Deel via

Nieuw: Is dit het slimste draadloze hoortoestel ter wereld?

September 2014
ReSound LiNX, zo heet het nieuwe hoortoestelletje dat zich het slimste gehoortoestelletje ter wereld noemt. Feit is dat je dit hoorapparaatje draadloos kan verbinden met je iPhone, iPad of iPod. Zo kan je dan gemakkelijk telefoneren, muziek luisteren en de kanalen van je tv binnenhalen. SenNet Magazine ging het hoortoestel voor je uittesten bij Amplifon. Jij kan dat ook zelf gaan doen.

ReSound LiNX is net uit op de Belgische markt

Eerlijk is eerlijk. Als ik de medewerker tijdens het testmoment ontmoet zie ik eerst niet dat hij het hoortoestel draagt. Het apparaatje lijkt helemaal verdwenen achter het oor. En dat terwijl deze man trendy... kaalhoofdig is. Bij een tweede oogopslag, als de man zijn hoofd draait, valt mij wel het modieuze kleurtje op, dat je kennelijk kan kiezen naar je smaak. Het hoorapparaatje geeft de medewerker eerder een ‘regisseurslook’ dan dat het wijst op zijn gehoorproblemen, vind ik.

Er wordt mij verteld dat het nieuwe gehoorapparaat ReSound LiNX, ontwikkeld door een Deens bedrijf, voor de eerste keer is voorgesteld op de Consumer Electronic Show in Las Vegas begin 2014. Deze zomer is het verschenen op de Belgische markt.

Een hebbeding voor mensen zonder gehoorproblemen?

Ik zelf heb geen gehoorproblemen. Maar zo’n soort oortje zou ik best ook willen dragen om bijvoorbeeld naar mijn iPad te luisteren of om muziek te beluisteren tijdens het te joggen, bedenk ik hardop. Het dragen van zo’n kleurig toestelletje kàn een trend worden. Maar het is natuurlijk bestemd voor mensen die lijden aan gehoorverlies.

Als ik het toestelletje iets later in het oor krijg - aan elke kant één, dat is het beste voor het gehoor, wordt mij gezegd-, merk ik dat het inderdaad ook goed past en lekker zit. Belangrijk vind ik dat, als ik de hele dag iets in mijn oor zou moeten dragen. Mijn oortjes doen na een uurtje of wat naar muziek luisteren via de computer bv, echt pijn aan en in mijn gehooringang. Ok, tot nu toe kan ik enkel positief zijn.

Besturen met je smartphone is erg comfortabel

De grootste nieuwigheid van dit hoortoestelletje blijkt dat je het hoorapparaat voortaan kan besturen met je smartphone of tablet. Je koppelt je hoortoestelletje dus draadloos via Blootooth aan, zonder dat je gebruik moet maken van allerlei extra accessoires.

Eerst de App downloaden

Het gebruik is eenvoudig, zo zegt men in de winkel. Je downloadt de App op je Apple device (je iPhone, iPad of iPod) en bestuurt en regelt het geluid van je hoorapparaat dus via die App.

Voor vele hoorproblemen geschikt.

Dit hoorapparaat zou een oplossing bieden voor verschillende manieren van niet goed horen.
- Als je het moeilijk hebt om in groep te horen kan je met dit hoorapparaat perfect een gesprek volgen
- Met dit toestel zou je minder snel last hebben van te luide geluiden
- Ook als alles altijd te stil is - of je nu in groep bent of niet- zou je beter horen

Het gaat natuurlijk om het geluid

Mij valt inderdaad het aangename geluid op. Het geluid wordt goed versterkt en ik ervaar het als rustig, warm, rijk... Ik hoor mijn eigen stem én de klank van de tv perfect en eigenlijk... meer aangenaam. Ook kan ik ondertussen gewoon blijven praten met de medewerkers van Amplifon. Ik hoor dan nog wel goed (heb ik eens laten testen), maar ik kan wel als testpersoon iets zeggen over de kwaliteit van het geluid in mijn oren omdat ik die kan vergelijken met die van mijn 'oortjes' of met het geluid van mijn smartphone in mijn oor (dat ik bijvoorbeeld van mijn toestel niet goed vindt).

Verder weet ik van mijn moeder, die erg slechthorend is, als ook van een volledig dove vriendin dat zij veelal hun gehoorapparaat liever niet dragen en dus slecht of niets horen prefereren boven via een hoortoestel allerlei schelle bijgeluiden te moeten verduren. Zou met dit toestelletje dat probleem van de baan zijn? Ik vermoed dat zowel moeder als vriendin net als ik gewonnen gaan zijn voor het design van ReSound LiNX. Maar ik heb het hen niet gevraagd. Voor mij mag het dragen van dit hoortoestel gezien worden. Maar als jij het apparaat niet zichtbaar wil kan je het achter je oor en haar doen verdwijnen, het is licht en klein.  

 

- 63 - resound - resound2_thumb.jpg  - 63 - resound - resound4_thumb.jpg  - 63 - resound - resound5_thumb.jpg  - 63 - resound - resound3_thumb.jpg

Helpt het hoortoestel je om een vergadering te volgen? Kan je de uitleg van een gids verstaan?

Ervaringsdeskundige Gilbert draagt sinds 2007 een hoorapparaat en zijn gehoor gaat nog steeds achteruit. Hij is gevraagd zijn ervaringen te delen over de ReSound LiNX . 'Deze toestellen in de oren hebben de kwaliteit van mijn leven danig verbeterd', zegt Gilbert. Met dit hoorapparaatje geeft hij bijvoorbeeld een microfoontje aan de gids en kan hij de rondleiding perfect volgen Je ziet hem in een demonstratiefilmpje in de auto handsfree bellen. En in een vergadering legt hij zijn smartphone in het midden van de tafel en kan hij alles horen wat er wordt gezegd.

'Je hebt weer een sociaal leven met dit hoortoestel', zegt Gilbert

Gilbert zegt dat hij ook in het restaurant de gesprekken vlekkeloos kan volgen met dit gehoortoestel. Hij is dank zij zijn hoortoestel weer actief, komt (opnieuw) onder de mensen en leidt een perfect sociaal leven met dit gehoortoestel. Hij heeft wel speciaal een iPhone gekocht om zijn gehoortoestel maximaal te kunnen gebruiken en er 'een extra dimensie' aan te geven.

Zonder iPhone functioneert dit toestel ook. Bijvoorbeeld om het draadloos te verbinden met je tv toestel.

Uit onderzoek blijkt dat 85 % van de mensen met gehoorproblemen er niets aan doet

Hoe zit het met jouw oren?

Amplifon zegt dat 85 % van de mensen met gehoorproblemen er niets aan doet. Dat vind ik wel een ijzingwekkend hoog cijfer.

In de wereld waarin iedereen met 'oortjes' rondloopt en je ook voor draadloos telefoneren al trendy design devices hebt, hoeft niemand zich toch voor gehoorproblemen te schamen? Of wel? De Belg wacht kennelijk gemiddeld 7 jaar bij schade aan zijn gehoor. Vind jij dat ook niet zonde? Met een goed gehoor kan je toch meer genieten van het leven, lijkt mij, weer naar dat familiefeestje, het restaurant, je hoeft je niet af te zonderen. Vroeger leek je misschien met die reusachtige hoortoestellen in je oor een 'oud peke'. Nu lijkt het met een gehoortoestel zoals met brillen te verlopen: het is niet alleen om beter te zien of te horen, maar ook hip & trendy om te dragen.

 

Voor meer informatie en een amplifonwinkel in je buurt om zelf eens te kijken naar de ReSound LiNX surf naar www.amplifon-resoundlinx.be

- 63 - resound - Amplifon-logo_NL.jpg - 63 - resound - Amplifon-logo_FR.jpg

35 reacties

eschepens
En hoeveel kost dat allemaal ????
Dat is toch ook van belang !!!
2/09/14 21:28 REAGEER
luckyluke
Inderdaad, er wordt nergens van prijs gesproken en dat alleen al wekt bij mij argwaan. Als de prijs zo angstvallig wordt verzwegen is daar meestal een (dure) reden voor.
3/09/14 12:35 REAGEER
Gregory
Voorgaande lezers pakken me de woorden uit de mond:Wat mag dat kosten?Natuurlijk zegt men dat ge er beter 2 koopt.
3/09/14 16:44 REAGEER
eddyswaans
Heb sinds 1 week hoorapparaten (2 st ) op proef prijs voor de twee = 4.060 Euro
waarvan je 1354 Euro vh ziekenfonds terug krijgt. Zelf betalen dus 2.706 Euro
En het ware niet eens de duurste , die waren 2.550 Euro / stuk , dus voor de twee zou dat
5.100 Euro betekenen.
Moet er nog zand zijn......en dan nog beweren ze dat er geen prijsafspraken gemaakt worden. Het gewicht van een hoorapparaat in goud , zou slechts een fractie waard zijn.
E. SWAANS
3/09/14 18:21 REAGEER
deweerdtfred
ik zou even over de grens gaan kijken ,gisteren de laatste nieuwe van resound lynx gaan halen in nederland 2690 euro voor de twee min 900 euro van het ziekenfonds rest nog 1790 ,wat toch een flinke besparing is
9/05/17 09:01 REAGEER
Roru
Hallo
Ben hier in België bezig voor nieuw hoorapparaat voor 91 jarige moeder en wil ook wel eens in Nederland gaan kijken. Heb je voorschrift van specialist neus, keel- oren nodig? Welke ervaringen heeft u hierover?

9/09/20 12:37 REAGEER
eddyswaans
Aan die prijzen is het toch normaal dat 85 % niet reageert op zijn hoorstoornis.
Let wel er zijn (analoge) goedkopere toestellen , doch deze helpen geen fluit voor iemand
welke met een serieus hoorverlies zit , de categorie van de slechthorende oudere.

E. SWAANS
3/09/14 18:30 REAGEER
wetthra1

Kan iemand mij een plausibel antwoord geven waarom een hoortoestel zo duur is?
Voor mij is dit nog altijd geen wondermiddel.Geluiden worden wel versterkt maar verstaan van gesprekken in rumoerige omgeving; daar ligt het probleem en dat is voor de meeste slechthorende het geval.
3/09/14 21:54 REAGEER
deweerdtfred
winstmarge in Belgie is enorm ga even naar Nederland je zal zien 50% voordeliger
9/05/17 09:04 REAGEER
Krakske
Waar bent u deze gaan halen ?
13/07/17 18:16 REAGEER
deweerdtfred
sorry voor dit laat antwoord ik heb deze in Maastricht aangekocht nl bij oog voor oren
het allerlaatste model De ReSound LiNX 3D regelbaar via smartphone en ook aanpasbaar op afstand kostprijs twee apparaten 2690 euro min 974 retour ziekenfonds 1716 euro

prijs in Belgie rond de 6000 euro voor twee min 1224 ziekenfonds 4776 euro
rekening rap gemaakt
21/07/17 13:35 REAGEER
Bobbob
Beste .
Twee vragen :
1° Is de wettelijke tegemoetkoming van je ziekenkas probleemloos verlopen na die aankoop in Maastricht ?
2° Ben je tevreden met die Hi tech oplossing ?
Bedankt op voorhand voor je reactie
Bob
24/07/17 12:39 REAGEER
Krakske
Hallo Ik heb deze nu op proef , ik heb een voorschrift gekregen van mijn oordokter
ik ga ook bij oog voor oren in tilburg .
Na de test van de hoorapparten en aankoop bent u dan terug naar je oorspecialist gemoeten of is een voorschrift voldoende voor de ziekenkas

In nederland een pak goedkoper , eigenlijk degoutant en heel erg voor de oudere mensen onder ons
18/08/17 22:18 REAGEER
Roru
Ik volg hier. Vraag me ook af hoe het zit met de formaliteiten: voorschrift van oorspecialist nodig? Hoe zit het met de terugbetaling van de Voorzorg of mutualiteit als je in Nederland koopt? Hoe is de ervaring met naverkoop wat betreft afstellen?
9/09/20 12:40 REAGEER
Sylvain
Ik ben 67 maar voel me inderdaad te jong om een hoorapparaatje te dragen. Hoe klein het ook al is het blijft zichtbaar en geeft toch ook niet echt een mooi zicht niet?
Ik wacht nog even in de hoop dat er een nog kleiner apparaatje uit de bus komt.
4/09/14 16:32 REAGEER
armandputtemans
Ik ben op mijn 54 met 1 apparaat moeten starten en op mijn 60 diende ik 2 apparaten van het grootste type te dragen. Het dragen op zich stoort me helemaal niet meer, zonder hoor ik trouwens te weinig om gesprekken te kunnen voeren.
In lawaaierige omgeving blijft het echter behelpen, de reclame laat uitschijnen dat het een wondermiddel is maar het is verre van dat,en dan te weten dat ik 2800 Euro per apparaatje betaalde.
4/09/14 18:59 REAGEER
prinsjozef
Waarom hoorapparaten zo duur moeten zijn vraag ik me ook af , 40 jaar geleden was ik technieker in hoorapparaten en weet dus dat er maar voor ongeveer 100 euro aan materiaal inzit . In een smartfoon zit heel wat meer techniek en deze kan me al kopen voor minder dan 100 euro .De enige rede waarom hoorapparaten zo duur zijn is simpel , men wil vlug rijk zijn , het is toch maar normaal zeker dat de ouderen en de mindervaliden gepluimd worden .Misschien dat in de toekomst als we via hoorapparaat overdonderd worden met reclame dat dan de prijs zal dalen
5/09/14 12:16 REAGEER
JohanD
Ik vind het jammer dat oorapparaten hier voorgesteld worden als een hebbedingetje om je iphone te completeren. Het doet de aanbieders van en de zoekers naar gehooroplossingen oneer aan.
6/09/14 22:02 REAGEER
Hilda01
Misschien ook eens een groepsaankoop voor organiseren!!!!!
8/09/14 21:59 REAGEER
Soplo
Op Belgische websites geven ze geen prijzen vrij
omdat ze schandalig duur zijn.
Net over de grens, in nederland zijn ze
veel goedkoper dan bij ons en
durft men daardoor ook de prijzen on-line publiceren.
Ik raad iedereen aan eens naar de websites
hoorhetgoed.nl en oogvoororen.nl te kijken.
Voorbeeldje : Voor beide oren : Oticon OPN 1
in België bij Aurilis : 5190 Euro. !!!...
in Nederland bij OogVoorOren : 2990 Euro.
in Nederland bij HoorHetGoed : 2938 Euro. (niet-oplaadbaar)
- - - - - - - - - - -
Terugbetaling : Tarieven geldig vanaf 1/01/2018
Jonger dan 18 jaar Maximale terugbetaling
Niet geconventioneerd tarief
Hoorapparaat aan één oor € 1.163,87 € 872,91
Hoorapparaat aan beide oren € 2.305,36 € 1.729,02
Ouder dan 18 jaar Maximale terugbetaling
Niet geconventioneerd tarief
Hoorapparaat aan één oor € 671,52 € 492,47
Hoorapparaat aan beide oren € 1.329,22 € 974,56
10/03/18 10:23 REAGEER
HCD
40 jaar geleden waren hoorapparaten nog analoog en dus ook niet zo duur. De hoorapparaten van tegenwoordig zijn kleine computers en daarom zo kostelijk. Het geluid wordt niet enkel versterkt maar digitaal bewerkt. Denk bijvoorbeeld aan windgeruis dat wordt uitgefilterd. Hoe geavanceerder de technologie des te moeilijkere situaties zo een apparaat aan kan (bijv spraak in lawaai).
Zoals bij alles heb je hoorapparaten in alle kwaliteiten en prijzen, het is maar net wat je wilt.

26/02/15 15:31 REAGEER
smets
Waanzinnig. Dat je tegenwoordig een gehoorapparaat zelfs met je smartphone kan besturen. Hopelijk is dit hoortoestel voor veel mensen nuttig.
27/11/17 13:52 REAGEER
Soplo

Op Belgische websites geven ze geen prijzen vrij
omdat ze schandalig duur zijn.
Net over de grens, in nederland zijn ze
veel goedkoper dan bij ons en
durft men daardoor ook de prijzen on-line publiceren.
Ik raad iedereen aan eens naar de websites
hoorhetgoed.nl en oogvoororen.nl te kijken.
Voorbeeldje : Voor beide oren : Oticon OPN 1
in België bij Aurilis : 5190 Euro. !!!...
in Nederland bij OogVooOren : 2990 Euro.
in Nederland bij HoorHetGoed : 2938 Euro. (niet-oplaadbaar)
- - - - - - - - - - -
Terugbetaling : Tarieven geldig vanaf 1/01/2018
Jonger dan 18 jaar Maximale terugbetaling
Niet geconventioneerd tarief
Hoorapparaat aan één oor € 1.163,87 € 872,91
Hoorapparaat aan beide oren € 2.305,36 € 1.729,02
Ouder dan 18 jaar Maximale terugbetaling
Niet geconventioneerd tarief
Hoorapparaat aan één oor € 671,52 € 492,47
Hoorapparaat aan beide oren € 1.329,22 € 974,56
10/03/18 10:21 REAGEER
UWDre
Ik zou graag de ReSound LINX Quattro 9 61 Oplaadbaar aanschaffen in Maastricht, maar bij de Liberale Mutualiteit zegt men mij dat er geen terugbetaling is, wanneer het toestel in het buitenland wordt aangeschaft. Heeft iemand ervaring met de administratieve afhandeling hiervan?
14/11/18 14:40 REAGEER
rolmops
beste zie mijn reactie
28/11/18 09:32 REAGEER
rolmops
Ik ben momenteel bezig met het testen van hoortoestellen nl.de resound LINX QUATTRO 9 61oplaadbaar.en de minirite 100 .beide zijn evenwaardig alleen is het prijsverschil nogal groot.
ik heb aan de oorarts 3 voorschriften gevraagd zodat ik kan shoppen bij verschillende hoorcentra.(waarvan 1 eventueel nodig in nl)
naar mijn ervaring is de resound LINX Q het meest praktische in bediening en regeling.alleen de prijs voor beide toestellen is 5290 euro in nederland bij oogvoororen .nl prijs 3390 euro.
in nederland zijn ze niet geconventioneerd zodat je via de cm maar 974 eur recupereerd
ik heb kontakt gehad via email met deze firma in tilburg en werd zeer goed geinformeerd.
het prijsverschil is te groot om zomaar te negeren.
28/11/18 09:30 REAGEER
etam
ben zelf ook een aantal weken hoorapparaten aan het uittesten, nu kom ik hier te weten dat in Nederland het allemaal zoveel goedkoper is, o.a. OogvoorOren... hoe gaat dit in zijn werk wanneer het apparaat stuk is of bijgeregeld dient te worden, aangezien er geen filialen in België zijn? gaat de terugbetaling hier dan vlotjes bij de mutualiteit want ik vernam ondertussen dat je er zelf toch heel wat administratieve stappen voor dient te ondernemen?
25/01/19 15:57 REAGEER
Galius
Wat de prijzen betreft klopt helemaal ,in Nederland 50% goedkoper.
Ik zelf ben nu een widex evoke aan testen, ik draag al 40 jaar een hoorapparaat steeds de beste gekocht wat wel steeds prijzig was, maar ik beleef bijna een wonder dit toestel kan alles nooit meegemaakt, ik hoor muziek in die 40 jaar ni meer zo intens beleeft, ge kunt de programma’s zelf aanpassen zoals jezelf wilt een graag hoort.
Ik zelf hoor nog maar aan een kant en heb 70 db verlies wat toch al vrij ernstig is. Daar bij is het van grote 1/3 van vorige.
11/03/19 09:18 REAGEER
etam
beste Galius bedankt voor de reactie, ik kom hier niet zo regelmatig & was ondertusen gestopt met het uittesten v.verschillende hoorapparaten, voor mij was het écht geen meerwaarde, ik verstond de mensen nog steeds niet voldoende in een lawaaierige omgeving terwijl het lawaai zelf wél, komt daar idd de prijs bij hier in België ontzettend duur! ik laat de hoorapp. even voor wat het is & mss volgend jaar of later probeer ik het nog eens maar dan zal het wel in Nederland zijn,het beste met jou & ik hoop dat jou Widex evoke soelaas biedt op je hoorproblemen
30/05/19 14:45 REAGEER
fred46
Als men een hoorapparaat in Nederland aankoopt - bvb bij Oogvoororen of een andere site - heeft er iemand ervaring met terugbetaling door de Cristelijke Mutualiteit?
26/07/19 15:48 REAGEER
uslyke
Hallo,
ik ben kandidaat voor 2 hoorapparaten en ben lid bij de CM (christelijke Mutualiteit).
na etteloze pogingen heb ik nu bericht gekregen dat er ook in het buitenland zoals Nederland dezelfde terugbetaling heerst zoals in Belgie.
hier een uittreksel van mijn antwoord door de CM : Beste,

De tussenkomst voor 2 apparaten bedraagt 1424.33 euro.
Om deze tussenkomst te ontvangen, moet er eveneens een aanvraag gebeuren.

U moet ons in het bezit stellen van een voorschrift (bijlage 17), het verslag van de audicien die het hoorapparaat gaat afleveren en een cosi-lijst.

Met vriendelijke groeten

Greet vermaelen
4/09/19 16:48 REAGEER
Wmolders
Hallo,
Hoe is het gegaan met uw aanschaf van uw hoorapparaatjes ?
Bent u zelf naar Nederland gegaan of hebt u online aangekocht ?
Groeten,
Jean-Pierre
11/10/19 21:54 REAGEER
ADIFRAN
Beste,
Heb jij ondertussen al verdere stappen gezet voor de aanschaf ? Ik ben bezig met info in te winnen voor de aanschaf van 2 hoorapparaten, inderdaad duur en grote prijsverschillen. De CM zou aan jou 1424,33 euro terugbetalen, ik weet niet van welke streek jij bent maar bij ons in Oostende spreken ze van 11348,49 euro, wel een verschil dus, dat begrijp ik niet goed. Voor terugbetaling van apparaten aangekocht in Nederland zal ik dus best eens navraag doen.
Wat is een cosi-lijst eigenlijk die ze vragen ?
Alvast bedankt voor reactie.
Groeten.
4/11/19 20:29 REAGEER
Mon3
In 2019 was ik toe aan een ander hoortoestel
Bij Oogvoororen vertelde men mij dat er waren met rechtstreekse streaming naar telefoon
Ik schafte mij een smartphone Samsung Galaxy S9 aan die zou binnen paar weken compatibel zijn met Resound Linx Quatro 961
Pas na meer dan een jaar was er de update naar Android 10
Maar wat blijkt nu in Samsung Galaxy S9 zou een bug zitten
Dus geen streaming naar smartphone en Smart 3D app valt ook regelmatig uit
Ik voel me nu echt niet lekker
9/06/20 15:33 REAGEER
garcet
Heb de Resound Linx quatro nu anderhalf jaar. Was erg tevreden tot bij de laatste update. toen bleek dat resound geen connectiviteit meer gaf voor mijn smartphone (Huawei Nova van 3 j oud)
Ik heb dus nu een hoortoestel waar men heel veel reclame voor maakt m.b.t. wat men allemaal zelf kan aanpassen met de smartphone, maar waar ik nu niets meer kan mee doen. Noch bij Amplifon noch bij resound zelf kan of wil men mij helpen. Ze vinden dat ik mij maar een nieuwe smartphone moet kopen, en zeggen nu : het toestel werkt , aanpassingen via de smartphone is eigenlijk een gratis extraatje. Dat blijkt wel niet uit hun reclameboodschappen.
Ik stuurde reeds veel vrienden naar amplifon, daar heb ik nu veel spijt van en zal het nu iedereen afraden.
16/10/20 13:07 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels