Deel via

Zo krijg en houd je lippen om te zoenen na 50!

January 2015
Je lippen vragen verzorging en toch vergeten we ze vaak. Na de menopauze en na een zekere leeftijd bij mannen, verliezen onze lippen vaak de mooie rode kleur en worden ze ook dunner. Je kan last krijgen van droge of schrale lippen met velletjes en barstjes. Niet enkel worden je lippen bleker, ze worden ook dunner. SenNet beauty consulente Christine Huybrechts vertelt hoe je je lippen mooi, soepel, glad en stevig krijgt én houdt.

De huid van de lippen is even frivool als fragiel!

De overgang tussen de slijmvliezen van de mond en de gezichtshuid wordt gevormd door de lippen.

De huid van de lippen is bijzonder dun. Ze is echter zeer goed doorbloed, wat zorgt voor de rode kleur. Het is aantrekkelijk en fijn dat je lippen zo vol en gezond mogelijk zijn.

De taal van de lippen is rijk

/73/Beauty/Lippen.jpgDoor lipstick proberen de vrouwen hun lippen letterlijk extra in de verf te zetten. De lippen zijn immers niet alleen een praktisch wonder die ons helpen bij praten, ze ontbloten onze tanden bij een lach, kunnen ons doen proeven, maar ook, en misschien wel het belangrijkste, ze stellen ons in staat tot het geven van … kussen.

De mond, met name de lippen, spreken, zonder woorden, duidelijke taal met de anderen. Ze laten de mondhoeken hangen of naar boven staan, ze tuiten zich als je nadenkt, ze wijken van elkaar bij concentratie, verlangen of lust, ze zetten zich strak bij een gulle lach of bij een schreeuw, ze vragen om een kus, ja, onze lippen spreken geen geheime taal.  

Je lippen verzorgen is belangrijk en toch vergeten we dit vaak

Lik niet aan je lippen om ze te bevochtigen, daardoor drogen ze juist uit We denken weinig aan onze lippen. Op een zeker moment valt ons wel op dat ze er anders gaan uitzien.

Na de menopauze worden de lippen vaak lichter van kleur en krijgen ze minder volume. Bij ernstige bloedarmoede kunnen de lippen bleek worden. Van droge lippen heeft iedereen weleens last.

/73/Beauty/Droge lippen.jpgHoe kan je droge lippen krijgen?

  • Je lippen kunnen niet zo goed tegen kou.
  • Door kachels en centrale verwarming is de lucht in huis droog. Hierdoor drogen je lippen uit.
  • De zon droogt je huid en ook je lippen uit.

Je lippenverzorging ziet er zo uit

Voor onze huid en ons haar hebben we vaak crèmes, lotions, scrubs en maskers om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Voor je lippen zijn er gelukkig ook verzorgingsproducten. De meeste daarvan dienen om ze vochtig te houden. Zo krijg je dus geen velletjes en blijven je lippen soepel en glad aanvoelen.

/73/Beauty/Lippenbalsem.jpgMet welke producten krijg je de mooiste lippen?

  • Lippenbalsem
  • Lippenstift met hydraterende werking
  • Vaseline
  • Specifieke verzorgingsproducten, bijvoorbeeld op basis van bijenwas, collageen of vitamines. Verkrijgbaar in de speciaalzaken, parfumerie, apotheek of schoonheidssalon.

Zo geef je je lippen een scrub

Ook je lippen kan je scrubben, maar behandel ze met zachtheidOok je lippen kan je scrubben, maar behandel ze met zachtheid. Met scrubben verwijder je alle dode huidcellen en velletjes. Hierdoor voelt je huid weer lekker zacht aan.

 

  • /73/Beauty/Tandenborstel.jpgNeem een natte tandenborstel. Je begint een klein beetje lippenbalsem op je lippen te smeren. Dan pak je een tandenborstel, maakt deze wat nat en je begint dan zachte rondjes over je lippen te draaien.
  • Een suikerklontje. Dit is ook een perfect middel om je lippen mee te scrubben. Ook met het suikerklontje draai je zachtjes kleine rondjes over je lippen.
  • Een papje van suiker en honing. Doe een klein beetje suiker door de honing. Meng dit en scrub hiermee zachtjes op je lippen. Je lippen voelen meteen zacht aan.
  • Een ruwe handdoek. Ook met een ruwe handdoek kan je mooie gladde lippen krijgen. Wrijf zachtjes met de handdoek over je lippen.

Tip: Maak je (droge) lippen niet nat met je tong. Door je speeksel gaan je lippen juist uitdrogen en kunnen ze gaan irriteren.

Na het scrubben

/73/Beauty/Untitled.jpgNa het scrubben voelen je lippen droog aan, ze hebben vocht nodig. Je moet ze hydrateren, dan blijven ze soepel en zacht.

Door ze in te smeren met een lippenbalsem of lippenstift voelen je lippen weer glad en soepel aan. Een laagje vaseline kan ook helpen. Vaseline brengt een beschermend laagje aan op de tere huid van je lippen.

  • Lippenbalsem
  • Een laagje vaseline
  • Een verzorgende, hydraterende lippenstift
  • Een zelf gemaakt maskertje. Dit kan je maken van een hydraterende crème en een beetje honing. Als je dit aanbrengt voordat je gaat slapen, heb je de volgende dag heerlijk zachte lippen.

/73/Beauty/O.jpgTip: doe de OOOOOO-oefening
Dit is een eenvoudige oefening die je dagelijks één of twee keer kan uitvoeren. Je oefent er de spieren rond je mond mee en je krijgt meteen mooie wangen. De lippen gaan er wat voller uitzien, doordat de circulatie gestimuleerd wordt. Dergelijke oefeningetjes zouden ook werken tegen de kleine rimpeltjes rond de mond. Je kan ze proberen, het kan alleen maar lukken.

Sper je mond wijd open, vorm een grote O en trek daarbij je lippen over je tanden. Leg je vingertoppen op je wangen en trek je wangen 10 keer na elkaar kort omhoog. Houd ze dan 20 seconden ‘vast’. Doe deze oefening een paar keer per dag.

Welke lipstick past het best bij jou!

Als je je lippen wilt kleuren, dan moet je er goed aan denken dat je een kleur gebruikt die goed bij je gezicht past. Hieronder volgen een paar kleurtips:

  • /73/Beauty/Lippenstift2.jpgAls je ouder bent, ga dan liever voor zachtere kleuren. Dat is subtieler.
  • Pas op met parelmoer lippenstift. Deze benadrukt de fijne lijntjes rondom je lippen.
  • Lichte kleuren. Als je dunne lippen hebt, dan kun je het best lichte kleuren lippenstift gebruiken.
  • Rode ondertoon. Lippenstift met een rode ondertoon doen je tanden witter lijken.
  • Oranje ondertoon. Lippenstift met een oranje ondertoon doen je tanden juist geler lijken.
  • Lipgloss. De glans van je lipgloss doet je lippen ook kleiner lijken.

Samengevat: zo krijg je lippen om te zoenen

/73/Beauty/Lippenstift.jpgMooie, glanzende lippen zonder velletjes krijg je niet zomaar. Een goede verzorging voor je lippen is belangrijk! Je lippen hebben wat aandacht nodig. Zeker in de zomer (de zon) of winter (de kou) hebben je lippen het zwaar. Ze kunnen droog aanvoelen en er komen gemakkelijk velletjes op. Je kan je lippen insmeren met lippenbalsem of vaseline. Je kan ze extra verzorging geven door ze af en toe te scrubben. Met bovenstaande tips krijg je lippen om te zoenen!

/73/Beauty/Kus2.jpg /73/Beauty/Kus.jpg

Auteur: Christine Huybrechts

6 reacties

Joke
De OOOO oefening vind ik erg goed. Maar vaseline ( en suiker), daar heb ik twijfels over. Voor vaseline gebruik ik liever wolvet, een huidvriendelijk en natuurlijk product ipv een aar-olie product.
27/01/15 21:43 REAGEER
aadi
Om te scrubben : beetje honing met rietsuiker, of rietsuiker met cocosolie.

Mijn lippen worden steeds uitgedroogd bij gebruik van lippenstift.
Hoe kan ik er een kleurtje ophouden, want met balsem verdwijnt de kleur heel snel en loopt uit!
1/02/15 20:05 REAGEER
Ingrid0502
eerst met een lippen potlood je lippen omlijnen en er dan een beetje balsem opdoen, lippen ff over elkaar laten gaan (verdelen van kleur). doe dit al jaren
2/02/15 13:58 REAGEER
Kant
Antibacteriële zeep is niet goed: de bacteriën worden resistent (www.gezondheid.be) en je bent nog verder van huis.
2/02/15 11:44 REAGEER
Kant
Vulgaire verkooptruc, dus en deze site onwaardig.
2/02/15 11:50 REAGEER
Normaal dat ze dikker zijn bij de jeugd.......Interessant art met 'n verkoopsondertoon, nee, dank u, ik heb mijn manier.........
2/02/15 14:39 REAGEER

Login Registreer

Christine Huybrechts

Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste
Schoonheidsspecialiste Christine Huybrechts
Christine Huybrechts werkt al 30 jaar als zelfstandig schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze is ook gespecialiseerd in wellness en kiest bewust voor 100% natuurlijke producten.

Meer artikels van Christine Huybrechts

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels