Deel via

Maak zélf zo’n kleurige Loom armband.

July 2014
Het is de laatste hype: Zelf een Loom (arm)band maken. Het zijn zelf gehaakte 'bands' in kleurige, ronde plastic elastiekjes. Je maakt ze breed of smal en met alle kleuren van de regenboog. Het maken is leuk knutselwerk voor oud en jong. Vanaf een jaar of 5 lukt het al prima. Ook jongens vinden het tof. En Loom 'Bands' maken voor het WK is 'hot'. Wat is het allemaal?

Gaan ‘Looms’ even populair worden als Scoubidoo?

‘Looms’ maken is ‘hot’. De techniek om kleurrijke Loom bands te maken houdt het midden tussen punniken (misschien beter bekend als Scoubidoo) en haken. Alleen wordt er hier niet met draad gewerkt, maar met kleurrijke ronde plastic elastiekjes. Het knutselen is fun en niet bijzonder tijdrovend.

loombands

Overgewaaid uit Amerika

loombands

Het zelf maken van Loom armbandjes (Rainbow Loom) is in de USA al een grote rage. En bij ons kennen de kids de Looms allemaal al op de lagere school. Ook jongens vinden het knutselen leuk en lopen rond met Loom bands. En ook oudere kinderen zie je ze steeds meer mee dragen. En aangezien de kinderen Looms voor de ouders en grootouders in elkaar knutselen zie je hen er tegenwoordig ook mee rondlopen!

Maak armbandjes en allerlei accessoires

Looms maken is fantasierijk knutselen mét resultaat. Je kan met de plastic elastiekjes armbandjes maken in allerlei ontwerpen en kleuren. Maar ook allerlei andere leuke accessoires: bedeltjes voor je sleutelhanger, haarstrikken, bandera’s, ceintuur, ringen…

Wat heb je nodig?

loombands

Om Loombanden te maken heb je een Loom setje nodig. In zo’n Loom beginner setje vind je honderden kleine elastiekjes in verschillende kleuren, het ‘Loombord’ waarop je de elastiekjes moet haken, natuurlijk een haaknaald en clips voor de sluiting. En verder gewoon je fantasie!

Hoe maak je een armband?

Hoe je dan aan de gang gaat kan je gemakkelijk op internet vinden, met ook uitleg in het Nederlands die toont hoe je er stap voor stap mee kan beginnen. Het filmpje waarin het maken van een Loom band precies wordt voorgedaan staat in SenNet Shop

Loomkit is een ideaal geschenk voor de (klein)kinderen

loombands

Heb je zin om zelf eens te proberen om zo’n Loom band te maken, alleen of met de (klein)kids, of wil je dit knutselpakket graag cadeau doen? In SenNet Shop vind je nu een mooie aanbieding, namelijk een starterskit voor niet € 19,99 maar slechts € 10,99 (€ 10,99 per stuk indien per 3, € 11,99 per 2 of € 14,99 indien één stuk). Ook bij deze aanbieding zijn de verzendingskosten inbegrepen.

Wil je in één keer goed beginnen, dan heb je ook een grote starterskit nodig met wel 3.000 elastiekjes. Die biedt SenNet Shop eveneens aan voor een voordelige prijs, namelijk € 22,99 i.p.v. € 35 ("€ 22,99 per stuk indien per 3 gekocht, € 25,99 per 2 en € 28,99 indien één stuk).

3 reacties

Stacaravan
Ik begon met een klein setje € 5,00, vond het leuk om het te doen.
Loombord brak in tweeën niet leuk alles weer eruit halen.

Tweede setje bijgekocht € 17,50 nog steeds leuk om het te doen.
Loombord brak weer in tweeën, was zeer verdrietig.

Starterskit gekocht kostte € 20,00 direct weer aan tafel gaan zitten nog geen
15 minuten later breekt mijn pen haak, met een kleine pen haak verder gegaan,
want ik was bezig een telefoon hoesje te maken, Rood-Wit-Blauw voor de halve WK
finale, was bijna klaar wat denkt u Loombord breekt in tweeën, weer alles uit elkaar halen.
Ik heb de zin die ik had maar opgegeven.
Mogelijk ga ik alle stukken van Loombord met hulp stukjes aan elkaar te zetten. Anders heeft het mijn een op zakgeld gekost, en dat vind ik zeer jammer.

Totale koste € 42,50 was wel mijn duurzame gespaarde zakgeld.

Met vriendelijke groeten.

Shannon Berkhof
Badweg 40
1976 BZ IJmuiden
Nederland
10/07/14 10:34 REAGEER
Stacaravan
O ja, weet iemand het adres van de Importeur, waar ik mijn verdriet kan uitleggen.

Met vriendelijke groeten,

Shannon Berkhof
Badweg 40
1976 BZ IJmuiden
Nederland
10/07/14 10:41 REAGEER
Gilles
Shannon, wij hebben deze gekocht en het werkt perfect: http://www.belgoshop.com/nl/color-loom-bands.html
2/08/14 13:17 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels