Deel via

Ga heerlijk ‘Zen’ ontspannen in badpak! Wu Wei in Kortrijk.

August 2014
Als je sauna en wellness heerlijk vindt maar liever je badpak aanhoudt is WU WEI in Kortrijk een aanrader. WU WEI is een oase van rust, gezellig en ook kleinschalig. Er zijn hooguit 30 tot 40 mensen om je heen. Je kan er een hele dag toeven en zelfs een nachtje blijven slapen. SenNet Magazine heeft voor jou een mooie aanbieding onderhandeld.

WU WEI ging op zoek naar harmonie

Er was een vraag die de eigenaars bezighield voor het concept van WU WEI tot stand kwam: 'Hoe kunnen mensen in onze snelle en constant vluchtig wijzigende wereld van vandaag het juiste evenwicht vinden, de harmonie tussen werk en vrije tijd, genieten en ontdekken, comfort en duurzaamheid, lekker en gezond, mooi en gezellig? En zo creëerden ze Wu Wei. Wu Wei is een basisbegrip uit de Chinese TAO-filosofie. Het staat voor: 'handelen door niet te handelen'.

De rust van een klooster met industriële toets

Een oude drukkerij en twee prachtige herenhuizen werden gerenoveerd tot een bron van licht en groen in het midden van de stad. Het industriële patrimonium van de vroegere drukkerij werd bewust behouden en gerenoveerd met introverte hedendaagse architectuur. Dat geeft het geheel iets van een klooster.

Wu Wei  Wu Wei  Wu Wei

'Relax body & mind'

Wu Wei richt zich dus op het ontspannen van je lichaam én je geest. Ze huisvest een spa met alle Wellness faciliteiten zoals sauna en hamam om je lichaam heerlijk te relaxen. Maar Wu Wei wil ook je nieuwsgierigheid prikkelen door het organiseren van allerlei activiteiten. Zo kan je in de spa deelnemen aan aroma- en scrubrituelen of waterrelaxatie… Of neem deel aan een sessie yoga, mindfullness of klankschalentherapie. Dat alles steeds in kleine groepjes. In totaal biedt heel Wu Wei plaats aan maximaal 30 tot 40 personen. Wie in de ontspannen sfeer wil blijven en niet nog eens naar huis wil rijden na zo'n heerlijke dag kan logeren in het hotel.

Smakelijk én gezond natuurlijk!

In het restaurant is het basisidee om een gezonde en lichte keuken aan te bieden met verse ingrediënten en een beperkte, met de seizoenen evoluerende kaart. Regelmatig wordt inspiratie gezocht in vergeten groenten, lokale West-Vlaamse specialiteiten en in de wereldkeuken.

De lunch is een snelle formule gebaseerd op seizoen producten. 's Avonds biedt de kaart ruimte voor mensen die zowel beperkt als uitgebreid willen tafelen.

Wu Wei  Wu Wei  Wu Wei

Was je nog nooit in een sauna?

Een woordje uitleg over de rituelen in Wu Wei, voor wie nog moet kennismaken met een wellness center.

Het geheim zit 'em in heerlijk warm water

Water, warm water spoelt alle zorgen van je afWater, warm water spoelt alle zorgen van je af. In en rond een ruime binnentuin van Wu Wei garanderen alle faciliteiten je een optimale wellness beleving in elk seizoen; het binnen- en buitenbad steeds 32 graden, de traditionele hamam, drie originele sauna's, belevingsdouches en het Japans bad. Je kan publiek genieten of privé!

Naast deze belevingen zorgen massages en arrangementen van de spa er voor dat er een heerlijk dagje als het ware 'voorbij golft'.

Hamam is een ritueel voor intense zuivering

Een scrubhandschoen, een schaaltje warm water, traditionele zwarte zeep, rhassoul en een mistige sfeer... het zijn de ingrediënten die het hamam ritueel tot een echte belevenis maken. Het intens zuiveren van je lichaam én geest staat hier centraal. Als je de hamam verlaat voel je je als herboren.

Wu Wei  Wu Wei  Wu Wei

Sauna is de deugd van ontspannen zweten

Een ritmisch schouwspel met een badlaken laat de vochtigheid circuleren in de saunaBij de opgietsessie vermengen water en etherische oliën zich op de bloedhete kachel. De dampen jagen de gevoelstemperatuur de hoogte in. Een ritmisch schouwspel met een badlaken laat de vochtigheid circuleren in de sauna. Je krijgt begeleiding van de saunameester zodat "goed zweten" wordt afgewisseld met een verfrissende afkoeling. Sauna is heerlijk relaxeren zonder inspanning.

Een unieke ervaring: waterrelaxatie therapie

Waterrelaxatie is loslaten en je overgeven aan de weldaad van het water. Een bijzondere ervaring. Laat je 20 minuten wegdrijven in een zee van ontspanning. Je gehoor wordt geprikkeld met onderwatermuziek terwijl je zacht gewiegd en gedragen wordt door het verwarmde water.

Maak een klankschalenligconcert mee

Bij het klankschalenligconcert onderga je een diepe relaxatie, een allesomvattende belevingGeniet van een concert waarbij meer dan 40 Tibetaanse klankschalen worden bespeeld terwijl je helemaal ingeduffeld, op je matje of matras ligt. Harmonische klanken en trillingen vullen de ruimte en omringen je hele lichaam. Je ondergaat een diepe relaxatie, een allesomvattende beleving.

Kies voor de behandeling die bij je past

Er worden korte massages voor nek, schouders, gelaat, voeten en rug gegeven. Er zijn ook langere behandelingen, specifiek aangepast aan vrouwen of mannen. Daarbij kun je kiezen voor een duobehandeling of voor specifieke technieken uit onder meer shiatsu en ayurveda. Die zorgen ervoor dat de energie vlotter kan stromen door je lichaam. Wu Wei is in zijn zoektocht naar de juiste producten gestoten op prachtige zepen, scrubs en aromatische oliën.

Wu Wei  Wu Wei  Wu Wei

Ga naar Wu Wei met je SenNet Magazine arrangement!

  • Inwijding in Wellness (enkel op weekdagen)
  • Een volledige dag toegang tot de publieke
    badpakken wellness (open van 10 tot 22 uur)
  • Een welkomstdrankje
  • Een hamamritueel of opgietsessie
  • Een Japanse bentobox met een glaasje witte wijn
  • Een massage van 30 minuten (keuze tussen nek & rug, schouders & gelaat, voeten)

Prijs : speciaal voor SenNet Magazine: geen € 138 maar € 128 p.p

Wil je overnachten bij Wu Wei?

Comfortkamer : € 89 euro (enkel op weekdagen) per kamer voor

SenNet Magazine i.p.v. € 99

Diverse ontbijtformules mogelijk

Informatie & begeleiding over de mogelijkheden voor de stad en de streek

Wu Wei
The Art of Wellbeing
Kongoweg 23
8500 Kortrijk

Om je te informeren : bel naar 056/290100 of stuur een mail naar info@wuwei.be

Om één van de SenNet Magazine arrangementen te boeken, klik hier

27 reacties

wschoone
Ontspannen in je badpak? In de Sauna in badkleding kan ik me niet voorstellen. Iedereen is bloot gelijk. Je hebt (en kan ) niets verbergen. Gewoon open en bloot!
Probeer het eens!
2/09/14 21:50 REAGEER
Banketbakker
Ik zelf heb geen probleem met mensen die hun badkleding aanhouden in de sauna of dampbad. Tenslotte betaald toch iedereen voor zowel een sauna bezoek of welness-hotel hetzelfde, en is elkeen vrij van dit wel of niet te doen. Het verbod "als u deze zone betreed, is het verboden om badkleding aan te houden", dat bij sommige gelegenheden hangt is niet correct!!
3/09/14 10:31 REAGEER
harrypool
u snapt het niet/ badpak in sauna is vies onhygienisch/ u gaat zweten en dan in uw Pak?
vies stinjend textiel
je gaat eerst fris goed douchen
afdrogen en dan lekker naakt de sauna in met handdoek
niet zo preuts
17/11/16 07:54 REAGEER
bienvenu
Mijn ervaring is dat mensen die bloot zwemmen/ recreëren elkaar juist meer waarderen en respecteren. Dan is open en bloot een gezamenlijk genot.
4/09/14 13:43 REAGEER
avh
volledig akkoord met mr schoonemeijer
meestal is het verboden in badpak in de sauna te vertoeven
2/09/14 22:28 REAGEER
Phara
idd, en net daarom doen heel veel mensen het dus niet. Zonde toch? En om die mensen nu toch de kans te geven mag het deze keer eens wel. Sommige mensen hebben gewoon een probleem om zichzelf naakt te tonen en niet iedereen kan zichzelf daar zo maar overzetten. Dus voor je het begint te roepen; doe nu zélf eens niet zo flauw en laat ze het eens proberen. Misschien krijgen ze de smaak te pakken en kunnen ze stap voor stap op deze manier erin groeien.
2/09/14 23:09 REAGEER
Baloo
Badkleding hoort niet in een sauna.
Ik vind het onvoorstelbaar dat Seniorennet dat ook nog promoot.
Heerlijk ‘Zen’ ontspannen in badpak kan niet, dat kan alleen in je blootje, en bloot zijn is voor iedereen gelijk.
3/09/14 12:29 REAGEER
Cathy
Ik vind uw reactie nogal kortzichtig. Waarom zou je niet kunnen ontspannen in badpak dit is ronduit belachelijk! Ik ben zelf helemaal niet preuts en heb niks tegen bloot maar denk ook eens aan de mensen die bijvoorbeeld een borstamputatie hebben ondergaan of heel erge brandlittekens hebben ! ik kan me voorstellen dat zij zich comfortabeler voelen in een badpak. Iedereen zijn ding hé!
5/09/14 11:38 REAGEER
WimC
'Heerlijk in badpak in de sauna' stuit mij een beetje tegen de borst. Het is zalig om eens naakt te kunnen genieten in een wellness centrum. Maar alle begrip voor wie dat liever met een badpak wil doen. Maar een mix lijkt mij niet zo goed. Zo zijn er soms voyeurs die in badpak rondlopen en naar naakte mensen komen kijken. (zelf meegemaakt)
Er zijn sauna's met 2 delen: naakt en met badpak (Grimbergen of Boetfort bvb). Leer daar dan eerst genieten met badpak aan.
3/09/14 12:30 REAGEER
jendely
Ik neem wekelijks sauna (3x15minuten met tussentijds 20miniuten rustposes temperatuur 90graden) ben VERPLICHT mijn badpak aan te houden , het resuktaat ???? badpakken verliezen hun elasticiteit door de hoge temperatuur de hoge temperaturen. Dus naakt is de beste oplosssing
6/09/14 09:39 REAGEER
Simonnea
Hey iedereen, kan je je voorstellen dat je naakt in een sauna of whatever gaat als je borstamputatie hebt gehad????
Daarvoor alleen vindt ik dit initiatief van Seniorennet een goede aanpak.
3/09/14 14:40 REAGEER
Frankie
Al vele mensen naakt gezien die gehandicapt, misvormd of 'geamputeerd' zijn. Een breeddenkend mens kijkt daar niet langer naar dan naar mooie ogen, een slanke buik of een storend vetrolletje. Sauna en naturisme is precies respect en aanvaarden van de andere mensen zoals ze zijn.
3/09/14 21:41 REAGEER
louise
Ja : bij de naturisten is het heel normaal dat mensen met borstamputatie, of mensen die er om andere redenen lichamelijk ongewoon uitzien, aanvaard worden als gewone mensen. (Echte schoonheid zit immer vanbinnen!)
Daar wordt ook veel naar de sauna enz... gegaan.
De niet-naturisten zouden beter ook de niet (meer) volmaakte mensen aanvaarden zoals ze zijn, zodat dezen zich niet hoeven weg te stoppen.
4/09/14 11:03 REAGEER
bienvenu
Het is juist typisch dat mensen die bloot gaan recreëren, elkaar juist meer als mens waarderen en respecteren. Iedereen die voor het eerst bloot gaat zwemmen of zich ontspannen, zal dat ervaren.
4/09/14 13:27 REAGEER
antje
Mevr. Moyaert - naturisten respecteren "iedereen" dus ook iemand die een borstamputatie ondergaan heeft - ikzelf ben een sauna-ganger en het zou zeker niet de eerste keer zijn dat ik een persoon ontmoet die dat soort operatie ondergaan heeft
4/09/14 19:33 REAGEER
Cathy
volledig mee eens! Proficiat voor seniorennet dat zij zo breeddenkend zijn. Iedereen zijn ding toch? Spijtig dat er niet meer mensen zo breeddenkend zoijn maar eerder kortzichtig en alléén maar aan zichzelf denken en voyeurs zal je altijd wel hebben ook bij naaktlopers!
5/09/14 11:42 REAGEER
freddycant
sauna is pas heerlijk als je er naakt van kan genieten; trouwens is het badpaklinnen meestal niet geschikt voor een hoge temperatuur.
3/09/14 15:04 REAGEER
Aikoo
S. Moyaert
Ja zeker.Het vraagt moed.Maar waarom niet????
Ik ben al jaren naturist en saunabezoeker en zie regelmatig mensen met borst- en andere amputaties,"lelijke" littekens,stoma's,alle maten gewichten en leeftijden.Wat is mooi en wat is "lelijk"?Als je het gezien hebt, heb je het gezien.Ieder is wie hij is en zoals hij/zij is.En iedereen mag gezien worden,zonder schaamte.
Badpakken in de sauna.....BAH zitten zweten in textiel ,dat is pas onhygiënisch,kleverig en onaangenaam heet.
Voor deze die het een beetje moeilijk hebben is een badhanddoek een tijdelijke oplossing om je entree te maken.Die zal vlug genoeg naar beneden vallen.
Gewoon senioren onder elkaar,of moeten we ons dan in een boerka steken ???
Seniorennet....dit is geen aan te raden promotie.
3/09/14 16:06 REAGEER
percrerdomo
Vies is dat.Met badpak,weliswaar in synthetische stof zweten en het vuile zweet kruipt zo terug in uw huid.Je mag wel hoogstens (uit schroom) een klein handdoekje nemen.
Als je ziek wil worden moet je maar in je badpak in de sauna.
3/09/14 20:43 REAGEER
vanhoecke
Badpakken in sauna's zijn totaal ongepast, het is ongezond (bepaalde elementen in die synthetische stoffen gaan al smelten bij 80 graden, en geven dan gif af aan de open poriën), het is niet hygiënisch, verder ook nog onaangenaam. Weg met de gene . Mensen met complexen over hun lichaam zijn die na 15 minuten in een naaktsauna al kwijt. Uit ervaring weet ik dat saunacomplexen die textieldagen inlassen dit doen in de hoop wat cliënteel te verwerven, maar meestal loopt dit verkeerd af en volgt de sluiting. Dit omschrijven als "sauna heerlijk in badpak" is bewijzen dat men niets van de saunacultuur kent.
4/09/14 00:11 REAGEER
JamGem
Beste lezers,

Dat je een schaamtegevoel hebt om naakt naar de sauna te gaan is begrijpelijk, echter ongegrond.
Doch zijn er goede redenen om géén kleding te dragen in de sauna, Niet alleen omdat het gebruikelijk is, maar ten eerste vanwege de hygiëne. Het zweet gaat in de badkleding zitten, wat natuurlijk onhygiënisch is. Het lichaam dient gelijkmatig op te warmen en af de koelen, wat niet het geval is met badkleding en tenslotte moet de doorbloeding van het lichaam gewaarborgd zijn, hetgeen met knellende badpakken en (te) strakke zwemkleding vaak niet het geval is.
In de ruimtes rondom de sauna kan men een badjas of bandhanddoek dragen en eenmaal in de sauna, kan men (moet men) op de handdoek plaats nemen (zweet op hout is taboe). Zodra men uit de sauna is en men heeft een douche genomen, kan men weer in de comfortabele badjas kruipen en relaxen tot de volgende ronde.
Zelfs ik met mijn postuur geniet, naakt, van elk sauna bezoek. Ik heb wel even de juiste ervaring moeten opdoen om te begrijpen, dat ik niet de enige corpulente sauna-bezoeker ben, met heel veel onzekerheden, echter dat ook mensen met een afwijkend uiterlijk geaccepteerd worden. En dan is het puur en alleen genieten........... Keer op keer.
4/09/14 02:32 REAGEER
louise
Naaktheid is in dit geval vereist vanwege de hygiëne en omdat het ongezond is met strakke badpakken aan die dan ook nog uit synthetische stoffen gemaakt zijn.
Er bestaat geen enkele reden om beschaamd te zijn in je eigen naakte lichaam, ook niet als je niet (meer) jong en slank bent.
Ik doe al sinds mijn 25 jaar (nu meer dan 40 jaar geleden) naturistische vakanties en heb in die jaren geleerd om geen valse schaamte te hebben over mijn ouder wordende naakte lichaam.
Als iedereen bloot is, kijkt er niemand naar jou! Ik raad alle senioren en anderen die zich onzeker voelen, aan het eens te proberen.
4/09/14 10:51 REAGEER
Armani
Ik heb nergens in Finland,het land van herkomst, een sauna gezien met badpak,dit zal wel een reden hebben zeker .
Ook Zweden (bastu = Zweeds voor sauna) geen badpakken!
Bloot is niet gelijk aan sex.
We kunnen er nog meer bedenkingen bijplaatsen, zoals hygiene , geloof enz
4/09/14 14:58 REAGEER
Gilb
Hoe is het mogelijk om in de 21ste eeuw zo preuts te zijn. Wij hebben allemaal 1968 meegemaakt, was dit voor niets ?
5/09/14 22:22 REAGEER
VGGerrit
Jazeker G. Dooms, dat was allemaal voor niets. Sedert Dutroux zijn we 50 jaar terug in de tijd gezet met alles wat met naakt of seks te maken heeft. Preuts, preutser, preutst is nu "in".
Het gaat al zo ver dat men onder de douches in sporthallen en scholen broek of badpak aanhoudt. Sommige psychologen durven dat zelfs aanraden ! Het zou beter zijn voor het "zelfbeeld" voor degenen die van zichzelf vinden dat ze niet goed bedeeld zijn door de natuur en daar een complex van hebben of ermee gepest worden.
De volgende stap zal zijn: douchen en baden in boerka. En wees gerust, er zullen er ook zijn die zulke onzin gaan verdedigen.
Mocht naakt "normaal" zijn zouden er veel minder problemen zijn met ons lichaamsbeeld. Te kleine/te grote borsten, te kleine/te kromme penis, ...... allemaal "problemen" die eigenlijk enkel bestaan in het hoofd. Misschien wel door gebrek aan realistisch materiaal om mee te vergelijken. Zou u uw penis te klein vinden als je elke week onder de douche ziet dat die van verschillende anderen net even groot is ? Uitgezonderd dienen ene "gelukkige" met zijnen langen dan ;-)
Helaas zijn de godsdiensten en pilaarbijters er schitterend in geslaagd ons met zen allen ervan te overtuigen dat een lichaam vuil en vies is en niet mag gezien worden.
Tot groot jolijt van plastisch chirurgen, psychiaters en psychologen want die hebben nu veel werk om die waanideeën weg te werken.
7/09/14 20:07 REAGEER
Lavigne
In de sauna met badpak? never!! en er dan nog voor betalen? nog niet als ik de inkom er zou bovenop krijgen, voor geen geld dus.
En dan springen ze met zweet in hun badpak in het zwembad, viezeriken.
14/09/14 14:27 REAGEER
flokkie1
Met badpak in de sauna ?? dat is een grapje zeker ! dat tart alle regels van de hygiëne !!
Wie niet normaal kan doen en niet hygiënisch is blijft er liever buiten.
Ze dragen een badpak en onder de douche, -- als ze er ook al onder gaan,-- doen ze hun badpak uit, begrijpe wie kan. Vaak zie ik mensen ook met slippers aan eens voelen hoe warm of koud het water is, of op geen handdoek zitten, ook met de voeten, wanneer je die er dan op attent maakt word je nog scheef bekeken. Niemand zit toch graag in een ander zijn zweet. Dus aan de viezeriken , heb ook een beetje respect voor anderen.
30/01/15 16:03 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels