Deel via

Is filmen bedriegen? Dan is mijn passie 'bedrog'!

September 2011

Je kent de Bermuda driehoek? Je kent Bermudashorts? Maar wat weet jij verder over Bermuda? Bekijk maar eens het reisfilmpje van Donvan, het geeft je meteen zin om je koffers te pakken. Hij maakte zijn film speciaal voor SeniorenNet. Stiekem hoopt hij er een Pascalleke mee in de wacht te slepen. Wat weet jij trouwens over deze SenNet trofee? Zou jij er één kunnen winnen, denk je?

DRUKKER DAN OOIT

Filmen is mijn passie

Donvan is lid van de mailgroep Filmen: 'Dit is de eerste keer dat ik een filmpje heb gemaakt waarin ik zoveel werk heb gestoken. Ik ben er vier maanden mee bezig geweest. En ik zeg het eerlijk, zonder de mailgroep Filmen was het bij een gewoon filmpje gebleven. Mijn zoon woont in Bermuda. Om nu zoveel werk te steken in een vakantiefilmpje dat alleen mijn vrouw en kinderen zouden bekijken? Neen, dat had ik nooit gedaan.

Competitie is een uitdaging

'Dat vind ik zo interessant aan SeniorenNet en de mailgroep Filmen. Ik heb enorm veel bijgeleerd door de commentaren die ik heb gekregen. In zekere zin ben je in het begin wel eens geshockeerd door ongezouten meningen. Of is het even slikken (lacht). Maar uiteindelijk vormt de mailgroep de ideale uitdaging. Ik wil het dan de volgende keer nog beter doen. En de technische know-how die je meekrijgt is niet te onderschatten.

Mentor Garf is telkens weer met de nieuwste snufjes mee. Hij kan ook gouden advies geven voor het oplossen van technische problemen en de aanschaf van materiaal.

Een Pascalleke winnen

Filmen en de mailgroep spreekt mij als hobby ook aan omdat er een wedstrijdelement aan verbonden is. Het is attractief om competitief te kunnen zijn. We verkiezen een filmpje van de maand. Het mijne over Bermuda is dat geworden in augustus. En uit de 12 maandfilmpjes wordt het beste geselecteerd voor een Pascalleke : goud, zilver of brons.

Als de Oscaruitreiking bij SenNet

De 'Pascallekes uitreiking' is zeg maar de 'Oscar uitreiking' van SenNet. Het Pascalleke is een prachtig beeld gemaakt door een kunstenares en het is opgebouwd in Keramische gips, een speciale gipssoort die uiterst sterk is. Het wordt behandeld met een speciale coating die hem zijn kleur geeft.

De details worden met de hand geschilderd. Het beeldje is misschien wel net zo mooi als de Oscar, maar helaas niet van puur goud (lacht). Toch is het een bijzonder begeerlijk idee het beeld op de schouw te hebben staan.

Heel symbolisch

Het beeldje omvat het idee van jong leven stevig verankerd in de bodem.

De takken van de boom verwijzen naar de steeds nieuwe ideeën die worden ingevoerd en naar de diverse mailgroepen van SeniorenNet.

Tijdsinvestering

Het wedstrijd element was dus voor mij een impuls bij het maken van mijn filmpje over Bermuda. Ik ben er maanden mee bezig geweest en heb alles zelf gedaan: het scenario bedacht, gefilmd, de montage én zelfs de voice-over. De teksten voor de commentaartekst schrijven was al niet te onderschatten omdat je kort, bondig en veelzeggend moet zijn. Met het inlezen van de teksten vond ik de intonatie het moeilijkste.

De geboorte van de trofee

Het idee van de Pascallekes ontstond zowat vijf jaar geleden. Om de leden van de mailgroep filmen te stimuleren werd het idee geopperd met een filmwedstrijd te beginnen. Ieder lid kon een filmpje van maximaal 10 minuten insturen. Alle leden kenden punten toe aan de filmpjes.

Met een passende naam!

Natuurlijk moest er ook een echte prijs komen om het werk van de deelnemers te erkennen. Een beetje naar analogie van de Oscars uitreiking in de Verenigde staten. Het idee werd geboren om de trofee 'Pascalleke' te dopen. Jawel, verwijzend naar de webmaster van SeniorenNet, onze Pascal!

Het beeldje werd voor de eerste maal voorgesteld in 2008 tijdens de allereerste uitreiking in Malle. Sindsdien is het uitgegroeid tot méér dan een 'Pascalleke' voor de mailgroep filmen. Het is nu dé SeniorenNet trofee.

Feedback

In ieder geval is het voor mij een enorme opsteker dat 'Bermuda' zo goed onthaald is. Ik ben benieuwd wat de mensen van SeniorenNet ervan vinden. Je moet er weleens rustig voor kunnen gaan zitten om het te bekijken, want het filmpje duurt 9 minuten.

And the winner is...

Het blijft natuurlijk een filmpje van een amateur. Maar ik heb getracht de beelden te groeperen en de volgorde van de scènes te veranderen, dus nu staan ze niet meer gewoon in chronologische volgorde. Ik ben er trots op! Nu hoop ik stiekem dat ik er een 'Pascalleke' mee win!

Wie met de 'Pascallekes' gaat lopen weten we op de feestelijke uitreiking in maart. Succes Donvan!

1 reactie

wolven
ik heb erg veel interesse in onverklaarbare dingen.ik heb op tv gezien dat het te maken heeft met een soort van magnetische storing dat daar ergens op die plaats zou zijn. is het zo ik weet het niet? want waar zij die mensen die op die boten zaten dan er is nooit iemand terug gekeerd van die verdwijningen want ook niemand kan het vertellen die op die boot gezeten heeft of waar dan ook dus is het wel raar.
1/11/14 16:54 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels