Deel via

Ontdek Susan Graham: operadiva en tv-persoonlijkheid

January 2014
Susan Graham is een internationaal gevierde Amerikaanse mezzosopraan. Hoewel ze nog niet zo vaak in onze opera- en concertzalen te zien was, is ze wereldwijd bekend dankzij haar vele cd- en dvd-opnames. Misschien ken je haar wel als gastvrouw bij de live opera-uitzendingen vanuit de Metropolitan Opera in New York? Als dusdanig wil ze opera dichter bij het publiek brengen.

/73/Beleef&Uit/Susan1.jpg“Je moet het publiek laten wenen, maar dat niet zelf doen”

In februari zakt operadiva Susan Graham af naar België en brengt ze samen met deFilharmonie muziek van Berlioz. In ‘La mort de Cléopâtre’, een van de werken op het programma, kruipt ze in de huid van de Egyptische koningin, die door wroeging wordt verscheurd en na een beet van een giftige slang het leven laat. “Cleopatra’s einde is pijnlijk en niet echt nobel. De cantate van Berlioz biedt een suggestief en aangrijpend portret van deze vrouw, geroemd om haar schoonheid, waarin een brede waaier van emoties aan bod komt. Als zangeres moet je je emoties natuurlijk controleren, anders kan je niet meer zingen. Je moet het publiek doen wenen, maar dat niet zelf doen”, zo vertelt Graham over deze rol.

“We weet word ik ooit de host van een talkshow …”

Ook over haar tv-werk is Graham erg enthousiast: “I love it! Ik hou ervan met mijn collega’s te praten en hen te laten vertellen hoe ze hun personage interpreteren. Ik stel hen honderduit vragen en hoop zo opera dichter bij het publiek te brengen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring doorgeven. Ik denk niet dat ik een goede lerares zou zijn, maar een creatieve raadgevende taak in de administratie van een operahuis zie ik wel zitten. Maar het liefste zou ik aan een radio- of televisieprogramma meewerken of dat zelfs zelf presenteren. Wie weet, misschien word ik ooit de host van een talkshow (lacht)!”

Dat valt af te wachten. Maar als je deze mezzosopraan live aan het werk wil zien, zijn de concerten met deFilharmonie een unieke kans!

Concertinfo

Donderdag 12 februari 2015 20:00
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Vrijdag 13 februari 2015 20:00
Zaterdag 14 februari 2015 20:00
deSingel, Antwerpen

Edo de Waart, dirigent | Susan Graham, mezzosopraan

Berlioz Béatrice et Bénédict (ouverture)
Berlioz La mort de Cléopâtre
Berlioz Symphonie fantastique

Tickets van € 7- € 34
www.defilharmonie.be

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels