Deel via

Zo schopte Semino Rossi het van de straat tot wereldster!

December 2014
Wie is Semino Rossi? Het is een Argentijnse zanger en muzikant, die het op zeer late leeftijd nog tot wereldster schopte. Hij vormt hét levende bewijs dat je altijd je droom moet blijven najagen! Fans kopen meer dan een jaar op voorhand tickets om een concert van hem mee te maken. Ook dit keer is dat het geval, want in 2016 komt hij naar ons land. De 'Oostenrijkse Argentijn' verzeilde in de jaren 90 in Europa en groeide van straatmuzikant uit tot wereldster. Zijn opmerkelijke en ontroerende verhaal lees je hier!

/69/Beleef&Uit/Rossi1.jpgPubliekslieveling Semino Rossi komt in 2015 (eindelijk!) terug naar ons land

Succesvolle artiesten danken hun succes meestal aan het feit dat ze tijdig ontdekt zijn door een manager of een platenlabel. Het blijft dan ook erg verwonderlijk dat de Argentijnse wereldster Semino Rossi pas op zeer late leeftijd ontdekt werd. Rossi, geboren in Argentinië, groeide op met muziek.

Sterker nog: hij kreeg de muziek door zijn ouders ingelepeld. Zijn vader was een bekende tangozanger en zijn moeder een zeer begaafde, klassiek opgeleide pianiste. Semino: “Muziek was bij ons thuis echt wel de rode draad. Mijn beide ouders waren muzikaal erg actief. Mijn moeder gaf mij op jonge leeftijd al pianolessen. Toen ik wat ouder was heb ik, door zelfstudie, geleerd om gitaar te spelen, iets wat mij enorm geholpen heeft in de verdere uitbouw van mijn carrière.”

Ontdekking van zijn stem

Iedereen wil de man met de unieke stem en de hoge noten maar wat graag horen!Naast het spelen van gitaar en piano ontdekt Semino dat hij ook over een uitstekend, uniek stemgeluid beschikt. Na z’n stemveranderingen als tiener wordt die stem alleen maar krachtiger, waarop Semino de beslissing neemt om zich nog meer met muziek bezig te houden. Zijn eerste muzikale successen kent hij al op jonge leeftijd in Argentinië en Mexico.

/69/Beleef&Uit/Rossi3.jpgKersvers in Europa wordt Semino straatmuzikant

Medio jaren tachtig, Semino is dan 23, trekt Semino naar Europa, omdat hij er rotsvast van overtuigd is dat hij daar als artiest meer kansen zal krijgen. Semino verhuist naar Spanje, waar hij letterlijk op straat moet werken voor z’n boterham: “Ik was erg blij dat ik in Spanje centen kon verdienen als straatmuzikant. Lang heeft dat niet geduurd, want ik kreeg snel de kans om in hotels en bars te gaan zingen voor kost en inwoon. In die periode van mijn leven heb ik vooral geleerd om niet op te geven. Ik wou immers graag zingen en muziek maken”, zegt Semino Rossi wanneer hij terugblikt op die tijd.

De liefde vinden in Oostenrijk

Semino verlaat Spanje. Via Italië, Frankrijk en Zwitserland komt hij tenslotte in Oostenrijk terecht, waar hij in een hotel een contract krijgt aangeboden om er in de winter als muzikant op te treden. In Oostenrijk ontmoet hij ook zijn grote liefde Gaby, waarmee hij nog steeds gelukkig getrouwd is. Semino slaagt er ondertussen in om als zanger naam en faam te verwerven, waardoor hij ook terecht kan in de betere Oostenrijkse hotels.

Spelen bij danswedstrijden

Dankzij enkele danswedstrijden gaat de bal in 1995 echt aan het rollen. Semino krijgt een contract als muzikant bij de ‘Worldmasters fúr Lateinamerikanische Tänze’ in Innsbruck. Later volgen ook nog de Duitse kampioenschappen Latijns-Amerikaans dansen, alsook de Europese kampioenschappen.

Het aparte, warme, unieke stemgeluid van Semino Rossi trekt ondertussen ook de aandacht van de voormalige Nederlandse koningin Beatrix, de kristalfamilie Swarovski en tenor Andrea Bocelli.

Optreden bij de grote baas van een platenlabel helpt natuurlijk

Geef nooit de hoop op! Voor Semino Rossi begon het allemaal pas écht op zijn veertigsteOndanks het succes dat hij ondertussen heeft opgebouwd, duurt het nog tot het voorjaar van 2001 voor Semino Rossi als artiest wordt ontdekt. Semino, ondertussen is hij al 39, mag, nadat zijn demo-cd bij Koch Music belandt, in het voorjaar op een privéfeestje van de grote baas van het platenlabel optreden. Deze laatste is danig onder de indruk en geeft Semino zonder aarzelen een platencontract.

“Het gevoel dat ik toen had is nog steeds onbeschrijfelijk. Kijk, ik heb er altijd van gedroomd om mij te kunnen vestigen als voltijds artiest. Het was zeker geen gemakkelijk verhaal, integendeel, maar ik ben er blijven in geloven zelfs in de moeilijkste tijden. Toen de baas van Koch naar me toestapte en mij een platencontract gaf, was dat meteen ook het begin van een heel mooi verhaal. Ik ben nog steeds heel dankbaar als ik erop terugkijk”, zegt Semino Rossi geëmotioneerd.

/69/Beleef&Uit/Rossi4.jpgEindelijk een internationale doorbraak

Twee jaar later, eind 2003, brengt Semino Rossi zijn allereerste album uit ‘Alles aus Liebe’. Het succesduo Alfons Wiendorf en Bernd Meinunger bezorgt Semino meteen een ijzersterke debuut-cd, die in Oostenrijk voor de nodige ophef weet te zorgen. Op 9 februari 2004 wordt Semino uitgenodigd voor de grote televisieshows. In een mum van tijd is Semino te gast in een massa programma’s: ‘Frühlingsfest der Volksmusik’, ‘Musikantenstadl’, iedereen wil de man met de unieke stem en de hoge noten maar wat graag in z’n uitzending hebben. Niet alleen in Oostenrijk verbreekt Semino alle verkooprecords, ook in alle andere Duitstalige landen gaat het album vlot over de toonbank.

Mama komt kijken

In 2004 staat Semino in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op hetzelfde moment op nummer één in de hitparades. In datzelfde jaar maakt hij ook zijn debuut in ‘Das Winterfest der Volksmusik’. Onvergetelijk is ook zijn optreden ‘Im Stadl’ op 22 mei 2004, toen zijn moeder , die uit Argentinië was overgevlogen, tot zijn grote verrassing in het publiek zat. Semino is zo ontroerd dat hij er niet meer in slaagt om een tweede liedje te zingen in het programma. Miljoenen mensen zien het gebeuren op televisie en krijgen nog meer sympathie voor de man die ondertussen alle harten veroverd heeft.

Nadat hij Nana Mouskouri in Athene mag feliciteren met haar 70ste verjaardag, speelt Rossi in het najaar 2004 samen met André Rieu tijdens ‘Musikantenstadl’. Meteen zijn alle laatste twijfelaars over de streep getrokken.

Rossi zingt zelfs in onze taal

Bij zijn concert in 2016 kan je Rossi’s charisma en ware Zuid-Amerikaanse charme verwachten! Ook met het tweede album ‘Tausend Rosen für Dich’ bevestigt Semino zijn ondertussen verworven successtatus. Zijn enorme taalvaardigheid en muzikale virtuositeit maken hem uniek. Rossi zingt dan ook moeiteloos in het Duits, Spaans en neemt zelfs een album in het Nederlands op!

Ook in België is Semino Rossi erg populair. Het duurt echter nog tot november 2010 voor hij een allereerste keer in ons land komt concerteren. “Ik ben naar een concert van Semino gaan kijken in Keulen het jaar voordien en ik was meteen onder de indruk van de man z’n stemgeluid en de prachtige show die hij liet zien. Ik was blij dat ik hem kon overtuigen om ook eens naar België te komen voor een concert. Het werd voor Semino een zegetocht die hij in maart 2012 en in december 2013 nog eens over heeft gedaan, maar dan nog succesvoller”, zegt concertorganisator Kris Bloemen van Benelive Entertainment.

/69/Beleef&Uit/Rossi2.jpgTournee in 2016 op het ritme van Zuid-Amerika

Na de steeds weer uitverkochte concertreeksen van de afgelopen jaren, heeft de charmante Semino Rossi ondertussen aangekondigd dat hij in 2016 weer op tournee gaat. Er staan 41 steden op de kalender in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg én België.

Semino Rossi wil meer dan ooit zijn roots in de verf zetten. Zo zal hij het publiek in 2016 meenemen op het ritme van Zuid-Amerika. Een nieuw samengesteld Duits-Cubaans orkest zal hem begeleiden. Samen met deze warmbloedige muzikanten zullen ook vier danskoppels op het podium staan en zorgen voor de échte Zuid-Amerikaanse charme. Semino kijkt, gezien zijn Argentijnse roots, nu al uit naar de nieuwe concerttour.

Er wordt veel verwacht van het nieuwe Rossi album

In 2015 verschijnt een gloednieuw Semino Rossi album geproduced door Humberto Gatica, producer van Michael Jackson, Andrea Bocelli, Michael Bublé en Céline DionOverigens verschijnt er in 2015 ook een gloednieuw Semino Rossi album, waarvoor hij samenwerkt met producer Humberto Gatica. Een grote naam die in het verleden al Michael Jackson, Andrea Bocelli, Michael Bublé en Céline Dion in zijn studio had. De nieuwe songs die Semino Rossi momenteel samen met Gatica afwerkt, zullen uiteraard ruimschoots aan bod komen, net als zijn hits en klassiekers, in de concerttour van 2016!

Nu al tickets bestellen? Dat is geen overbodige luxe!

De tournee ‘Semino Rossi – Das Konzert 2016’ start op 20 februari 2016 en loopt tot 30 april 2016. Op vrijdag 22 april 2016 komt Semino Rossi naar de Ethias Arena in Hasselt. Tickets kan je vanaf nu reeds bestellen via http://www.teleticketservice.com/tts/nl/kalender/muziek/semino_rossi_tour_2016 of op 070/345.345 (Max. € 0,30/min).

Belgische fanclub Semino Rossi: semino@telenet.be

6 reacties

rikver
Beste redactie,
Namens de Belgische fanclub van Semino Rossi zijn we heel blij met de aandacht die via seniorennet wordt geschonken aan onze favoriete zanger. Voor wie regelmatig naar de Duitstalige televisiezenders kijkt zal Semino geen nobele onbekende zijn, wie hem nog nooit hoorde moet eens naar You Tube googelen of beter nog naar de website van de zanger www.seminorossi.com.
We zijn maar een kleine club maar staan allemaal als één man achter onze superster. De meeste van onze leden hebben al 1 of meerdere optredens van Semino meegemaakt en telkens staan we vol verbazing over zijn prachtige stem, zijn heel verzorgde shows en vooral zijn bescheidenheid siert hem.
Indien iemand interesse zou vertonen om lid te worden van de fanclub dan kan je ons bereiken via:
semino@telenet.be
17/12/14 15:39 REAGEER
b45c47

Interessant artikel
zal straks even proberen wat te schrijven
18/12/14 11:06 REAGEER
jtimmer
;;lll..
17/12/14 23:39 REAGEER
jtimmer
hallo , ik wil me aansluiten bij het bericht van Rik Verkruysse'
Ik ben zelf lid van de Semino Rossi fanclub in Vorarlberg Oostenrijk en per 1 jan. 2015
Bij de fanclub BENElUX. Omdat ik i n april 2-14 in Zwolle enorm genoten heb van Semino
een geweldig leuke man en hartstikke mooie muziek. Ook ben ik in aug. naar zijn
optreden in Papenburg geweest en een meet and greet gehad met Semino.
Geweldig.....Kaarten voor het koncert april 2016 in Hasselt heb ik al besteld
en ga ik in Juli naar Mils, zijn woonplaats voor een Open Air en op 28 nov."15
ben ik bij zijn optreden in Lingen,Ik kan niet wachten
Zoek zijn muziek maar eens op... en je zult zien...de moeite waard om lid te worden
van de Fanclub Semino Rossi.


Lieve groetjes van Jeanne
17/12/14 23:47 REAGEER
jonoju
Semino is SUPER !!! Wat een stem en wat een presence en daarenboven blijft hij een warme hartenbreker die EENVOUD uitstraalt.
14/11/15 05:47 REAGEER
godelievevanhaverbeke
Hallo, ik ben Suzanna Simons en woon in een verpleeghuis te Breda.
En wil even vertellen dat ik 3x maal Semino heb mogen ontmoeten. De eerste keer was op 1-12-2013 in Hasselt waar ik op een brancard lag en tijdens de show kwam Semino naar mij toe, wat zo ontzettend lief was en waar ik 4 vrijkaarten van hem kreeg voor een volgende concert wat op 3 april een dag na me verjaardag in Zwolle was. Ook daar kwam Semino weer naar mij toe voordat hij de zaal in ging met het nummer Rot Sind die Rosen, en hij was ook nog eens ziek en toch gaf hij zijn eigen helemaal, een topper van een zanger. Omdat er een ongelukje was gebeurt met de brancard had ik nog een rit te goed en we hebben daar ook gebruik van gemaakt op 22 april 2016. Een concert weer zo geweldig, helemaal top, maar het mooiste was de ontmoeting met Semino persoonlijk achter de schermen. Wat een geweldige lieve warme man is dat en zo meelevend. Ja die zit voor goed in me hart. Ik was er samen met me dochter net als de andere keren en er zijn heel veel foto's gemaakt, bijzondere mooie foto's kan ik wel zeggen. Ik denk nog altijd terug aan de ontmoetingen. Helaas was het tevens de laatste keer dat ik naar een concert van Semino bent geweest omdat ik niet meer mee mag van de stichting ambulance wens. Dat is alleen voor terminale zieke mensen en ik ben zwaar gehandicapt en alleen maar kan liggen en aan bed gebonden ben. Het viel me ook zwaar om het te vertellen aan Semino, wat ik eigenlijk aan me dochter heeft over gelaten omdat ik niet zo goed duits kan spreken. Met tranen nam ik ook afscheid van de geweldige lieve topper van een zanger Semino Rossi. Ook Nina en Wolfgang zijn super mensen.
Groetjes van,
Suzanna Simons
30/05/16 17:43 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels