Deel via

Betaalbaar en helemaal naar je wens: Een keuken op maat!

May 2014
Reizen
Dat een keuken op maat meer zou kosten dan een standaardkeuken blijkt een fabel. Zegt keukenbouwer Luc Dehertefelt van Alkas. In Oelegem heeft hij zijn werkruimte/winkel waar hij je alle keukenmaterialen kan laten zien en voorbeelden kan tonen. Het is de manier van werken die onze firma onderscheidt van andere keukenbouwers, zegt Luc, niet de materialen.

Keukenbouwer Luc Dehertefelt van Alkas is vaste partner van SenNet interieurarchitect Stefan Martens van Idée Fou. Samen verzorgen ze totaalprojecten voor je woning.Keukenbouwer Luc Dehertefelt van Alkas is vaste partner van SenNet interieurarchitect Stefan Martens van Idée Fou. Samen verzorgen ze totaalprojecten voor je woning.

Licht klassieke  keuken met vlakke MDF panelen met plankverdeling (V-groef) , afgewerkt met een structuurlak en met een gepolierd strak afgewerkt granieten tablet in Indian Black(zwart) als contrast op de lichte lak kleur. Chemin de Fer trekkers op de deuren.Licht klassieke keuken met vlakke MDF panelen met plankverdeling (V-groef) , afgewerkt met een structuurlak en met een gepolierd strak afgewerkt granieten tablet in Indian Black(zwart) als contrast op de lichte lak kleur. Chemin de Fer trekkers op de deuren.

Heel strakke moderne keuken in een super rustiek interieur. De keuken is volledig greeploos, waarbij de lage kasten in structuurlak zijn uitgevoerd en de hoge kasten in een eik  fineer dat donker is af gewerkt. Licht grijs composiet werkblad , opgedikt naar 6 cm wat de strakke look benadrukt.Heel strakke moderne keuken in een super rustiek interieur. De keuken is volledig greeploos, waarbij de lage kasten in structuurlak zijn uitgevoerd en de hoge kasten in een eik fineer dat donker is af gewerkt. Licht grijs composiet werkblad , opgedikt naar 6 cm wat de strakke look benadrukt.

Inrichting van een loft te Lichtaart. De keuken is een modern, strak geheel geworden, gemaakt in 2 kleuren laminaat, hoogglans wit en wenge hout imitatie. Er is gekozen voor een wit composiet werkblad (Pure White Diresco) met een strakke voorkant. Het verlek is uitgefreesd en de onderbouw bakken zijn in RVS van FrankeInrichting van een loft te Lichtaart.
De keuken is een modern, strak geheel geworden, gemaakt in 2 kleuren laminaat, hoogglans wit en wenge hout imitatie. Er is gekozen voor een wit composiet werkblad (Pure White Diresco) met een strakke voorkant. Het verlek is uitgefreesd en de onderbouw bakken zijn in RVS van Franke

Klassieke keuken, geïnspireerd op engelse stijl, met een open structuur onder de kookplaat en de kaderdeuren met vlak paneel en een structuur lakafwerking. De inox plint en het donker strakke granieten werkblad geven de moderne toets die nodig is om de link te leggen met de rest van het interieur in het appartement.Klassieke keuken, geïnspireerd op engelse stijl, met een open structuur onder de kookplaat en de kaderdeuren met vlak paneel en een structuur lakafwerking. De inox plint en het donker strakke granieten werkblad geven de moderne toets die nodig is om de link te leggen met de rest van het interieur in het appartement.

Uitgesproken klassieke keuken volgens engelse stijl, met kaderdeuren met profilering en paneel met plankverdeling. Ook het sierdampkap lichaam is voorzien van een zware gelakte moluur en een sierschapje. Bovenaan is er afgewerkt met een gelakte lichthemel met opgebouwde moluur en ingebouwde halogeenspots. Als werkblad en vloer is er een imitatie blauwe steen gebruikt.Uitgesproken klassieke keuken volgens engelse stijl, met kaderdeuren met profilering en paneel met plankverdeling. Ook het sierdampkap lichaam is voorzien van een zware gelakte moluur en een sierschapje. Bovenaan is er afgewerkt met een gelakte lichthemel met opgebouwde moluur en ingebouwde halogeenspots. Als werkblad en vloer is er een imitatie blauwe steen gebruikt.

Licht klassieke keuken door de lichte kleuren die gekozen zijn voor de lak en het werkblad. Het klassieke karakter wordt wel ondersteund door de zandsteen ( Franse Bovilon) vloertegels en de moluur op de lichthemel tot aan het plafond.Licht klassieke keuken door de lichte kleuren die gekozen zijn voor de lak en het werkblad. Het klassieke karakter wordt wel ondersteund door de zandsteen ( Franse Bovilon) vloertegels en de moluur op de lichthemel tot aan het plafond.

Moderne keuken met lakafwerking en strakke lichthemel geplaatst in een bestaand klassiek huis (35jaar oud). Er is wel gekozen voor klassieke kaderpanelen met een vlak paneel, wat een goede mix geeft als aansluiting bij de rest van het interieur.

Moderne keuken met lakafwerking en strakke lichthemel geplaatst in een bestaand klassiek huis (35jaar oud). Er is wel gekozen voor klassieke kaderpanelen met een vlak paneel, wat een goede mix geeft als aansluiting bij de rest van het interieur.Moderne keuken met lakafwerking en strakke lichthemel geplaatst in een bestaand klassiek huis (35jaar oud). Er is wel gekozen voor klassieke kaderpanelen met een vlak paneel, wat een goede mix geeft als aansluiting bij de rest van het interieur.

Strakke keuken in dik fineer eik, geplaatst in een oude hoevewoning. Door een donkere afwerking te kiezen en massief eiken parket op de vloer te leggen wordt er toch voldoende klassiek, rustiek karakter gecreëerd om de link te leggen met de rest van het pand en de omgeving. Daarom zijn de lichthemels en de dampkap wel in een klassieke uitvoering gemaakt.Strakke keuken in dik fineer eik, geplaatst in een oude hoevewoning. Door een donkere afwerking te kiezen en massief eiken parket op de vloer te leggen wordt er toch voldoende klassiek, rustiek karakter gecreëerd om de link te leggen met de rest van het pand en de omgeving. Daarom zijn de lichthemels en de dampkap wel in een klassieke uitvoering gemaakt.

Super moderne, steriele (effect door de hoogglans witte kleur) keuken, geplaatst in een rijwoning die gerenoveerd is met respect van het karakter van de woning (60 jaar oud). De vrouw des huizes kiest voor de steriele look voor deze kamer omdat ze ook kinderopvang doet en dus reinheid voor haar zeer belangrijk is. Het groen gelakte glas tegen de wand zorgt voor een frisse kleurtoets in het geheel, ondersteund door kleine sfeermakers door haar aangebracht.Super moderne, steriele (effect door de hoogglans witte kleur) keuken, geplaatst in een rijwoning die gerenoveerd is met respect van het karakter van de woning (60 jaar oud). De vrouw des huizes kiest voor de steriele look voor deze kamer omdat ze ook kinderopvang doet en dus reinheid voor haar zeer belangrijk is. Het groen gelakte glas tegen de wand zorgt voor een frisse kleurtoets in het geheel, ondersteund door kleine sfeermakers door haar aangebracht.

Grote keukenwand met eiland opgenomen in de leefruimte. Gans de wandkast is uitgevoerd in een gedurfde blauw-groene petroleumkleur met daartegenover het rustig witte eiland.

Grote keukenwand met eiland opgenomen in de leefruimte. Gans de wandkast is uitgevoerd in een gedurfde blauw-groene petroleumkleur met daartegenover het rustig witte eiland.Grote keukenwand met eiland opgenomen in de leefruimte. Gans de wandkast is uitgevoerd in een gedurfde blauw-groene petroleumkleur met daartegenover het rustig witte eiland.

Super moderne greeploze keuken in een gelijkvloers (ietwat donker) appartement. Prachtig is hier het contrast tussen de witte lage kasten en de zwarte(met houtstructuur) hoge kasten in de lange wand. De open keuken hoort bij de ganse leefruimte en mag dus opvallend zijn, maar niet overheersend.Super moderne greeploze keuken in een gelijkvloers (ietwat donker) appartement. Prachtig is hier het contrast tussen de witte lage kasten en de zwarte(met houtstructuur) hoge kasten in de lange wand. De open keuken hoort bij de ganse leefruimte en mag dus opvallend zijn, maar niet overheersend.

Het geheim is creativiteit en vakmanschap.

'Er bestaan geen geheimen over ladegeleiders of het gebruik van LED verlichting in de keuken', zegt Luc Dehertefelt van Alkas. Ons geheim is dat wij er creatief mee omgaan en veel mogelijkheden kunnen aanbieden wat je er allemaal mee kan doen.' SenNet Magazine had een gesprek met Luc in zijn winkel/werkruimte in Oelegem. Daar vind je inspiratie als je een keuken op maat wilt.

Luc Dehertefelt is vaste partner van SenNet interieurarchitect Stefan Martens. Zij zorgen voor de totaalinrichting van je woning. Dus Luc denkt verder dan 'de keuken lang is'. Die totaalvisie maakt het verschil. Luc bouwt net zo lief een 'gewone' keuken in een klein appartement. Zijn persoonlijke aanpak en werkwijze blijft echter altijd dezelfde. Net daarmee maakt hij het verschil.

SENNET MAGAZINE: 'Welke werkwijze is het die keukenbouwer Alkas speciaal maakt.'

Luc Dehertefelt: 'Mensen komen eerst naar hier om mij voor te stellen wat ze in gedachten hebben voor een nieuwe keuken of als ruimte in hun woning zodat ik al een idee heb. Of ze komen gewoon eerst eens langs om een afspraak te maken. Ik ga dan eerst ter plaatse om de sfeer van de woning op te snuiven. Dan werk ik een mooi voorstel uit in 3D dat ik de mensen doorstuur. En dan begint het eigenlijk pas. (lacht). De mensen komen altijd naar hier (gebaart om zich heen n.v.d.r.) om het voorstel te bespreken.'

SENNET MAGAZINE: "Ik heb begrepen dat je daarom deze toonzaal/werkruimte hebt gemaakt. Dat je hier echt alle materialen kan tonen en voorbeelden kan laten zien."

Luc Dehertefelt: 'Inderdaad, hier heb je de keuze uit materialen en vormen. Er zijn hier mensen die binnekomen en zeggen; 'Oei Luc, heb je hier maar twee keukens staan? Dan zullen we rap uitgepraat zijn.' Maar niets is minder waar. Er staan maar twee keukens omdat ons gamma onbeperkt is en wij met deze keuken wel al onze kwaliteit en mogelijkheden kunnen laten zien. Ik kan hier alle toebehoren tonen: handvatten, een kast met grepen, voorbeelden van greeploze kasten, LED verlichting, inbouwwijzen, materialen voor werkbladen, pompbakken, kranen...

Ik gebruik mijn toonzaal als werkruimte om te laten zien wat je van ons kan verwachten. Dit is bijvoorbeeld een kast (toont een kast n.v.d.r.), volledig verstek in elkaar gezet, zodat dat op niets uitloopt, je ziet nergens de dikte van het materiaal. (enthousiast) Dat is wel detaillistisch, maar daar gaat het soms ook om. Deuren maken die onder verstek zijn aangepast, zodat niemand ziet dat het een tv kast is. Met dit voorbeeld kan ik duizend kanten op. Als mensen dit zien, dan begrijpen ze het meteen.

Maar eerst kan ik hier in de ruimte de verschillende materialen laten zien Voor de klanten maak ik een mooie 3-D(imensionale) tekening. Daarop gaan we dan weer verder werken. Maar eerst kan ik hier in de ruimte de verschillende materialen laten zien, de verschillende mogelijkheden van afwerking, het verschil tussen laminaat en melamine en lak... Wat is dik fineer, dun fineer of massief hout, wanneer kies je voor lak, wanneer voor laminaat,...?

Er zijn misschien 20.000 kleuren, hier kan ik veel voorkomende kleuren laten zien, maar ik bied eender wat aan. Je kan ons lakwerk bekijken. Of de wandbekledingen in gelakt glas, de glasplaten voor de keukenmuur, die op maat gemaakt worden met de uitsparingen voor de stopcontacten er al in. Dat is heel erg "in" nu, omdat het niet alleen heel mooi oogt maar ook makkelijk is in onderhoud.

In een witte keuken zo'n rode glasplaat is fantastastisch... Maar er zijn wel 50 kleuren om uit te kiezen. Wat we ook al eens gedaan hebben is verlichting aanbrengen achter een gezandstraalde glasplaat zodat dat heel diffuus licht geeft. Er zijn zoveel mogelijkheden. Vandaar dat ik deze werkruimte heb gemaakt in plaats van een toonzaal, want dan ben ik gebonden aan de keukens die ik heb staan."

SENNET MAGAZINE: 'Wanneer kies je eigenlijk voor fineer. Kan je niet beter echt hout nemen?'

Luc Dehertefelt: 'Fineer is echt hout, maar een dun laagje hout dat je op een plaat kleeft. (lacht) Het voordeel van fineerhout is het je keuken vormvast maakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je kastjes beginnen 'trekken'. Massieve houten deurtjes 'werken' altijd, hout leeft, dus de kastjes kunnen later altijd een klein beetje naar voor komen. Als je het juist mooi vindt dat er wat 'leven' in je materialen zit, moet je voor massief hout kiezen. Houd je van de warmte van hout maar heb je liever een recht, steriel en effen effect, dan raad ik aan om voor fineer te gaan.'

Voor de prijs moet je het niet doen of laten. Deze dikfineer (wijst naar een plaat n.v.d.r) kost evenveel als massief hout. We hebben ze gebruikt voor een keuken in een oude hoeve. De mensen waren enorm getroffen door de warmte en grove structuur van deze lintzaagfineer. Die staat gewoon perfect in die keuken, dat kon niet beter zijn. Er zijn wel vier verkoopgesprekken aan de keuze vooraf gegaan. We hebben in deze keuken onder meer een turbine stoomoven geplaatst. Maar de klant wilde die moderne oven niet zichtbaar in zijn klassieke keuken met donkere kleuren. Daarom hebben wij op eigen initiatief voor de oven een deur gezet, zodat je die oven nu niet meer ziet staan. Er zijn weinig keukenbouwers die dat zullen doen. De meeste zullen zeggen: 'Dat gaat niet.'

SENNET MAGAZINE: 'Dus als ik wil kan ik alle toestellen wegwerken achter een deurpaneel?'

Luc Dehertefelt: 'Inderdaad, als het moet doen we dat, bijvoorbeeld met schuif- of liftdeuren... Zo hebben we zelfs een systeem bedacht om een glazen liftdeur van een microgolfoven te vervangen. Dat toestel was ook veel te modern voor de nieuwe retrokeuken. We hebben een systeem toegepast met een type deur die normaal voor een tv wordt gezet. De deur gaat recht omhoog en schuift dan in de kast. Door boven het toestel een vast paneeltje te zetten komt het handvatje nu niet voor het deurtje en kan het altijd open... Dat zijn zo details waarmee wij ons amuseren.' (lacht)

SENNET MAGAZINE: ' Wat is de eigenheid van jullie keukens?

Luc Dehertefelt: 'We werken op maat van de klant en hebben twee grote principes. Ten eerste werken we met volledig dichte kasten. We maken keukens af tot aan het plafond en laten geen open ruimtes boven de kasten, want daar komt alleen maar vuil en stof achter. Natuurlijk doen we dat op een mooi afgewerkte manier. Het bovenste gedeelte maak ik in mfd, zodat je dat kan meeschilderen met het plafond. Bij een donkere keuken is het best dat de kleur niet tot boven loopt anders oogt het geheel 'te zwaar'. Maar dat hangt van de klant af. Er zijn mensen die kiezen om de keukenkasten wel helemaal tot het plafond te laten aansluiten in dezelfde kleur. Dan doen we dat zo, dan gebruik ik bovenaan ook een afwerkplaat in dezelfde kleur.'

SENNET MAGAZINE: 'Alkas zegt ook 'geen grote paslatten' te gebruiken? Is dat een troef?'

Luc Dehertefelt: 'We maken de keukens op maat dus gaat er geen ruimte verloren. Paslatten dienen om tot aan de juiste maat te komen. Die gebruiken wij natuurlijk wel, maar bij ons zijn ze zo klein mogelijk, 2 cm breed of zo.'

SENNET MAGAZINE: 'Heb je nog meer algemene principes? Maak je bijvoorbeeld waar mogelijk een open keuken? Vroeger was het de gewoonte om de keuken apart te maken van de leefruimte. Dan stond doorgaans de vrouw alleen te koken. Nu is het toch meer trend om de keuken te integreren bij de rest van de woning.'

Luc Dehertefelt: 'Dat klopt, en een open keuken integreren we inderdaad ook in bestaande woningen. Dan is de consequentie natuurlijk dat we de muur moeten uitbreken. We hebben juist een project uitgetekend voor een mevrouw in Wijnegem, die niet meer tevreden was over de indeling van haar huis. Haar man is een jaar geleden gestorven en nu wil ze het huis graag aanpassen. De kinderen en kleinkinderen komen regelmatig en de zoons koken graag. Het bureel van haar man werd niet meer gebruikt, was een verloren ruimte. Toen heb ik voorgesteld om de ruimte open te maken voor een speelkamer voor de kleinkinderen te installeren die in de gaten kan worden gehouden vanuit de keuken.

Dat soort zaken doen wij dus ook allemaal; wij breken de muur en de vloer uit, zorgen voor nieuwe leidingen van sanitair, bezetten opnieuw, leggen het parket en de nieuwe keukenvloer, maken een vals plafond en natuurlijk de gloednieuwe keuken met in dit geval een granieten blad en moderne toestellen. We gaan daar ook de badkamer renoveren, de hele ruimte en alle apparaten worden uitgebroken en opnieuw gemaakt met nieuwe leidingen, tegels, kasten en sanitaire apparaten. Er komt een inloopdouche en een apart toilet.'

SENNET MAGAZINE: 'Je noemde net een voorbeeld waarbij de nieuwe keuken repercussies heeft op de indeling van andere ruimtes. Dan is het natuurlijk inderdaad handig op maat te laten werken en in zee te gaan met een partner zoals jullie die op alle vlakken van wanten weet, en niet enkel keukenspecialist is.'

Luc Dehertefelt: 'Dat is inderdaad een van onze troeven en het liefste wat ik doe, maar dat is niet het enige. Wij maken evengoed een keuken van €1000 of €4000 voor een klein appartementje. Maar ook bij een heel eenvoudig ontwerp van keuken blijven wij dezelfde principes handhaven. Ik kom ter plaatse kijken, ik maak een keuken op maat, naar de smaak van de klant. Ook hier niet met paslatten van 15 cm maar met aangepaste paslatten.

Daar begeven wij ons dan op de markt van IKEA keukens, maar bieden wij een perfecte totaalservice met één partij. We hebben zojuist een keuken gezet van zo'n € 5000 een goedkope L- keuken in een appartement. Die mensen waren ontzettend tevreden. Daar begeven wij ons dan op de markt van IKEA keukens, maar bieden wij een perfecte totaalservice met één partij. Wij werken immers niet met onderaannemers.

SENNET MAGAZINE: 'Nu haal je IKEA keukens aan. Je kan inderdaad ook zelf toestellen en kastjes gaan uitzoeken en die bijvoorbeeld gaan halen bij IKEA. Wat is het nadeel?'

Luc Dehertefelt: 'Daar is geen nadeel aan, IKEA is goed. (lacht) Maar de mensen moeten wel zo fair zijn om bij de prijsvergelijking de eigen werkuren bij elkaar te tellen. Maar als je inderdaad zo creatief bent en je hebt daar de tijd en de handigheid voor, waarom zou je er niet voor kiezen. Ik merk wel vaak dat mensen die een IKEA keuken hebben staan heel veel dingen aanvaarden in die keuken die ze van ons nooit zouden accepteren. Slechte afwerking, stukken die verkeerd gezaagd zijn met afgebrokkelde stukken. Tja, als wij dat zo opleveren, krijgen we de wind van voren.

Wie zelf werkt krijgt het zo goed als hij zelf kan maken. Tenslotte ben je geen vakman. Ik zie onmiddellijk dat een keuken zelf is gezet. Dan is de keuken minder goed, met ook weer paslatten van 15 cm. Want hoe gaan die mensen die aanpassingen anders oplossen? Ze kunnen niet anders afhankelijk als ze zijn van bestaande afmetingen. Maar als je tijd hebt, je kan het en daardoor geld uitspaart... Als je maar niet zegt dat het goedkoper is. Drie dagen werk van één stielman kost bij ons net als bij onze collega's maatkastbouwers aan uren € 1.200. Daarin zit dikwijls het prijsverschil.

SENNET MAGAZINE: Hoe zit het verder met de prijsverschil tussen een keuken op maat en een standaardkeuken? Zeg je nu dat ik niet drie keer zoveel geld moet uittrekken voor een keuken op maat, dat die niet duurder is?

Luc Dehertefelt: 'Onze prijzen liggen niet hoger dan die van andere keukens. Laat deze keuken (doelt op zijn keuken n.v.d.r.)) bij Svik, uitrekenen, dat is een bekend Noors merk dat moderne keukens type IKEA en DOVI maakt, of bij een ander groter keukenmerk, dan merk je dat de prijzen gelijklopend zijn. Bovendien kunnen die niet maken wat wij doen. Nee, onze keukens zijn niet duur, anders zou ik morgen geen keuken meer verkopen.

Ik wil maar zeggen, als je alles laat doen door IKEA zal het even duur zijn, maar dan heb je nog steeds geen maatwerk. Ik zat vorig jaar nog in concurrentie en die mensen zeiden ook, uw prijs is ongeveer hetzelfde, maar we hebben vertrouwen in uw uitleg, we merken dat u weet waarover u praat in verband met de verbouwing. Daar ging het ook om een volledige verbouwing; muur uitbreken, raam uithalen, vloeren vernieuwen... Ik wil maar zeggen, als je alles laat doen door IKEA zal het even duur zijn, maar dan heb je nog steeds geen maatwerk.'

SENNET MAGAZINE: 'En de keuze is misschien beperkter?'

Luc Dehertefelt: 'Ze hebben nu wel een heel grote 'range' maar je kan inderdaad niet onbeperkt kiezen. Bovendien krijgt de vakman die komt plaatsen anderhalve dag voor de klus en dan moet je keuken er wel staan. En verder heb je geluk als je een ervaren vakman treft als plaatser, want er wisselt heel veel personeel bij grote keukenmerken, elke dag beginnen er andere plaatsers.

De klant staat het hoogste aangeschreven bij ons. En ik blijf altijd in beeld. Ik werk met vaste mensen die ik ook zelf heb opgeleid. Stefan werkt al 16 jaar bij mij en plaatst de keuken zoals ik dat wil. Zelfs Kristof, een jonge kerel van 25, is 6 jaar geleden rechtstreeks na school bij mij gekomen. Hij is goed opgeleid. Ik steek er veel geld en moeite in om van mijn mensen goede vaklui te maken. Zij leren elektriciteit en sanitair aansluiten, tegels leggen,... Mijn vakmensen zijn volledig in orde met alle wetgeving en praten Nederlands.'

Bij Alkas houden wij dus aan de degelijke manier van werken van de vakman en aan de vertrouwensband met de klant. De klant staat het hoogste aangeschreven bij ons. En ik blijf altijd in beeld. Bij een grote keukenketen kom je meestal bij veel mensen terecht. Ten eerste bij een verkoper die vaak op procent staat. Die zie je na aankoop meestal niet meer; de opmeting gebeurt immers door anderen, de uitvoering ook.. En dat is het verschil met ALKAS; ik ben tegelijkertijd de verkoper, de tekenaar, de createur, ik ben bij het plaatsen en ik doe de eindoplevering.'

SENNET MAGAZINE: 'En hoe zit het nu met je samenwerking met interieurarchitect Stefan Martens? Jullie vormen een sterke tandem?'

Luc Dehertefelt: 'Stefan heb ik tien jaar geleden leren kennen bij de verbouwing van een prachtige loft die hij had ontworpen en waarvan ik de uitvoering mocht doen. Hij is heel sterk in het creatieve! Hij is de createur, heeft Academie gedaan en geeft daar nog steeds les. Ik ben technisch beter onderlegd en door die combinatie van kwaliteiten werkt het goed tussen ons. Dat is het fijne aan onze samenwerking, dat ik technisch zo dicht mogelijk probeer te komen bij hoe hij het als interieurarchitect heeft ontworpen. We kennen elkaar ondertussen door en door en weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Stefan is ook heel sterk in het kiezen van kleuren. Klanten die met hem in zijn kleurkeuze durven meegaan en hem de vrije hand durven geven gaan zich het resultaat niet beklagen.'

SENNET MAGAZINE: 'Stel dat ik een nieuwe keuken wil, hoe pak ik het praktisch dan aan?'

Luc Dehertefelt: 'Je mag altijd binnenspringen, want mijn assistente Valerie is er altijd en die kan zeker al goede uitleg geven. Voor al het technische advies en verdere besprekingen om een keuken te ontwikkelen maak je best een afspraak, want ik ben natuurlijk vaak op pad. Ik werk over gans België.'

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels