Deze ingrediënten heb je nodig voor de perentaart
- lage taartvorm
- kant-en-klaar bladerdeeg
- 4 of 5 peren (doe de vorm goed vol)
- suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 cl room
- 1 ei
- kaneel
- eventueel een beetje abrikozenconfituur
Zo maak je Perentaart Magali!
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter de vorm.
Doe het bladerdeeg in de vorm en prik er eens met een vork in.
Schil de peren, doe ze in partjes en schik ze mooi in de vorm. Leg de perenschijfjes dicht op elkaar, zodat de vorm goed gevuld is.
Bestrooi de peren met suiker en kaneel. Besmeer ze eventueel met een beetje abrikozenconfituur. Als je voor niet-zoete peren kiest, hangt de lekkere smaak van deze stap af.
Maak een mengsel met één opgeklopt ei (volledig, dus eiwit en eigeel) een zakje vanillesuiker en 10 cl room. Klop dat nog eens goed op en giet het over de peren. Als je een hele grote of diepere taartvorm gebruikt, kan je eventueel de hoeveelheden verdubbelen. Dan krijg je meer een flan-effect. Let op dat je de ingrediënten heel goed door elkaar klopt, anders zie je straks stukjes ei in je perentaart!
30 minuten in de oven op 180°C.
Smakelijk!!
3 reacties
Bedankt