Deel via

Bart Peeters lanceert met ‘Op de Groei’ een nieuwe cd én een gelijknamige theatertour!

October 2014
Dat de nieuwe cd van Bart Peeters 'Op de Groei' heet en dat Bart opnieuw aan het touren is, weet ook jij ondertussen waarschijnlijk. Zijn PR kan zanger en creatieve duizendpoot Bart Peeters alleszins goed verzorgen. Op 8 november kan je hem live aan het werk zien in het Ethias Theater in Hasselt. SenNet Magazine sprak met deze Boechoutenaar die al sinds zijn elfde in de spotlights staat.

Bart Peeters is terug na twee sabbatjaren

Meer dan twee jaar geleden nam Bart Peeters met zijn 'Ideale Mannen' afscheid van de Vlaamse podia. Hij vond het tijd om na vier studioalbums, tien jaar van ononderbroken toeren en 800 uitverkochte voorstellingen in Vlaanderen en Nederland even een frisse neus te halen. Peeters is ondertussen wel 'uitgewaaid' en heeft er samen met zijn mannen weer ongelooflijk veel zin in. 'Op de Groei' is de naam van de nieuwe plaat en de gloednieuwe theatertoer, die Bart Peeters onder andere op 8 november naar het Ethias Theater in Hasselt brengt.

Dringend tijd dus voor een gesprekje met deze creatieve duizendpoot!

SenNet Magazine: Dag Bart, je lijkt blij om weer de hort op te kunnen gaan in Vlaanderen met je nieuwe muzikale creaties?

Bart Peeters (karakteristieke hese lach): "Heel blij! Die sabbatperiode heeft me als mens heel veel geleerd en bijgebracht. Het was hoog tijd om even een creatieve stop in te lassen. Dat 'even' is wat toeren betreft twee jaar geworden en wat nieuwe muziek betreft zelfs vier jaar. Zo lang wachten met een nieuwe cd is echt een eeuwigheid, maar de pauze heeft me deugd gedaan. Ik heb heel veel 'op mijn gemak' thuis zitten spelen, ook soms samen met muzikanten, van alle mogelijke origines, die ik gewoon in mijn dorp tegenkwam. Heerlijk!"

'Op de Groei' is een reis rond de wereld, met invloeden en deuntjes uit de Balkan, Zuid-Amerika, New Orleans, Afrika …

SenNet Magazine: Het publiek is je duidelijk niet vergeten in tussentijd, want je nieuwe plaat verkoopt als zoete broodjes en ook je concerttoer is zo goed als overal uitverkocht.

Ik heb wel een tijdje wat gesukkeld met mijn gezondheid toen ik niet meer toerde tot mijn huisdokter me het beste medicijn ooit voorschreef! Bart Peeters: "Toch is het telkens met een heel klein hartje afwachten hoe het publiek gaat reageren op je nieuwe werk. Een nieuwe plaat is ook telkens weer de aanleiding om de 'mooiste concerttoer ever' te doen. Daarnaast vind ik dat je platen moet maken voor de eeuwigheid. Het moet de bedoeling zijn dat over euhm ... 100 jaar de nummers nog worden gespeeld.
De cd 'Op de Groei' wordt overal heel goed ontvangen moet ik zeggen en de interesse in de concerttoer is boven alle verwachtingen. Het samenspelen met muzikanten voor een publiek heb ik nog het meest gemist van alles. Dus ja, ik sta te popelen om het podium weer op te springen en eraan te beginnen!" (lacht)

- 67 - bart_peeters1.jpgSenNet Magazine: Refereert de titel 'Op de Groei' naar het feit dat de nummers 'groot zijn gemaakt' om erin te groeien? Of dat je nog steeds aan het groeien bent in je leven of in je bestaan als artiest?
Bart Peeters: "Wat ik in mijn muziek nooit doe is refereren naar mijn tv-bestaan. Maar het is natuurlijk wel zo dat ik al sinds mijn 11de 'in de openbaarheid' leef, zoals men dat zo mooi omschrijft (lacht). Ik ben echt wel moeten groeien in mijn omgang met dat feit en de daaruit voortvloeiende bekendheid en aandacht. Gelukkig - en dat moet ik er wel meteen bijzeggen -, valt het in mijn 'hometown' Boechout allemaal heel goed mee. Daar kan ik gewoon gaan en staan waar ik wil en ben ik niet zozeer een publiek figuur, maar eerder 'de kleine van Peeters'. (lacht)
'Op de Groei' zou ook kunnen slaan op de samenwerking met de muzikanten die mijn wondergroepje vormen. Ik speel al twaalf jaar met hen samen en dan vergroei je met elkaar en groei je in samen spelen. Dat hoor je ook. Met The Radios speelden we een goede zes jaar samen. Dus met deze muzikanten al dubbel zo lang.
Over mijn kinderen gaat de titel misschien nog het meest, hoe snel ze groot worden. Gisteren aten ze nog fruitpap, zaten ze bij me op schoot en nu hebben ze een lief om bij op schoot te kruipen én een rijbewijs … onwaarschijnlijk."

SenNet Magazine: Er lijken autobiografische nummers op het album te staan?

Bart Peeters: "Hoewel vaak gezegd wordt dat autobiografie iets is voor een beginnend artiest, ben ik van mening dat je beter schrijft over wat je weet. Zo zal 'De man die nooit meer zong' waarschijnlijk wel over mij gaan en de midlifecrisis die ik al dan niet had. Ik heb wel een tijdje wat gesukkeld met mijn gezondheid toen ik niet meer toerde en zette, onbewust eigenlijk, veel dingen 'on hold'… tot mijn huisdokter me het beste medicijn ooit voorschreef: 'Leef je uit!'. Dat heb ik dan gedaan in het schrijven van nieuwe nummers en dat bleek meteen ook prima te werken."

SenNet Magazine: Hoe zou je het best je plaat en de concerttoer omschrijven?

De plaat is caleidoscopisch, de toer zal dat ook worden, want caleidoscopisch zijn dat is ons ding! Bart Peeters: "In één woord: 'caleidoscopisch'! Geen enkel liedje is representatief voor het geheel.
De plaat is caleidoscopisch, de toer zal dat ook worden, want caleidoscopisch zijn dat is ons ding ... Ik ga er gewoon van uit dat mijn liedjesteksten en mijn manier van zingen en optreden zorgen voor de eenheid."

SenNet Magazine: Heb je behoefte aan die verscheidenheid?

Bart Peeters: "Het is heel verfrissend om je in een andere muzikale wereld te laten onderdompelen, dat helpt om de verveling te verdrijven … (lacht). Veelkleurigheid en afwisseling zijn cruciaal voor mij. 'Op de Groei' is een reis rond de wereld, met invloeden en deuntjes uit de Balkan, Zuid-Amerika, New Orleans, Afrika …"

SenNet Magazine: De mensen mogen tijdens je concerten een magische avond verwachten … ?

Bart Peeters: "Zoiets wil ik ervan maken, ja! (lacht). Momenteel heb ik de toer van mijn dromen voor ogen. In elke zaal willen we reliëf brengen: muzikaal door onze verscheidenheid, maar ook emotioneel gaan de mensen van het ene naar het andere uiterste kunnen surfen. De magie van zo'n avond met veel improvisatie als bonus. Zo hou je 't fris. Zowel voor jezelf als voor je publiek."

SenNet Magazine: Strooi maar met magie, Bart en betover ons. Bedankt voor dit fijne gesprek en veel succes met 'Op de Groei'!

Concert Bart Peeters - 'Op de Groei' op zaterdag 8 november 2014 in het Ethias Theater in Hasselt.
Bestel nu uw tickets via http://sales.teleticketservice.com
070-345 345
(max. €0,30/min.) of www.teleticketservice.com

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels