Deel via

Maak al meteen na het opstaan een succes van je dag in 7 stappen!

January 2015
Elke dag na het opstaan al iets bereiken, heeft een heel positief effect, zegt SenNet life coach Wim Annerel. 'Ochtendstond heeft goud in de mond' is voor hem een waarheid als een koe. Het gaat erom een goed gevoel te hebben over je dag. Hoe je het precies moet aanpakken, legt Wim je zelf uit. Met deze 7 stappen kan ook jij van elke dag een succes maken!
  1. Begin met heerlijk opwekkende muziek

    Rise and shine!'Goed begonnen is half gewonnen', zegt het spreekwoord. En daar is veel van aan. Maar hoe begin je je dag goed? Het allereerste wat je hoort, is misschien een vervelende bieptoon of gerinkel van een wekker of eventueel het slechte nieuws uit de wereld. Daar begint het al. Wat als je die vervelende wektoon of het negatieve nieuws van het journaal eens zou vervangen door heerlijk opwekkende muziek, waardoor je een glimlach op je gezicht tovert?

    /73/Gelukkig Zijn/Wekker.jpgKies je lievelingsnummer, een echte dagstarter, en zorg dat je daarmee wakker wordt. Sommigen kiezen elke dag voor hetzelfde nummer, anderen hebben verschillende lievelingsnummers. Maar het blijkt dat het werkt. Je voelt meteen je energie stromen en de dag ziet er al positief uit. Zorg dat je aan het begin van de dag al iets bereikt.

    Maar dat is nog maar het begin. Stel je voor dat je meteen al iets bereikt aan het begin van je dag. Je behaalt dan een doel, je maakt vooruitgang, je komt in beweging en je bouwt eigenwaarde op. Kweek een gewoonte om elke dag onmiddellijk na het opstaan al iets te bereiken.

  2. Werk meteen als je opstaat aan je eerste doelstelling 

    Kweek een gewoonte om elke dag onmiddellijk na het opstaan al iets te bereikenLijkt je dat onmogelijk? Alles wat je hoeft te doen, is een doelstelling aanpakken wanneer je opstaat. Elke ochtend wanneer je opstaat, werk je aan een van je doelstellingen voor je iets anders doet.
    Wanneer je dat begint te doen, heeft dat een enorm effect op je productiviteit, op je gevoel van vooruitgang te boeken in je leven. Je hebt het belangrijkste ding van de dag al gedaan, je hebt meteen vooruitgang geboekt tegenover de vorige dag. Je hebt al bereikt wat je wou bereiken en je hebt nog de rest van je dag om er nog wat aan toe te voegen.

  3. /73/Gelukkig Zijn/Koffie2.jpgMaak dit tot je vaste ochtendroutine

    Door deze strategie deel te maken van je ochtendroutine geef je jezelf elke ochtend opnieuw een enorme boost. Je hebt voortdurend het gevoel dat je vooruitgang boekt en iets bereikt in je leven.
    Het is eenvoudig om te doen en het kan de snelste en gemakkelijkste strategie zijn die je ooit hebt gebruikt om je leven vooruit te helpen.

  4. Kies je doel en maak een planning

    /73/Gelukkig Zijn/Tuin.jpgDe eerste stap is natuurlijk om te plannen waar je precies aan gaat werken. Dit doe je best al de avond voordien.

    Wat is je belangrijkste doel? Wil je dit jaar slanker of fitter worden? Wil je een nieuwe taal leren? Of een extra diploma halen? Wil je je je huis opknappen of een (moes)tuin aanleggen? Wil je een nieuwe hobby, zoals fotografie, uitbouwen?

    Ben je werknemer? Dan kan je ook al meteen de belangrijkste taak van de dag aanvatten wanneer je aankomt op je werkplek, nog voor je je e-mails begint te lezen. Ben je zelfstandige, dan weet je ook wat te doen om bijvoorbeeld nieuwe klanten aan te trekken.

  5. Kies een doel dat het meeste resultaat oplevert

    /73/Gelukkig Zijn/Schrijven.jpgHet belangrijke hier is dus om iets te kiezen dat de meeste resultaten oplevert. Het moet iets zijn dat zinvol is voor jou en je helpt om vooruitgang te boeken in de richting van jouw doelen.

    Een belangrijk doel voor Leonora is om een boek te schrijven. Deze strategie hielp haar om te kiezen. Wanneer ze ’s ochtends moet kiezen tussen strijken of aan haar boek verder schrijven, schrijft ze eerst aan haar boek.

    Goed begonnen is hélemaal gewonnen Als je de grote dingen al vroeg in de ochtend aanpakt, zal je zien dat je later nog altijd tijd hebt voor de kleine dingen. Die zet je onderaan je to-dolijstje.

    Als je eenmaal hebt bepaald wat je gaat doen en je hebt je ochtend gepland, dan hoef je er niet meer aan te denken en kan je lekker slapen.

  6. Wanneer je wakker wordt, start dan onmiddellijk

    Je wilt geen afleiding, dus geen tv, radio, e-mails, Facebook, Twitter ... Als je die zaken niet nodig hebt, gebruik die dan nu niet!

  7. Zorg er indien mogelijk ook voor dat niemand je onderbreekt of stoort

    Daarvoor helpt het zeker om op te staan voor de andere(n). Zo kan je een uur of twee uur krijgen, waarop je rustig aan jouw taak kan werken: ideaal om iets gedaan te krijgen!

/73/Gelukkig Zijn/Ochtend poster.jpgAls je dit elke dag doet, dan zul je elke keer dat je wakker wordt vooruitgang boeken

Het is een gewoonte die je hele leven kan veranderen en ze is gemakkelijk om mee te starten. Maak het onderdeel van jouw ochtendroutine. Dit dagelijks doen, helpt je ook om gemotiveerd te blijven.

Misschien heb je nog (levens)doelen die al een tijdje stof aan het verzamelen zijn?

Welke zijn dat? Zet ze op je lijstje, kies een hoofddoel en probeer de methode meteen eens uit. Bereik al meteen iets morgenochtend bij het opstaan! Je bent in beweging voor de rest van de dag en je voelt je geïnspireerd en gemotiveerd door wat je al hebt bereikt. Hierdoor groeit ook je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zo kom je in een positieve spiraal van motivatie en succes terecht!

/73/Gelukkig Zijn/Blij2.jpg /73/Gelukkig Zijn/Vrij.jpg

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

Monique1
Veel goede tips,sommige ga ik wel eens proberen
29/01/15 16:57 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels