Deel via

Nieuw op SenNet: Apple fans hebben eigen Forum

September 2011

De 'Apple' liefhebbers zijn bijzonder blij met hun nieuwe forum op SeniorenNet. De Mailgroep Mac blijft uiteraard verder bestaan. Maar op het forum zijn er rubrieken om te communiceren. Zo kan je makkelijker en sneller antwoorden vinden over de software of hardware van je geliefkoosde Mac. Is het een verslaving of cultus? Sekte of gekte? Waarom zijn Mac-gebruikers gek op alles van 'Apple'?

"Waarom moeilijk doen als het ook 'Maclijk' kan?"

Dat is een uitspraak van mentor Hobbit. Hij is al 30 jaar Mac -fan , mentor van de Mailgroep MacClub en nu ook van het nieuwe forum. Hij kan uren uitweiden over de troeven van de Mac: "Macintosh is meer intuïtief, eenvoudiger in gebruik."

Apple iconen tonen de weg

Mentor Hobbit vertelt: "De meeste mensen gebruiken een PC. Ze kennen Apple ook niet. En toch zijn er echte Apple –haters. Die kunnen geen hoogte krijgen van Apple en gaan vaak een heel debat aan. Ze begrijpen niet waarom iedereen zo lyrisch is over Apple. Je hebt ook echte 'non switchers', die er prat op gaan niet over te stappen naar Mac (lacht). Vijf of zes jaar geleden kon ik daar een felle discussie over aangaan, tegenwoordig laat ik die beker aan mij passeren(lacht)."

Apple leren kennen

"Ik geef soms wel voordrachten aan groepen geïnteresseerden om alle mythes rond Mac uit de wereld te helpen. En om PC-mensen meer te vertellen over Apple. Net voor de zomer deed ik dat nog voor SenNet in Sint-Niklaas waar men een groep geïnteresseerden bijeen had gebracht. PC-mensen kunnen er trouwens ook op Apple werken. Wat veel mensen niet weten is dat je gewoon Windows kunt gebruiken op Mac."

De puntjes op de i

"Tegenwoordig kent iedereen de i-Phone, i-Pad of i-Pod. Je ziet dat Apple werkt met symbolen. Geef een kind van 5 jaar een i-Pod en het kan rechtstreeks op het scherm werken. Het gaat de iconen verslepen en vanaf dan spreekt het systeem eigenlijk voor zich. Het systeem zal ook zelden vast lopen. En ja, veel creatievelingen gebruiken Mac: architecten, muzikanten, ontwerpers …"

Weinig problemen

"Met Mac heb je relatief weinig problemen. Deze computers zijn gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien zijn ze mooi van design en gemaakt van sterke en mooie materialen, zoals aluminium en glas. Een lust voor het oog. Dat spreekt ook veel mensen aan. De Mac is gemaakt door een perfectionist. Met elk detail is rekening gehouden. Hij is steeds voorzien van de nieuwste technologie: krachtige processors, geavanceerde videokaarten en een supersnel geheugen. Mac biedt voorzieningen die je niet aantreft op een gewone PC (niet de ultra dure PC of topmedellen). Zowel van binnen als van buiten vind ik Mac in alle opzichten een betere computer. Het gote voordeel is dat de hardware en de software van dezelfde producent komen. Alles is op elkaar afgestemd."

Mac Forum op SenNet

Op het Forum kan je met al je vragen over de Mac terecht. Ik leg duidelijk uit hoe je met de rubrieken moet werken. Je kunt door een uitstekende zoekfunctie snel te weten komen of je vraag al eens gesteld is. En dan meteen het antwoord zien, natuurlijk.

Mac Club

De mailgroep Mac Club blijft gewoon bestaan. We zijn één van de grootste mailgroepen op SeniorenNet. Elke laatste woensdag van de maand komen we ook altijd live samen in Brugge. Mac-makkers bij elkaar. Het is een belevenis op zich (lacht).

Alle informatie vind je op http://appleforum.seniorennet.be/

9 reacties

opajos40
Dag,Recent krijg ik op mij iMac bij het aanloggen volgende melding "Wilt u dat het programma iTunes.app binnenkomende netwerkverbindingen accepteert ? + nog wat info.
Heeft iemand enig idee hoe ik kan voorkomen dat dit bericht nog terug komt ??
4/04/14 17:55 REAGEER
carbau45
halo, heb pas een i mac gekocht na jaren ms , ik sukkel verschrikkelijk, en zou hem eens helemaal opnieuw willen installeren, zonder hulp gaat me dit nooit lukken , is er iemand die mij wil helpen?ik ben rolstoelpatient en de pc is een van de weinige mogelijkheden om contact te onderhouden, kleine vergoeding is mogelijk
ik hoop op een gunstig antwoord,en dank je op voorhand
carolus
27/04/14 07:12 REAGEER
brightstone
Heb via Pépé dit forum gekregen doch inloggen lukt me niet. Wat heb ik gedaan eerst registeren dan e-mail bevestigd. Wanneer ik nu wil inloggen krijg ik telkens bericht gebruikersnaam/wachtwoord niet juist.
Ik zal natuurlijk wel iets verkeerd doen maar weet niet wat. Iemand mij uit mijn lijden verlossen?
28/08/18 14:47 REAGEER
braam
iedere keer ik start krijg ik de melding iCloud kan niet starten wegens een probleem met het email adres
16/09/18 11:04 REAGEER
Mollymira
Dag iedereen,
Ik krijg regelmatig emails met een muziek bijlage, hoe plaats ik die muziek op een USB stick?
Op mijn bureaublad en in de Finder onder programma downloads staan er ook, zelfde vraag.
Alvast bedankt aan de antwoorders.
Groet en prettige dag, MM
7/11/18 13:53 REAGEER
bluesette
Op mijn Mac kreeg ik sinds de storingen die er geweest zijn bij DE TIJD, geen koersen meer op mijn scherm. Gebeld met DE TIJD en zei bevestigden dat er nog klanten waren met dezelfde klacht. Hun advies was om een andere browser te gebruiken dan Safari. Heb dit gedaan op Firefox en alles werkte.
Heb dan ook eens geprobeerd op de webpage van GVA waar ik de volledige teksten niet meer kon lezen via Safari, en ook dit ging nu wel.
Zijn er nog dingen die je beter niet via Safari doef?
Bluesette
15/11/18 15:30 REAGEER
Manco2
In de bibliotheek van 'Foto's' op iMac heb je de rubriek 'Personen' . Per ongeluk heb ik één van deze 'Personen' verwijderd. Hoe kan je die terugplaatsen ? Mijn iMac draait onder Mojave 10.14.2. Dank voor jullie aandacht en hulp.
8/12/18 17:35 REAGEER
Gutenberg
om vis banden over te zetten naar de Mac heb ik Elgato video Capture. Maar bij opstarten van programma vraagt hij om te verbinden met USB 2. Aansluiten op USB poort geeft geen resultaat.
Zou de oorzaak liggen bij het feit dat de Mac USB3 poorten heeft?
8/02/21 00:56 REAGEER
Mariejose35
Video's kan ik niet downloaden maar alléén de fotos
Ik film met een Sony Handycam AVCHD. Had deze lang niet meer gebruikt en weet niet meer hoe ik de mov. moet downloaden. Ik heb een Apple computer Mac Os Catalina versie 10 15 7 van late 2013! Ik bewerk mijn video's op iMovie en breng ze dan over op youtube. Zet er een muziekske op vanuit mijn albums, enz.... Iets in het menu dat niet juist is aangevinkt???? Ik heb uuuren gezocht en vind niet hoe het moet. Help!!!

5/02/22 10:20 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels