Deel via

René Froger opnieuw springlevend na dipje!

March 2015
Rasentertainer René Froger stáát er opnieuw! Na zijn fysieke en mentale gezondheidsproblemen, heeft hij zijn stem teruggevonden. Hij vliegt er dan ook onmiddellijk vol energie in! Op 19 april trakteert hij zijn fans op ‘30 jaar hits in concert’. Het wordt een “intiem feest der herkenning”. Wij kregen een unieke blik achter de schermen. ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ en René straalt het geluk uit!

30 jaar al op de planken … het gaat hard als je even niet oplet! René Froger viert momenteel zijn imposante 30-jarige carrière met een concerttournee. Die brengt hem dit voorjaar ook naar Vlaanderen! Op 19 april staat René Froger met ‘30 jaar hits in concert’ in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Hij trakteert het publiek op een heerlijke muzikale terugblik op die 30 succesvolle jaren. Van de Engelstalige powerballads en swingende evergreens als 'Just say hello', 'Calling out your name' en 'This is the moment', tot Nederlandstalige meezingers als 'Alles kan een mens gelukkig maken' en ‘Doe maar gewoon’. Ze passeren in dit bijzondere concert allemaal de revue! Het wordt een avond lang zingen, swingen en genieten met deze absolute rasentertainer.

Tickets & info via www.sherpa.be of 070 25 20 20 (max €0,30/min).

Wij hadden een openhartig gesprek met de (opnieuw) van energie bruisende zanger!

/76/BeleefenUit/René.jpgDag René, allereerst zouden we je graag willen feliciteren, want we hebben gehoord dat je gestopt bent met roken?

René Froger: “Dankjewel! Dat klopt inderdaad, maar het is wel zwaar moet ik toegeven. Het is toch uitkijken geblazen, want ik wil echt niet hervallen. Het is ook niet de eerste maal dat ik stop met roken. Ik heb het ooit nog eens drie jaar uitgehouden, maar ik ben toen weer beginnen roken. Stom natuurlijk. Gelukkig tast het mijn humeur niet al te fel aan en loop ik niet constant chagrijnig rond (lacht).”

Ben je gestopt met roken om in optimale vorm te zijn voor deze tournee?

René Froger: “Onder andere, ja. Optreden is toch een vorm van topsport, hé. Je staat tijdens zo’n show toch al gauw 2,5 tot 3 uur op het podium. Dat vreet energie. Afgelopen zomer werd ik getroffen door vermoeidheidsverschijnselen en sindsdien ben ik echt meer op mijn gezondheid gaan letten. Mijn vrouw speelt daar een heel belangrijke rol in, als motivator, maar ook door gezond én lekker te koken! Met nog twee opgroeiende jongens in huis is het belangrijk om gezond te eten.”

Hoe ervoer jij die vermoeidheidsverschijnselen?

Ik had dringend nood aan rust. Gelukkig heb ik er net op tijd de stekker uitgetrokken René Froger: “Mijn batterij leek gewoon even leeg te zijn. Mijn lichaam zei: ‘Genoeg!’ Mijn stem haperde en ik was natuurlijk doodsbang dat het iets ernstigs was. Daarom heb ik al mijn zomerconcerten afgelast en mijn agenda vrijgehouden. Ik had gewoon dringend behoefte aan rust, omdat ik de maanden daarvoor gewoon een beetje te veel hooi op mijn vork genomen had, maar ik heb er zelf, net op tijd, de stekker uitgetrokken. Plots had ik zeeën van tijd. Geweldig! Ik ben op vakantie gegaan met mijn twee oudste zoons, Danny en Maxim. Na tien dagen zijn Natasja, mijn vrouw, en mijn jongste zoon Didier ons achterna gereisd. Na een weekje vakantie, was mijn stem weer als nieuw. Ik heb mijn lesje geleerd, ook al blijf ik nog altijd die jonge hond van vroeger (lacht).”

Je staat nu 30 jaar op de planken. Hoe is het allemaal begonnen voor je?

René Froger: “30 jaar zeg … het gaat hard als je even niet oplet (lacht). Ik ben eigenlijk begonnen in de kroeg van mijn vader in Amsterdam. Daar stond ik achter de bar biertjes te tappen, maar zong ik ook geregeld een liedje. Het is daar dat ik de kneepjes van het vak geleerd heb. In 1984 bracht ik met 'My hitparade', een medley van Tony Christie-hits, mijn eerste single uit in Nederland.”

Het eerste succes volgde in 1988 met het nummer 'Winter in America' …

René Froger: “Klopt, een liedje dat ik in de allerlaatste aflevering van het legendarische muziekprogramma ‘Countdown’ zong voor Adam Curry, net voor die naar Amerika vertrok. Plots werd ik door dat ene liedje heel populair. Ik liet alles gewoon maar over me heen komen, maar ik ging er denk ik wel goed mee om. Ik had het geluk dat ik al wat ouder was, ik kende het vak al een beetje, maar m’n leven veranderde wel 100%.”

In 1989 volgde ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ en de keuze voor dat Nederlandstalige uitstapje heeft je absoluut geen windeieren gelegd ...

‘Alles kan een mens gelukkig maken’ werd onverwacht een gigantische hit. Een lucky shot!René Froger: “Eigenlijk was ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ een toevalstreffer. Ik had dat liedje ingezongen voor een goed doel, maar het werd totaal onverwachts een gigantische hit. Een lucky shot, zoals je er normaal maar 1 in je leven kan hebben. Ik had daarvoor al drie cd’s in het Engels uitgebracht en iedereen verwachtte dat ik na het enorme succes van ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ in het Nederlands zou verder gaan, maar dat deed ik dus lekker niet (lacht)! Maar, dankzij die toevalstreffer was de trein in Vlaanderen ook wel vertrokken voor me.”

/76/BeleefenUit/Poster.jpgWat is je geheim om 30 jaar lang aan de top te staan?

René Froger: “Ik denk leuke liedjes, een sterk team, zelf je stinkende best doen en vooral houden van wat je doet, want dat draag je over aan je publiek.”

Hoe schat je je populariteit in Vlaanderen in?

René Froger: “Vooral in de beginjaren was dat echt enorm, maar op een bepaald moment besloot ik het wat rustiger aan te doen. Ik stortte me op het project Toppers (onder meer met Gerard Joling) en dat heeft veel tijd gevergd. Zo kon ik weinig promo doen in Vlaanderen. Maar die verloren tijd gaan we nu terug volop goedmaken!”

Te beginnen op 19 april, want dan sta je in de Stadsschouwburg te Antwerpen met je jubileumtour '30 jaar hits in concert'. Een ‘trip down memory lane’?

René Froger: “Dat is het zeker, want ik zing er al mijn grootste hits.”

Zing je die allemaal nog altijd even graag?

Deze show valt nog het beste te beschrijven als een ‘intiem feest der herkenning’René Froger: “Toch wel, want die liedjes zijn toch een beetje mijn ‘kindjes’. Ik kan ze niet allemaal in de volledige versie brengen, dan zou de avond te lang duren (lacht), maar daarvoor zijn er dan weer medleys, hé. Deze show is nog het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning’, waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek, maar zeker ook bij mezelf, vele mooie herinneringen zal oproepen. Een speciaal samengesteld orkest en mijn vertrouwde Frogettes begeleiden me tijdens de show.”

Dat wordt ongetwijfeld een muzikale avond van de bovenste plank! Hartelijk dank voor dit gesprek, René.

'René Froger – ‘30 jaar hits in concert’

  • 19 april 2015 in Stadsschouwburg Antwerpen
  • 25 april 2015 in Casino Kursaal Oostende

Tickets & info via www.sherpa.be of 070 25 20 20 (max €0,30/min).

1 reactie

Liesje65
Op 5 maart was Rene in Roermond,
fantastie,s echt genoten van zijn concert, lekker mee gekwijld met z,n liedjes
als vanouds heerlijk, ik hoop dat hij nog eens Roermond aandoet,

ik ben zeker weer van de partij,

Groetjes Annelies Stal, Roermond.....
15/03/15 17:23 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels