Deel via

Singles wordt 20! Vier mee op het Singlesfeest op 31 mei in Leuven

April 2014
singles
Singles viert feest. Bij dit 'Life Style' activiteiten buro kunnen ondernemende, goed opgeleide vrijgezellen al 2 decennia lang terecht. Ze ontmoeten gelijkgestemden zonder relatie en bouwen een vriendenkring uit tijdens bruisende activiteiten; een toneelvoorstelling, wandeling of stedenbezoek, een culinaire avond... De singlesmarkt van nu lijkt niet meer op die van toen, zegt bezieler van Singles Christine Delbeke. 

20 jaar Singles feest in Leuven! Kom jij ook?

Zaterdag 31 mei
Stipt om 20 uur
in Kasteel Bunswyck
Tiensesteenweg 343
3010 Leuven
Bel Christine DELBEKE
Tel.: 0475.86.66.90
E-mail: christine@singles.be

"Elke dag zien we singles die voor een nieuw leven kiezen"

Ik houd dan ook continu de vinger aan de pols om mijn leden steeds de juiste cocktail van sport, cultuur, avontuur, ontspanning en gastronomie aan te bieden.Christine Delbeke van Singles: Elke dag zien we Singles die voor een nieuw leven kiezen. De trend is dat de markt van de singles steeds maar groeit. Waar een vrijgezel 20 jaar geleden vaak nog werd beschouwd als een eerder uitzonderlijk geval, vormen alleenstaanden zonder relatie nu gewoon een noemenswaardige groep in de samenleving. Ze zijn met meer en hebben hun eigen behoeften, wensen en kenmerken. Ik houd dan ook continu de vinger aan de pols om mijn leden steeds de juiste cocktail van sport, cultuur, avontuur, ontspanning en gastronomie aan te bieden. En dit natuurlijk steeds in 'real life', in het 'echte leven', want Singles® is geen datingsite maar een 'Life Style' Activiteitenburo.

SenNet Magazine: Waarom is Singles nodig? Het aanbod van sportclubs, opleidingen, cursussen en vorming die activiteiten aanbieden is toch bijna eindeloos. Kunnen alleenstaanden daar niet terecht?

Tine Delbeke, bezieler en eigenaar van Singles, het Life Style activiteitenburo voor hoogopgeleide vrijgezellen Christine Delbeke, bezieler en eigenaar van Singles, het Life Style activiteitenburo voor hoogopgeleide vrijgezellen

Christine Delbeke van Singles: Dat klopt, dat kan natuurlijk ook. Maar toch is het helemaal anders om tussen mensen te zitten die een relatie hebben dan samen met andere singles iets te ondernemen. Dat is ook de reden dat ik met 'Singles' ben gestart. Ik was een beginnende 30-er, een echte carrièrevrouw, altijd met het werk bezig, nooit getrouwd. Elk weekend zat ik te midden van een vriendenkring van - bij wijze van spreke- 40 volwassenen en 30 kinderen. Dat was niet echt mijn belevingswereld. Ik wilde actief zijn en ongetrouwde mensen ontmoeten en met hen een vriendenkring uitbouwen.

Ik wilde actief zijn en ongetrouwde mensen ontmoeten en met hen een vriendenkring uitbouwen

Ik begon voor mezelf leuke dingen te organiseren om mij in mijn vrije tijd bezig te houden en stak er behoorlijk wat tijd en moeite in om aantrekkelijke activiteiten te vinden om te gaan doen. Daarop zeiden vrienden tegen mij: 'Wat zonde dat je daar dan alleen van geniet. Waarom organiseer je die dingen niet meteen voor meer mensen? Die gaan daarin toch ook interesse in hebben, je hebt zulke originele ideeën!' Dat ben ik toen maar gaan doen. (lacht) Al na 4 maanden was ik professioneel met Singles bezig. En in mei vieren we dus ons 20-jarig bestaan. Wij komen duidelijk aan een behoefte tegemoet met een concreet aanbod specifiek afgestemd op onze vrijgezellen doelgroep, zodat ze hun favoriete bezigheid kunnen uitoefenen in het gezelschap van gelijkgezinde singles.

SenNet Magazine: Je zegt dat de singlemarkt de laatste jaren enorm gegroeid is... Zijn de singles ook 'anders' dan 20 jaar geleden?

Christine Delbeke van Singles: De single van nu is een vrij zelfstandig ondernemende persoon met een eigen leven. En niet de 'zielige' uitzondering zonder een relatie, zoals je vroeger vaak werd gezien. Het is niet per definitie een gemis om geen partner te hebben.

Over het algemeen is de maatschappij ook steeds beter op afgestemd op die zelfstandige Single. Het standaard 'trouwen, huisje, boompje, beestje'- stramien is ondertussen redelijk achterhaald. Zelfs in de supermarkt is er nu een heel aanbod voor de singles, met kleinere porties en verpakkingen. Al brengt de nog steeds groeiende singlemarkt ook wel wat problemen met zich mee, bijvoorbeeld voor singles op de huizenmarkt; alleen kopen/huren is niet evident.

SenNet Magazine: Wat voor activiteiten organiseer je precies?

Christine Delbeke van Singles: Het basisconcept is dat ik elk weekend een 5-tal activiteiten aanbied, gespreid over de 5 Vlaamse provincies en verdeeld over onze 5 thema's : sport, cultuur, avontuur, ontspanning en gastronomie. Het gastronomische luik is vorig jaar nog uitgebreid naar een apart, nieuw concept: www.eatandmeet.be. Eat and Meet organiseert verrassingsetentjes in elke stad en allerhande culinair getinte activiteiten zoals bv. kookworkshops, wijnproeverijen, culinaire fietstochten, brouwerijbezoeken, enz… Vorig jaar zijn we ook gestart met citytrips, weekendjes weg en reizen. In principe kan je dus wel kiezen, zou ik zeggen (lacht).

Ga ik meedoen aan de kunstfietsroute in Antwerpen of naar de Paasbrunch in Brugge?' Maar dan moet je dus kiezen!Soms hebben leden een 'luxeprobleem', dat ze aan activiteiten tegelijkertijd willen deelnemen in verschillende provincies: 'Ga ik meedoen aan de kunstfietsroute in Antwerpen of naar de Paasbrunch in Brugge?' Maar dan moet je dus kiezen! (lacht). Om de twee maanden organiseren we ook nog eens een groot event, zoals bv. een party. En daarmee bedoel ik een tof feest, geen pathetische dansavond!

SenNet Magazine: Wat is het voordeel van jouw formule voor Singles buiten al het aanbod waaruit we tegenwoordig keuze hebben?

We hebben ook een zeer persoonlijke aanpak. Met alle leden hebben we eerst een intake gesprekChristine Delbeke van Singles: Met mijn 20 jaar ervaring in de markt en bergen ervaring denk ik te mogen zeggen dat wij een toegewijde organisatie zijn met tiptop georganiseerde en afgewerkte activiteiten. We hebben een zeer uitgebreid aanbod met inspiratie voor iedereen om onbekende dingen te ondernemen. Doordat we steeds naar vernieuwing streven, - wat je bijvoorbeeld nu weer merkt aan het 'culi aanbod' en het nieuwe reisaanbod- , kan je misschien stellen dat we uitblinken in originaliteit, ... We hebben ook een zeer persoonlijke aanpak. Met alle leden hebben we eerst een intake gesprek. De sfeer tijdens de activiteiten is zeer gemoedelijk.

Veel ander aanbod is zeer lokaal én voor lager, minder opgeleid publiek en voorts beperkt in type en aantal activiteiten.

SenNet Magazine: Wat zijn de meest populaire activiteiten?

Christine Delbeke van Singles: We hebben onze vaste waarden zoals avontuurlijke tochten in de Ardennen, fietstochten, stadsbezoeken, bedrijfsbezoeken en de topper is onze maandelijkse verwelkomingsactiviteit die speciaal gericht is naar de nieuwe leden. Verder varieert het aanbod maar we zoeken vooral ook naar zaken waarop de kernbegrippen actueel, kunst, cultuur, nieuwe sporten, ... toepasbaar zijn, dus origineel en vooral boeiend aanbod.

We hebben onze vaste waarden zoals avontuurlijke tochten in de Ardennen, fietstochten, stadsbezoeken, bedrijfsbezoeken en de topper is onze maandelijkse verwelkomingsactiviteit

 

SenNet Magazine:' Zijn dat ook de activiteiten die jij aanraadt aan leden? Of werkt het niet zo?

Christine Delbeke van Singles: 'Mensen kiezen steeds zelf uit het uitgebreide aanbod. Als ze elkaar wat beter kennen kan het zijn dat ze er voor kiezen om samen in te schrijven op activiteiten. Maar dat bepalen ze zelf. De enige echte 'aanrader' is dat je kort na je start bij Singles meedoet aan een verwelkoming. Het gaat om een halve dag die een combinatie vormt van cultuur/bezoek en een meer actief deel zoals een wandeling met een 'drankstop' met contactmogelijkheden en een afsluitend etentje. Dat is een goede manier om veel mensen te leren kennen op korte tijd. De groep wordt ook altijd vergezeld van een toegewijde Singles begeleider die nieuwe en bestaande leden nader tot elkaar brengt.'

Sennet Magazine: En worden alle leden ook elke week verwacht?

Christine Delbeke van Singles: Neen, of je elke week komt, regelmatig of onregelmatig dat maakt ieder voor zichzelf uit. We zien wel het sneeuwbaleffect. Eens je van start bent, krijg je de smaak te pakken. Je spreekt met anderen af om aan de volgende activiteit deel te nemen, je raakt enthousiast. Anderzijds hebben actieve singles soms ook nog een drukke job. Sommigen hebben kinderen. We merken dat gescheiden papa's met kinderen gewoonlijk niet komen het weekend dat die er zijn. Maar je komt gewoon wanneer je wilt. Elk weekend zijn er een 100-tal op de been tijdens onze activiteiten in de verschillende provincies.

SenNet Magazine: Is er een lidmaatschap aan Singles verbonden?

Christine Delbeke van Singles: De mensen worden eenmalig levenslang lid voor 450 euro. Inbegrepen is een 'abonnement' dat ze gedurende 13 maanden kunnen laten lopen. Zo kan je dit abonnement pauzeren tijdens drukke periodes, vakanties en ook tijdens 'amoureus verlof'. Stel dat je een relatie begint, dan zet je je lidmaatschap van Singles stil. Soms gebeurt dit voor jaren. Koppels zijn immers niet welkom bij Singles. Dat is logisch, hè.

SenNet Magazine: Trek je met dit prijskaartje ook een bepaalde groep, lees 'financieel sterke groep' Singles aan?

Christine Delbeke van Singles: We zijn er voor vrijgezellen met een goed besteedbaar inkomen. We mikken op beroepsactieve mensen uit de middenklasse. Er zijn bij ons mensen uit de bedrijfswereld aangesloten, zelfstandigen, mensen uit vrije beroepen..., allemaal beroepsactieven. Natuurlijk vragen we niet dat je met je universitair diploma komt wapperen, maar wel dat je mee kan doen met de activiteiten, op restaurant, naar de opera, skydiven, op culturele Citytrip...

SenNet Magazine: Ik heb gehoord dat er een chronisch gebrek is aan single mannen... Is dat waar? Hoe komt dat?

Maar de mannen, zelfs de actieve leden, lijken wel minder snel gemotiveerd te zijn om 'uit hun kot te komen' dan vrouwenChristine Delbeke van Singles: Die indruk dat er minder mannen bij Singles zijn aangesloten is er zeker. (lacht) De impressie is wel sterker dan de realiteit; het echte percentage in de database schommelt rond 60% aangesloten vrouwen en 40% mannen. Maar de mannen, zelfs de actieve leden, lijken wel minder snel gemotiveerd te zijn om 'uit hun kot te komen' dan vrouwen. Dat heeft misschien met de sociale aard van man en vrouw te maken. Mannen gaan sneller in isolement daar waar vrouwen gezelschap opzoeken. Mannen hebben ook hun vaste afspraken: een pint pakken met de maten, gaan fietsen met de vriendenploeg op zondagmorgen...

SenNet Magazine: Hoe kunnen we mannen aanzetten, oproepen mee te doen?

Christine Delbeke van Singles:  Alle mogelijke manieren zijn welkom. (lacht) Maar onze ervaring is dat het mannelijk publiek via de digitale wereld, dus via julie SenNet Magazine bijvoorbeeld, het best bereikbaar zijn en warm gemaakt kunnen worden. De kunst is dan om ze van 'online' naar 'offline' te krijgen. Momenteel loopt er een speciale 'Google actie' gericht naar mannen. Maar we werken ook via bekenden. Zo worden er ook 'mannen gerichte' infobanners aan onze leden meegegeven met een waardebon van € 50 als ze zich inschrijven.

SenNet Magazine: Is er regelmatig instroom van nieuwe mannen en vrouwen?

Christine Delbeke van Singles: Per maand hebben wij een 30-tal nieuwe leden.

SenNet Magazine: Kan je inschatten hoeveel mensen per jaar/keer op je activiteiten afkomen?

Christine Delbeke van Singles: Elk lid bepaalt zelf zijn deelname frequentie. Door het onbeperkt lidmaatschap gekoppeld aan het abonnement ben je volledig vrij om je dat te activeren of te pauzeren. Je krijgt een Newsletter en een login code voor online reservaties en je kan zelf alles beslissen. Als nieuw lid neem je in het begin intens deel. Dat neemt af omdat je sowieso in een reuze netwerk terechtkomt met initiatieven van daaruit én er veel relaties uit Singles groeien.

SenNet Magazine: Hoeveel koppels zijn er al gevormd?

Christine Delbeke van Singles: Ontzettend veel. Elke maand 'verliezen' wij actieve leden aan relaties. (lacht). Dat is heel fijn om tot stand te zien komen. Op de casino-avond vorige keer zag ik bijvoorbeeld weer iets groeien tussen twee leden die elkaar daarvoor al een paar keer hadden ontmoet. Ik keek er dan ook niet van op toen ik vernam dat ze een koppel zijn geworden!

SenNet Magazine: Kunnen we stellen dat gezamenlijke interesses al een goede basis vormen voor een match?

Maar wij geloven ook nog steeds in de 'Magic click', er hangt iets in de lucht en dan 'klikt het'Christine Delbeke van Singles: Dat is inderdaad een goede start. Maar wij geloven ook nog steeds in de 'Magic click', er hangt iets in de lucht en dan 'klikt het', maar dat ontdek je door elkaar regelmatig tegen te komen op activiteiten op basis van dezelfde interesses. Dat is ook het verschil met online daten. Hoe kan je nu op foto of op een profiel zien wie iemand is. Zelf was ik nooit een relatie begonnen met mijn partner als ik die online had gezien. Een man, met zoveel kinderen, die zo ver weg woont... (lacht). Maar wij hebben elkaar ontmoet in Kent en hebben urenlang gepraat... Tja, zo gaat dat, hè?

SenNet Magazine: Is het soms niet lastig om vrijgezellen sowieso op de been te krijgen. Die hebben het druk met hun werk, met kinderen en niet altijd zin om 'happy' op stap te gaan. Dat vraagt toch veel energie.

Christine Delbeke van Singles: Het fenomeen druk en moe geldt niet alleen voor singles, dat is een algemene tendens die voor iedereen speelt. De single staat er dan echter thuis alleen voor wat het lastiger maakt. Er is ook 'geen praatpaal' voor handen. Het is ook moeilijker, want iets ondernemen begint altijd eerst met een actie van jezelf; iets bedenken, organiseren, afspreken Het gaat er niet om dat je je niet goed in je vel zou voelen, maar meer dat je een duwtje in de rug krijgt om iets te ondernemen. Dat heb je soms nodig om je goed in je vel te blijven voelen. Daarbij kan Singles natuurlijk een belangrijke rol spelen, want met een klik op de knop boek je een leuke activiteit binnen je eigen interessesfeer en zie je gegarandeerd andere mensen met een zelfde levensstijl en achtergrond qua single statuut.

SenNet Magazine: Hoe staat het met de 'Happy Single' van tegenwoordig?

Christine Delbeke van Singles:Mensen nader tot elkaar brengen is mooi, singles samen brengen is een kunst op zich  Die "happy single" is toch vaak een mythe. Veel alleenstaanden hebben er niet bewust voor gekozen in die situatie terecht te komen. Diep van binnen hebben ze toch wel het verlangen naar een leven met twee. En dat is niet gemakkelijk om opnieuw op te bouwen na een gebroken relatie en/of een lange periode alleen. ' Daarom zijn ongedwongen initiatieven, zoals de activiteiten van Singles®, een goede manier om weer stappen te zetten in het echte leven en samen met anderen activiteiten te ondernemen. Mensen nader tot elkaar brengen is mooi, singles samen brengen is een kunst op zich.

SenNet Magazine: Je organiseert een 'verjaardagsfeest'? Durf ik daar zomaar naar toe komen? Wat kan ik er van verwachten? Wat gaat er gebeuren?

Christine Delbeke van Singles: Zeker komen! Je wordt ontvangen door mezelf (Christine) aan de ingang en dan zorgen we wel dat je wordt opgevangen/opgenomen via leden en medewerkers en de rest gaat vanzelf. De genodigden / aanwezigen zijn dat gewend...

SenNet Magazine: Zijn er kosten aan het feest verbonden?

Christine Delbeke van Singles: Als leuke kennismaking met Singles betalen alle lezers van SenNet Magazine ook maar de voordeelbijdrage van €49, net als onze Singles leden voor het 'all-in forfait'. Daar zit alles in: aperitief en hapjes, alle drankjes tot 1 uur, live band, party, avondbuffet en het verrassingsoptreden!

het 'all-in forfait'. Daar zit alles in: aperitief en hapjes, alle drankjes tot 1 uur, live band, party, avondbuffet en het verrassingsoptreden!


SenNet Magazine: Moet ik reserveren? Mij aanmelden voor mijn komst?

Christine Delbeke van Singles: Wegens het 'all-in forfait' moeten we de aanwezigen van te voren aanmelden. Dus inschrijven is vereist. Dat kan per mail bij Singles (en voorafbetaling), of eventueel kan je het gewoon allemaal zelf regelen en je inschrijven via www.eatandmeet.be, dat is onze culinaire site. Daar werken we met Paypal voor de voorafbetalingen. Je moet wel eerst even gratis je profiel aanmaken, anders kan je via deze pagina niet boeken.

Singles®
Christine DELBEKE
Tel.: 0475.86.66.90
E-mail: christine@singles.be

www.singles.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels