, geïrriteerd te zijn, eens uit te vliegen op hun kinderen... Daarna liet men de kinderen aan het woord. Die zeiden stuk voor stuk alleen maar goede dingen over hun mama; dat ze lief was, lekker eten maakte, met hen speelde, hen troostte. Hoe ontroerd waren de moeders om dit uit de mond van hun kinderen te horen. Feit is dat vrijwel iedere mama haar best doet en naar best vermogen tracht op te voeden.

Mama blijf je je leven lang

je rol raakt nooit uitgespeeld

Geef toe, uiteindelijk is het moeder zijn niet niks, ook al is het de essentie van ons als mens. En je rol raakt nooit uitgespeeld. Ook al wordt je honderd jaar. Je bent eerst mama van kleine kinderen, dan coach en ‘vuilbak’ van pubers, dan stand-by mama van jongvolwassene, raadgever en hulp van kersverse mama’s en papa’s, dan nog oma en opa er bij, baken voor de familie, trendsetter van tradities... Dus is het ‘commercieel’ om één keer per jaar ‘mama’ echt in de bloemetjes te zetten? Haar te verwennen? Haar te laten merken dat al haar inspanningen worden gewaardeerd en dat ze in je ogen ‘de beste mama ter wereld is’?

Zoek en vind geschenkjes in SenNet Shop!

Hoe je ‘mama’ wilt verwennen bepaal je zelf. Je kan dingen voor haar doen, bloemen geven of een leuke gratis e-card sturen met een mooie tekst. Wie mama’s wil verrassen met een geschenk kan in SenNet Shop wellicht zijn gading vinden.

Ze worden allemaal gratis thuis bezorgd!

We selecteerden alvast 14 originele cadeau’s voor moeder.

  1. Veel bakplezier met de Whoopie gift set
  2. Stijlvolle armband met steentjes
  3. Lekkere pizza maken met deze pizzaset Deluxe
  4. Prachtige damesring afgewerkt met glinsterende steentjes
  5. Nieuwste trend: keramische armbanden
  6. Mooi 8-delig messenset met standaard
  7. Maak de beste crème brûlée met deze speciale set!
  8. Horlogebox
  9. Blessures voorkomen en genezen met TENEX!
  10. Elegante juwelenset Pierre Cardin
  11. Prachtige armband met slangetje
  12. Lederen prachtige dames portemonnee
  13. 2x Max Factor 2000 calorie mascara
  14. Handige hoofdlamp voor op de fiets of wandelen

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels