Deel via

Geef je seksleven een boost met deze 5 tips!

February 2015
Zijn jij en je partner al tientallen jaren samen? Raakt jullie seksleven meer en meer bedolven onder een dikke laag stof? Zitten jullie vastgeroest in de dagelijkse sleur? Dan is het dringend tijd om de vlam opnieuw aan te wakkeren! Seks na je vijftigste hoeft helemaal niet minder leuk te zijn. We geven je 5 tips om de passie terug te vinden. Wist je dat zelfs een speciaal kopje koffie wonderen kan doen?

Vijftig tinten

/75/Levensstijl/50.jpgDoor de populariteit van de erotische ‘Vijftig tinten’-boeken en -film is seks weer heel aanwezig in de media. De mysterieuze Mr. Grey spreekt bij honderdduizenden vrouwen tot de verbeelding. Seks is zo ‘hotter’ dan ooit. Openlijk over seks praten, vormt daardoor hoe langer hoe minder een taboe.

Ook in de slaapkamer laat de invloed van de boeken zich voelen. Seksspeeltjes, nieuwe standjes … doen de temperatuur in de slaapkamer een graadje hoger stijgen. Benieuwd hoe ook jij de spanning tussen de lakens weer kan opwekken?

Seks wordt beter met het ouder worden

Je kent ondertussen je eigen lichaam en dat van je partner vanbinnen en vanbuiten Seks blijft, ook na je vijftigste, een belangrijke rol spelen in je relatie. Meer nog: mensen beschrijven hun seksleven als ‘beter dan ooit’! Als reden geven ze aan dat ze volledig op elkaar ingespeeld zijn. Je kent je eigen lichaam én dat van je partner letterlijk vanbinnen en vanbuiten. Je weet door ‘ervaring’ wat je partner opwindt, wat je (meer) zelfvertrouwen geeft.

Zo hebben we niet alleen vaker seks, maar ook meer plezier in bed op latere leeftijd. Alle grenzen vallen weg, want de partners voelen zich volledig comfortabel bij elkaar.

Seks is gezond!

/75/Levensstijl/Zoen.jpgBovendien heeft een vrijpartij heel wat positieve effecten op je gezondheid. Engelse wetenschappers toonden aan dat mannen die 2 keer per week seks hebben, de helft minder kans hebben op een hartaanval, dan mannen die 1 keer per maand seks hebben. Vrijen zorgt er ook voor dat het lichaam endorfine aanmaakt. Deze stof vormt een natuurlijke pijnstiller, waardoor je na het vrijen minder last hebt van je pijnlijke kwaaltjes. Tot slot komt het knuffelhormoon oxytocine vrij, dat ervoor zorgt dat je je verbonden voelt met je partner.

Niets dan voordelen dus!

Veranderingen seks op latere leeftijd

/75/Levensstijl/Koppel.jpgWat wel op seksueel vlak verandert, is dat je mogelijk minder snel opgewonden raakt. Je lichaam stelt hogere eisen aan de kwaliteit van seks. Je hebt directere en langduriger erotische prikkels nodig om even opgewonden te raken als op jongere leeftijd.

Maar dat wil niet zeggen dat die veranderingen een domper op je seksleven moeten zijn. Meer investeren in het scheppen van de juiste sfeer, meer variatie in de slaapkamer brengen, elkaar verrassen … houdt je seksleven opwindend.

5 tips om je seksleven een boost te geven

Had je liever wat meer vuur in je relatie gezien? Hier 5 eenvoudige tips die je kunnen helpen om de passie terug te vinden!

  1. Praten

    /75/Levensstijl/Liefde.jpgPraat met je partner over seks. Deel jullie gevoelens, vertel wat je leuk en minder leuk vindt, wat je verlangt ... Geef aan wat de eventuele obstakels zijn, die je zin doen afnemen. Openlijk praten over seks is niet gemakkelijk.

    Lukt het niet? Kies dan voor een indirecte vorm, bijvoorbeeld met een schriftje. Noteer wat je (niet) wenst en al je andere seksuele do’s en don’ts. Doe het, zowel in directe als indirecte vorm, met respect naar de gevoelens van je partner toe.

    Praten brengt je dichter bij elkaar. Eerst blabla en dan gegarandeerd boem boem!

  2. Probeer iets nieuws om de sleur te doorbreken

    Verras je partner bijvoorbeeld met een romantisch diner bij kaarslicht. Wedden dat je seks als dessert krijgt? Vrij eens op een andere plek of op een ander moment dan jullie gewend zijn.

    Probeer meer seksuele spanning te creëren als jullie samen zijn, door wat minder tijd samen door te brengen.

    Probeer standjes te vinden die voor jullie allebei comfortabel en goed aanvoelen.

    /75/Levensstijl/A.jpgZoek inspiratie, door bijvoorbeeld een film over seks te kijken of eens seksspeeltjes te gebruiken.

    Verras je partner met een romantisch diner bij kaarslicht. Wedden dat je seks als dessert krijgt?

    Haal herinneringen op over spannende momenten die jullie eerder hebben beleefd. Misschien raken jullie zo wel opnieuw in de stemming.

  3. /75/Levensstijl/Vuur.jpgZorg dat je ontspannen bent

    Neem een warm bad samen of geef elkaar een lekkere massage.

    Creëer een sensuele sfeer door kaarsjes te plaatsen of gezellig te dansen op jullie favoriete liefdesliedje of openingsdans.

    Plaag elkaar, maak een grapje en hou het speels.

  4. Hulpmiddelen

    Lukt het niet meer? Dan kan je altijd een beroep doen op een aantal hulpmiddelen om je seksleven nieuw leven in te blazen. Allerlei medicijnen of glijmiddel kunnen raad brengen. Raadpleeg daarvoor steeds je huisarts.

    Maar wist je dat er nu een natuurlijk middel bestaat om je libido te verhogen: één kopje koffie!

  5. Probeer SESSOPLUS koffie

    Sessoplus koffie is een oploskoffie die je libido op een natuurlijke wijze sterk verhoogt Als je te snel moe bent, langer wilt kunnen presteren in de slaapkamer of je partner wilt verbazen door een onweerstaanbare zin in seks, is SessoPlus koffie hét antwoord. SessoPlus is een oploskoffie die je libido aanzienlijk verhoogt. Het effect treedt in na 1 uur en kan tot wel 36 uur lang aanslepen!

    SessoPlus bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten en heeft geen enkele bijwerking. Bovendien is het heel gemakkelijk te gebruiken: simpelweg de inhoud van het zakje mengen met warm water, genieten van de lekkere smaak en vervolgens rustig wachten tot de lust het van je overneemt!

/75/Levensstijl/Sessocoffee.jpgWil je zelf ook het wonder van SessoPlus aan den lijve ondervinden?

Klik dan snel hier voor meer info. Je kan de koffie discreet bestellen bij de SenNet Shop. Bovendien krijg je de koffie thuis geleverd.

Onthoud vooral dat je zélf tevreden moet zijn over je seksleven. Het is helemaal niet nodig om je te vergelijken met anderen en te piekeren over dingen die jij misschien niet zo leuk vindt. (Her)ontdek de kracht van seks!

2 reacties

Sylvain
Ik wordt binnenkort 68. Ik denk wel dat wij, ouderlingen, het moeilijker hebben om over seks te babbelen dan de huidige, jongere, generatie. Ge kunt soms veel proberen maar dat heeft dikwijls geen resultaat. En toch denk ik dat wij het ook nodig hebben en seksueel actief blijven. Van beide kanten ook wat goede wil zal ook kunnen vermijden dat,m.i. vooral de man, niet elders aan zijn trekken wil komen. Maar dat is moeilijk niet?
25/02/15 12:17 REAGEER
bonefatius
Och indien nodig, kan je seks ook in "eigen hand" houden en zo het waakvlammetje brandende houden totdat er weer een hoog oplaaiend vuur nodig is.
4/03/15 13:14 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels