Deel via

Computer: Zo maak je jouw PC weer zo goed als nieuw!

November 2015
Er is wel degelijk iets te doen aan je computerproblemen. Als je pc beetje bij beetje trager is geworden, totdat je er gek van wordt, het lang duurt om op te starten, vensters open te klikken, je te maken krijgt met crashes etc, kopen veel mensen gewoon een nieuwe PC. Maar wist je dat je al die ongemakken kan oplossen? Pascal Vyncke legt uit hoe en vertelt hoe PC-problemen ontstaan en heeft een prima oplossing voor je uitgetest.

Wordt jouw computer ook steeds meer je vijand?

Lange opstarttijd, crashes, traag internet,... het zijn van die ongemakken die je ongetwijfeld zal kennen als je de pc al wat langer gebruikt. Sterker nog, het is dé frustratie nummer één van de gemiddelde computergebruiker. Naar mate je de pc één of enkele jaren gebruikt begin je ook te merken dat er steeds meer problemen de kop opsteken; vensters die open springen, foutmeldingen, nog tragere werking, steeds minder opslagruimte voor foto’s of documenten...

En je pc wordt een energievreter.

Wist je dat een pc van amper 2 jaar oud 32 keer méér energie verspilt dan een eenjarige pc?

Wat veel mensen niet weten is dat ook de energieconsumptie van de computer steeds meer toeneemt. Dat komt enerzijds door het langer wachten tot de pc op de commando’s reageert, maar ook omdat je computer méér moet werken om hetzelfde te doen. Ook de koeling van je pc moet steeds meer een tandje bijsteken. Een pc van één jaar oud verbruikt maandelijks zo’n 16,7 kWh. Bij een pc van twee jaar oud is dat 540 kWh per maand ofwel 32 keer zoveel!

Trop is teveel: weg met die oude computer?

Gemiddeld genomen gooien mensen hun pc na 2,4 jaar bij het grofvuil. T omdat ze te traag werkt. En dat is zonde, want je kan je computer wel degelijk weer op kruissnelheid krijgen. Je kan dus een hoop geld besparen en tegelijkertijd milieuvriendelijker zijn.

Na 2,4 jaar gooien mensen hun pc weg wegens te traag. Dat is zonde en onnodig.

 

4 hoofdredenen waarom je pc zich oud en moe gedraagt.

Er is een waslijst van redenen waarom je pc trager wordt en meer energie verbruikt. Een greep uit de belangrijkste oorzaken:

  1. Er blijven sporen achter.
    Oude programma’s die je niet meer gebruikt en mogelijk zelfs verwijderd hebt, laten toch nog allerlei bestanden achter. Ze worden vaak niet netjes opgekuist, wat voor vertragingen zorgt.

  2. Capaciteit opgevreten zonder je weten.
    Je hebt heel wat programma’s op de achtergrond werken waarvan je waarschijnlijk niet eens het bestaan meer weet. Elk van die programma’s neemt echter een deel van de capaciteit van je pc weg.

  3. Tijdelijke bestanden hopen zich op.
    Naarmate je surft op het internet en programma’s gebruikt begint je pc helemaal dicht te slibben met tijdelijke bestanden. Bestanden die allemaal ruimte innemen voor niets.

  4. Opstapeling van kleine foutjes.
    Kleine foutjes op je harde schijf zorgen soms voor sterke vertragingen op je pc.

Er zijn ook veel tekenen dat je instellingen niet meer helemaal juist staan: De foutmeldingen die je kan krijgen, het feit dan je computer bewust gaat blokkeren of het “blauwe” scherm gaat tonen.

Zelf oplossen is niet eenvoudig. Of toch?

Met één klik zijn alle problemen van de baan?

Je kan zelf bet een deel van de problemen oplossen. Door allerlei instellingen op je pc aan te passen en diverse tools op het internet te downloaden. Daarvoor moet je wel nogal technisch aangelegd zijn en succes is zeker niet altijd gegarandeerd is. Want het is zeker niet de eerste keer dat zo’n ‘tooltje’ van het internet meer kwaad doet dan goed en alles definitief verprutst.

Gebruiksvriendelijke oplossing die geen technische kennis vraagt.

Een snel werkende pc heeft meerdere voordelen

Gelukkig betaat er ook wél software die gebruiksvriendelijk is en al het werk doet voor jou zonder dat je technisch moet aangelegd zijn. Hoewel er heel wat tools op de markt zijn, is de beste momenteel toch wel System Mechanic. Dit is software waarmee we enkele maanden jaar geleden zelf in contact kwamen.

Je lost de problemen met één muisklik op!

Hoe werkt System Mechanic? Nadat je het programma opent, begint het je computer meteen helemaal te scannen. Dit duurt een tijdje. Intussen geeft het informatie wat het aan het doen is en informatie over waar de problemen allemaal zitten. Wie interesse heeft kan een uitgebreid rapport krijgen van de oplossingen. Daarbij is het leuk dat bij elke actie kort uitleg krijgt zodat je wéét wat het programma doet.

Maar eigenlijk wil je natuurlijk maar één ding: klikken op de knop “Repareer alles”.
Als je dat hebt gedaan gaat System Mechanic aan de slag en helemaal zelf alle fouten repareren terwijl jij gewoon rustig een koffie kan drinken.

De software sleepte al heel wat prijzen in de wacht.

System Mechanic slaagde er bij ons in om de pc zeer merkbaar te verbeteren. Toegegeven, de computer is niet zoals die nieuw was, maar het is toch wel bijna nieuw. Ook meer formele testen die andere magazines deden met deze software geven aan dat het wel degelijk allerlei verbeteringen aanbrengt aan de computer. Dat de software een hele resem prijzen gewonnen heeft in binnen- en buitenland zal vermoedelijk wel met redenen zijn.

Bijstand inbegrepen als het toch niet lukt

Hoewel het programma niet meer vraagt van jouw dan één muisklik om alle euvels aan je pc te verhelpen, kan je natuurlijk altijd een probleem tegen komen. De fabrikant geeft echter steeds gratis ondersteuning, je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken.

Bijna 40 % goedkoper aanschaffen dankzij SeniorenNet.

System Mechanic is een programma wat je moet aankopen. Normaal gezien kost het pakket € 39,95. Dankzij SeniorenNet kan je System Mechanic echter aanschaffen voor € 24,95. Dat is bijna 40% goedkoper. Dat vinden wij nu eens goed onderhandeld, al zeggen we het zelf. We zijn blij dat we dit voordeel kunnen geven op deze software die wereldwijd al ontelbaar veel gebruikt wordt door mensen die er hun voordeel uithalen. Hoe dat komt? Na onze goede eigen ervaring zijn we gaan spreken met het bedrijf Iolo Technologies dat deze software maakt met de vraag of we deze software onze bezoekers kunnen aanbieden.

Onze mening.

System Mechanic is voor ál je pc's thuis

Hoewel System Mechanic een betalend programma is, vinden wij het zeker zijn geld waard: je spaart er niet alleen een nieuwe pc mee uit, maar ook nog eens de energiekosten. Ik denk dat die laatste alleen al opwegen tegen de kost van System Mechanic. Intussen hebben we ook al van diverse bezoekers enorm positieve reacties ontvangen over deze software, waarmee we natuurlijk erg blij zijn!

Leuk extraatje is dat je met een eenjarige licentie van System Mechanic al je pc’s thuis kan opkuisen. Het is dus een gezinslicentie. Heeft je partner nog een laptop of heb je nog een oude pc op de zolder liggen, kan je die met deze tool in één keer voor dezelfde prijs oplossen.

Mythes en feiten

  1. Mythe: de enige manier om een pc weer snel te krijgen is alles verwijderen en opnieuw beginnen.
    Feit: Dit is inderdaad een oplossing, maar het is niet de enige.

    Alles van de computer verwijderen en opnieuw beginnen is zeer arbeidsintensief, vaak toch wel ingewikkeld en ook gevaarlijk voor het verliezen van belangrijke bestanden.

    Door het regelmatig onderhouden van je computer en al dan niet hiervoor speciale software gebruiken kan ervoor zorgen dat je praktisch hetzelfde effect bereikt, terwijl het amper moeite kost en zonder risico op het verliezen van je bestanden als foto’s en documenten.

  2. Mythe: de computer wordt trager omdat de hardware ouder wordt.
    Feit: De hardware, de computer fysiek dus, blijft altijd even snel.

    Het is de software die erop staat en die alles aanstuurt die slechter begint te werken. Anders dan bij een auto, wasmachine of grasmaaier werkt zelfs een 10-jarige pc nog altijd exact even snel als 10 jaar geleden.

    Het zijn het besturingssysteem (Windows) en de programma’s die op je computer staan die voor de problemen zorgen. Die werken niet meer optimaal en beginnen na verloop van tijd fouten te vertonen en dicht te slibben. Gelukkig is hiervoor dus nu wel een oplossing. Software lost de problemen waardoor alles letterlijk weer ‘beter’ wordt.

  3. Mythe: een nieuwe of recente computer is al super snel en kan niet sneller werken.
    Feit: Een nieuwe computer is zeker niet op zijn snelste.

    De standaard installatie van de fabrikant is niet optimaal. Omdat de fabrikant niet weet waarvoor je de pc gaat gebruiken, is er heel wat aan te optimaliseren. Bovendien is een nieuwe pc al na enkele maanden potentieel vol met tijdelijke bestanden die de werking maar vertragen.

    Een nieuwe computer kan volgens onderzoek tot 25% sneller gemaakt worden!

  4. Mythe: Een tragere pc wordt veroorzaakt door spyware.
    Feit: De kans dat spyware de oorzaak is voor een tragere werking is zeer klein.


    Moderne spyware is zodanig gemaakt dat ze zo weinig mogelijk opvalt. Indien het zichzelf installeert op je computer en je begint te bespioneren terwijl de werking van je pc plots traag wordt zou dat nogal opvallen. (Criminele) makers van spyware doen er juist alles aan om spyware onopvallend te maken. Het zijn meestal heel andere zaken die de computer traag maken zoals programma’s die op de achtergrond lopen (die je al dan niet zelf hebt ingesteld), vele tijdelijke bestanden die intussen ongebruikt zijn, foutjes op je harde schijf, enz.

Wil je meer informatie over System Mechanic? Klik hier.

5 reacties

hvp
Er zijn ook gratis hulpmiddeltjes, ga een keertje kijken bij Piriform en Cclean een keertje in de maand en defraggler helpt ook op uitstekende wijze.
24/06/14 23:23 REAGEER
bossiesr
Allerhande gratis tips en programmas om bij te blijven vindt je op onderstaande site, dagelijkse updates en toevoegingen.

http://www.gratissoftwaresite.nl/
25/06/14 09:44 REAGEER
Rigel
Wat een hoop baarlijke nonsens en dat allemaal om een programma verkocht te krijgen!?
Neem nu het verbruik !! Iedereen die zijn computer ELKE dag van de week (ttz 7/7) 5 uur laat werken (ttz GEEN sluimerstand!) die lomt ongeveer aan een verbruik van 15 Kwh per maand. Stellen dat een "oude" PC 32 keer meer verbruikt namelijk 540 Kwh dat is de mensen een rad voor de ogen draaien. Men moet wel geloven dat PC gebruikers idioten zijn ! Dat is 6480 Kwh PER JAAR ! LMAO !! Maar beste praatjesmakers ... mijn TOTALE verbruik aan electricteit voor mijn ganse huis is maar 4200 Kwh/jaar en ik ben bij de "slechte" verbuikers! Het Belgische jaargemiddelde ligt daar nog een stuk onder ! ( ... en ik heb 5 PC's !! )
Oh geen twijfel hoor "System Mechanic" is een goede soft maar er zijn gratis programmas zat waarmee je net hetzelfde kan doen ! het kost enkel iets méér moeite. .. en natuurlijk niet op elk aanbod domweg "OK" klikken, dat help een heel eind!
25/06/14 16:10 REAGEER
Rigel
PS "De kans dat spyware de oorzaak is voor een tragere werking is zeer klein. "

nou moe .. die hebben nog nooit support gedaan op PC's zeker?
EEN spyware (malware) misschien niet maar een PC'ke met 500+ spywares .. oh maar dat is een ander verhaal ! Niet mogelijk? hahaha .. had je gedacht !!
25/06/14 16:14 REAGEER
LUC53
via de website van DELL kost dit programma 29 € btw incl.
15/07/14 11:35 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels