Deel via

Uitgetest 50+ huid: Voor een gelaatsverzorging naar de schoonheidsspecialiste!

May 2014
Schoonheidsspecialiste
Christine Huybrechts
Stefan Martens
De 50+ huid heeft om de zoveel tijd een grondige reiniging nodig door de schoonheidsspecialiste. Vergelijk het met de grote schoonmaak in je huis, het verwijderen van tandsteen bij de tandarts of het groot onderhoud van je auto. Zo gaat je gezicht weer stralen. Bovendien laadt zo'n verwenmomentje bij de schoonheidsspecialiste de batterijen weer helemaal op. En zo gaat het in zijn werk!

Eindelijk is het er van gekomen!

Eindelijk is het er dan toch van gekomen, Redactrice Silvia bezoekt het schoonheidssalon van Christine Huybrechts, om de behandeling met de natuurlijke producten van Etiney Cosmetics aan den lijve te ondervinden en uit te testen.

De huid onder de loupe!!

Eerst en vooral bekijk ik Silvia's huid nauwkeurig door de loupe lamp, om een goede huidanalyse te kunnen doen. Ik zie dat Silvia haar huid heel goed verzorgt, maar ze is toch een beetje vaal en droog, met oppervlakkige droogterimpeltjes. Daar kunnen we wel wat aan doen, met een grondige peeling behandeling, en anti-aging verzorgingsproducten die de bloedcirculatie activeren en de celvernieuwing stimuleren.

Elke verzorging begint met een reiniging.

Als we ouder worden kan onze huid daar wel wat hulp bij gebruiken. Ik reinig de huid eerst oppervlakkig met reinigingsmelk en lotion. Vervolgens reinig ik de huid met een diep reinigende gel, om de poriën te zuiveren. Daarna pas ik een grondige peeling toe, op basis van Açai pitjes en enzymen, om alle dode huidcellen en huidschilfers die op de huid kleven weg te halen. Als we ouder worden kan onze huid daar wel wat hulp bij gebruiken. Bovendien kunnen de dode huidcellen ook geen voeding meer opnemen, dus heeft je goede dag- en/of nachtcrème ook niet veel zin.

Verstevigen, hydrateren, masseren.

Na de peeling ziet de huid er al veel frisser uit, en is ze klaar om verzorgende en verstevigende producten op te nemen. Ik breng dus een verstevigend en hydraterend serum aan, en ik voer een massage uit met voedende duindoornbessenolie met vitamines. Daarna masseer ik een anti rimpel crème in. Deze producten zijn actief, maar toch zacht. Ze mogen daarom zelfs ook rond de ogen gebruikt worden.

Tijd voor het huidherstellend masker.

Na de massage breng ik een crème masker aan op basis van Kaolin of witte klei. De klei werkt echt huidherstellend.
Het masker werkt een kwartiertje in, daarna spoel ik het af met lauwwarm water. Uiteindelijk breng ik nog een dagverzorging aan. Ik geef Silvia ook nog wat advies wat betreft haar verzorgingsproducten voor thuis.

Advies voor huidverzorging thuis.

Ik hoop dat Silvia van haar verzorging genoten heeft. We hebben er allemaal recht op, niet waar, na een leven lang hard werken, om ons regelmatig een beetje te laten verzorgen en vertroetelen, en ons lichaam en ook onze huid hebben tenslotte ook een regelmatige onderhoudsbeurt nodig, je gaat toch ook met je auto naar de garage, waarom wordt ons lichaam dan soms vergeten?

Mijn ervaring:

De behandeling zelf is genieten. De producten voelen aangenaam en fris aan. De massage gebeurt door kundige handen en 'ontknopen' ook de stressknooppunten in mijn nek.

Het was al heel lang geleden dat ik bij een schoonheidsspecialiste was. Waarom? Druk, druk, druk, geen tijd. Nochtans heb ik er wel zin in; zelf zie ik ook dat mijn huid 'dof' is. En ik verzorg mijn huid dan nog altijd goed, vind ik Zo gebruik ik 2X daags een reiningslotion en altijd een dag- en nachtcrème en een serum. En een peeling breng ik ook regelmatig aan.

'Wonderen kan ik niet doen', zegt schoonheidsspecialiste Christine. Maar daar hoop ik natuurlijk wel op. Als ik na anderhalf uur in de spiegel kijk zie ik toch verschil. Mijn huid ziet er 'frisser' uit, stralender. Dat effect lijkt zich de volgende dag nog door te zetten.

Ik plan in ieder geval om zeker één keer in de vijf à zes weken tijd te maken voor dit bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Voor het geld moet je het niet laten. Als je een klein bedrag per week opzij zet kan het er gemakkelijk af. Bovendien krijg je bij Christine korting met je OxyTiME kaart! Maar het is ook goedkoper naar de schoonheidsspecialiste te gaan, dan alle nodige producten aan te kopen. Bovendien heb ik de toestellen en de kunde niet en is het fijner dat iemand anders je huid verzorgt.

De biologische producten van Etiney Cosmetics blijken betaalbaar en ik heb het masker aangeschaft als eerste stap. Dat moet ik wekelijks aanbrengen... Gisteren heb ik dat gedaan en ik had meteen spijt dat ik er niet eerder tijd voor heb gemaakt. Mijn huid was eerst heel rood nadat ik het witte masker na een kwartiertje met lauwwarm water had afgespoeld. Daarna zag ze er meteen frisser uit. Beter doorbloed? Doen dus, elke week vanaf nu!

5X vraag en antwoord over een gelaatsverzorging.

  1. Ga ik echt een verschil zien, gaan mijn rimpeltjes verminderen als ik elke maand langs zou komen voor een behandeling?
    Dat kan ik je wel garanderen. Je huidkwaliteit gaat verbeteren, de rimpels worden minder diep, de droogterimpeltjes en schilfertjes verdwijnen zelfs bijna volledig, de teint is niet meer vaal, maar beter doorbloed, kortom, je ziet er beter en frisser uit.
  2. Je hebt mij een masker aangeraden voor mijn type huis i.p.v. een peeling, waarom?
    Een masker en een peeling zijn 2 totaal verschillende producten, maar ze vullen elkaar aan. Een peeling is ook goed geschikt voor jouw huid, maar van een masker ga je sneller resultaat zien. Een grondige peeling had ik net in je verzorging toegepast, dat hoeft niet zo snel terug te gebeuren. De peeling haalt een laagje van je huid weg, achteraf moet je dan wel goed terug voeden, bv met een crème of een masker. Het masker zuivert de huid, maar haalt geen laagje weg. Het herstelt de huid, en heeft ook een anti verouderende werking.
  3. Waaraan herken je of een huid goed verzorgd wordt, of dat iemand niets aan zijn huid doet?
    Dat is een kwestie van ervaring, eigenlijk. Zijn er veel schilfertjes, is de huid goed gereinigd? Hoe is de doorbloeding, de kleur van de huid, de tonus of stevigheid, de dikte van de huid en de dikte van de hoornlaag, ziet de huid er fris uit? Dat speelt allemaal mee. Heel vaak is onvoldoende reiniging het probleem. Mensen smeren wel, maar halen de schilfertjes niet weg en dan kan je goede crème niet indringen, en ons valt dat natuurlijk direct op.
  4. Wat is het verschil tussen biologische producten en veel producten uit de cosmetica sector?
    Biologische producten bevatten zo veel mogelijk natuurlijke en biologische bestanddelen. Ze bestaan uit zo weinig mogelijk synthetische ingrediënten.
  5. Werken biologische producten goed? Tegenwoordig wordt veel beloofd van producten met Hyaluronzuur etc. Die zijn niet biologisch en dus evengoed werkzaam?
    Of je kiest voor een biologisch of een klassiek product is kwestie van keuze en overtuiging. Of een product werkzaam is hangt af van de hoeveelheid werkzame stoffen. Hyaluronzuur is een heel hydraterend bestanddeel, dat gemaakt wordt in een laboratorium. Oorspronkelijk was het een dierlijk product, een extract van de hanekam, maar dierlijke producten mogen in de cosmetica niet meer gebruikt worden, dus maakt men ze na, in het laboratoruim. Dit noemt men Biotechnologie. Uiteraard is er research nodig, en dat is duur. Maar we vinden ook heel krachtige werkzame stoffen in de natuur, waarom zouden we ze niet gebruiken? Biologische producten werken goed, maar hoe meer werkstoffen ze bevatten, hoe krachtiger ze zijn. In het algemeen geldt, hoe meer werkstoffen, research en marketing, hoe duurder.
 
Christine Huybrechts
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels