Deel via

Zo zie je de 'Koningin der badsteden' op zijn mooist gekiekt

October 2014
De SenNet fotografen zetten de 'spotlights' deze maand op Oostende. Onze mondaine koning Albert 1 bouwde een Belle époque badplaats met wereldfaam. Die kreeg niet voor niets de bijnaam 'Koningin der Badsteden'. Voor SenNet Magazine maakten onze fotografen een selectie van hun mooiste foto’s. Krijg met de weetjes meteen inspiratie om zelf nog eens citytripje naar Oostende op je agenda te zetten.

Met 32 fotografen op stap door een schitterende badplaats

Op een zonovergoten dag maakten 32 leden van de groep Fotografie de laatste uitstap van dit jaar naar Oostende op 9 september 2014.

Een goed vertrekpunt voor een citytrip is het station

Gewapend met camera’s schoolden om 11.00 uur maar liefst 32 SenNet fotografen samen aan het station Van Oostende. Dit wordt stilaan gerestaureerd. Station Oostende is het kopstation van spoorlijn 50A. Het is het belangrijkste station aan de Belgische kust. ‘s zomers passeren er een kwart miljoen reizigers per maand. Het station wordt ook wel het kaaistation of zeestation genoemd. Het is gelegen aan een pittoreske haven zoals je kan zien op de foto’s.

Fietsen is ook een goed ideetje

2 Fotografen zouden ons per fiets vergezellen. Met de tweewieler de stad verkennen is een aanrader, omdat je veel sneller van de ene plaats naar de andere komt, terwijl je toch goed om je heen kan kijken.

De laatste IJslandvaarder op de foto.

De overige leden wandelden op het gemak langs het schip de Amandine 0.129. Dit was de laatste IJslandvaarder en herinnert aan de meest beruchte periode uit de Vlaamse visserijgeschiedenis toen onze vissers wekenlang de mooiste en lekkerste vis achterna gingen naar het ijskoude maar zuivere water rond IJsland.

Petrus én Paulus

Daarna arriveerden wij voor een korte bezichtiging bij de Sint-Petrus- en -Pauluskerk, waar op de trappen door Dolfijnmeeuw de fijne groepsfoto gemaakt is .

Wij trokken weer verder, nu naar  een taverne, waar onder het genot van een drankje en 'n heerlijke tussen-de-middag-maaltijd het inmiddels de hoogste tijd was voor versterking van het inwendige.

De Mercator lag daarna blinkend in de zon op ons te wachten.

Het befaamde opleidingszeilschip Mercator blijft de moeite om te bezichtigen met zijn ruim 78,40 meter lengte.

De Mercator voerde normaal 15 zeilen met een totale oppervlakte van ongeveer 1.600 m². Door de aard van het tuig zeilde dit schip het best bij dwarswind. Bij gunstige wind kon Mercator 13 knopen lopen.

In 1936 viel de Mercator de bijzondere eer te beurt het stoffelijk overschot van Pater Damiaan naar België over te brengen. Het schip mogen bezichtigen en er naar hartenlust foto’s van te mogen maken, was een groot plezier voor ons allen!

Het bezoek aan ‘Koningin der badsteden’ eindigt in Koninginnenhof.

Tot slot maakten wij nog een korte wandeling doorheen het rustig park in de buurt, waar nog fijn nagepraat kon worden op het terras van de Koninginnenhof, heerlijk in de zon met diverse versnaperingen.

Aan het strand van ...Oostende.

Sommige keerden huiswaarts, anderen gingen nog een kijkje nemen naar het strand en de prachtige Noordzee.

Oostende ‘by night’

Een aantal leden maakten er een gezellig weekend van en bleven overnachten in de mooie stad Oostende, en stuurden ons nog prachtige avondfoto’s door.

Wil jij ook je fotografiekennis bijschaven?

Wil je meer weten over wat deze mailgroep Fotografie je allemaal kan bieden. Wil je bijleren over fotografie, je kennis delen of bijschaven? Of gewoon mooie foto’s bekijken? Surf dan naar de website http://blog.seniorennet.be/fotografiegroep

Je vindt er binnenkort ook het programma van geplande fotografie uitstappen voor volgend jaar. Dus neem zeker regelmatig eens een kijkje.

Wil je lid worden van onze groep, mail dan naar

Vriendelijke groetjes Ine, Cijbra en Zaika

7 reacties

SCHIETTECATTE
Dit is een prachtige fotoreportage over Oostende. Ik vind het echter spijtig dat jullie niet reageren op de "Rock Strangers" van Arn Quinze, 11 vormloze rode vuilbakken, die reeds meer dan één jaar het Zeeheldenplein ontsieren ! Terwijl het prachtig monument "de wachtende vissersvrouwen" van Gust Michiels sinds maanden verdwenen is !
10/10/14 08:30 REAGEER
Boele
Totaal van je gedachte! Die rode rotsen (zal rood blijven meegaan in Oostende?), die volgens de verkoper van dit spul een controverse maken met de rustige zee, zullen zeker hun strijd met onze prachtige zee en kust verliezen, want nu geraken die al vol roest.
11/10/14 15:18 REAGEER
jacques
Mooi maar de foto met de strandcabine is er eentje uit De Panne en niet Oostende...
10/10/14 09:42 REAGEER
marleenmeers1952
De 'Rock Strangers' van Arne Quinze blijven blijkbaar (vaak negatieve) reacties uitlokken. Jammer toch dat mensen minder vatbaar zijn voor minder figuratieve kunst. Ze vormen ongetwijfeld een belangrijk gegeven op de zeedijk. Het kunstwerk wordt zeker in vele gesprekken opgenomen en doet mensen vragen stellen. Dat hoort een kunstwerk te doen. Bovendien is het een belangrijk herkenningspunt in Oostende. De wachtende vissersvrouwen zijn ook een prachtig werk natuurlijk en horen ook thuis in een stad als Oostende. Ze komen wel terug.
M. Meers
10/10/14 10:24 REAGEER
RVanhove35
Beste Mijnheer Vyncke, van mij krijgt U een nul voor Geschiedenis! De "Mondaine Koning" waarnaar U verwijst was niet Albert I maar Leopold II. Even de ouderwetse Vaderlandse Geschiedenisboekjes bovenhalen zou hier wel een goede raad zijn.
10/10/14 16:19 REAGEER
etienne
Waarom geen foto van het beeld 'De Zee' of van de 'Desmet-De Naeyerbrug?
Is er iets mooier te zien in Oostende?
14/10/14 19:58 REAGEER
perra
Er zijn nog meer negatieve plaatsen in Oostende. Jammer dat ze de stad laten verloederen. Quinze is plagiaat en rood zoals de vuile stad a/zee.
19/12/14 09:32 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels