Deel via

Gebruiksaanwijzing om verandering in je leven te brengen

March 2015
Droom je ervan om een nieuwe taal te leren, een moestuin aan te leggen, een sport te beoefenen ..., kortom om verandering in je leven te brengen? Droom niet langer, maar neem het heft in eigen handen! Alleen jij kan je dromen waarmaken. Met de handige 7-stappenmethode van SenNet life coach Wim Annerel verander je eenvoudig in een mum van tijd je leven!

/78/GelukkigZijn/Fles.jpgDroom het niet, maar doe het!

Wat wil je zijn? Wat wil je bereiken? Hoop je om ooit een partner te vinden, een gezonde conditie op te bouwen, te stoppen met roken, meer tijd voor jezelf te nemen, een vreemde taal te beheersen, een boek te schrijven ...?

Het stellen van een doel is niet genoeg. Je moet het ook verwezenlijken! Hoe geraak je daar? Schrijf je jouw intentie op een stukje papier, stop je dat papiertje in een fles en gooi je die in de zee, in de hoop dat jouw wens uitkomt? Ik dacht het niet. Het universum gaat er niet voor zorgen dat het gebeurt. Jij kan ervoor zorgen!

Elke dag een beetje meer

/78/GelukkigZijn/Wolk.jpgZet jij voor jezelf een groot doel dat je wil bereiken tegen het einde van het jaar of binnen de drie maanden? Een doel stellen alleen zorgt natuurlijk nog niet voor de verwezenlijking ervan.

Er zal niets veranderen, tenzij je rekening houdt met deze wetmatigheid: “Niets zal veranderen tenzij je zelf een dagelijkse verandering aanbrengt.”

Wekelijkse acties, dingen die je doet om de andere dag, grootse maanddoelen … Niets werkt zo goed als dagelijkse veranderingen.

/78/GelukkigZijn/Groeien.jpgAls je niets wil veranderen op dagelijkse basis, dan wil je niet echt je leven veranderen. Je vindt alleen het idee leuk om een gezond gewicht te bereiken of een vreemde taal te beheersen. Je wilt het niet echt doen.

Wil je écht iets in je leven veranderen? Zorg dan voor een dagelijkse verandering.

Hoe zet je jouw ambitie om in een dagelijkse verandering?

/78/GelukkigZijn/Wereld.jpgLaten we enkele voorbeelden van ambities nemen:

  • een gezonde conditie bereiken
  • een boek schrijven
  • stoppen met uitstellen
  • de wereld rondreizen
  • meer water drinken
  • Italiaans leren
  • geld sparen
  • meer boeken lezen

Hoe kan je deze ideeën omzetten in dagelijkse veranderingen?

Denk aan wat je elke dag kan doen om de verandering te bereiken of om dichter bij jouw doel te geraken. Dat is niet altijd eenvoudig. Laten we naar enkele ideeën kijken:

  • /78/GelukkigZijn/Boek.jpgEen gezonde conditie bereiken: begin met elke dag te wandelen, eerst 10 minuten, na een week 15 minuten, dan 20. Eenmaal je 30-40 minuten per dag wandelt, ga je voor de volgende verandering zoals water drinken in plaats van frisdrank.
  • Een boek schrijven: schrijf 10 minuten per dag.
  • Stoppen met uitstellen: bepaal jouw ‘Belangrijkste Taak’ elke ochtend en werk er 10 minuten aan vooraleer je bijvoorbeeld je e-mails opent.
  • De wereld rondreizen: spaar en/of begin spullen te verkopen.
  • Meer water drinken: drink water wanneer je opstaat en dan om het uur.
  • Italiaans leren: schaf je een set taalstudie cd’s aan en luister er 10 minuten per dag naar.

Begin met kleine veranderingen. Kleine beetjes maken één groot! Je ziet hoe het werkt. Dit zijn niet allemaal perfecte ideeën. Je vindt zeker iets dat voor jou beter werkt. Het punt is, dat je om te veranderen iets dagelijks moet doen.

Hoe breng je die dagelijkse verandering in praktijk?

Deze 7-stappenmethode is een eenvoudige methode, waardoor je niet kan mislukken:

  1. /78/GelukkigZijn/Doel.jpgEen verandering per keer

    Je kan deze regel overtreden, maar wees niet verrast wanneer je mislukt. Doe één verandering een maand lang vooraleer je aan een tweede denkt. Voeg pas een nieuwe verandering toe, wanneer de vorige is gelukt.

  2. Begin klein

    Start met 10 minuten of minder. Vijf minuten is beter wanneer het een moeilijke verandering is. Wanneer dat nog te veel is, zak dan naar 2 minuten.

  3. Doe het elke dag op hetzelfde tijdstip

    Daarom niet op dezelfde minuut, zoals om 6u00 ’s ochtends, maar na een bepaalde trigger in jouw dagelijkse routine, zoals na je eerste ochtendkoffie, nadat je thuiskomt, nadat je je tanden hebt gepoetst, na je ontbijt, nadat je je computer hebt aangezet … Maak er een vaste routine van.

  4. /78/GelukkigZijn/Duimen.jpgSpreek je engagement uit naar anderen

    Zeg het aan je partner, je vriend(in) … wat je precies wanneer gaat doen. Zij kunnen je dan ter verantwoording roepen: heb je het wel gedaan? Daarnaast kunnen ze je ook motiveren om verder te blijven doen.

  5. Hou het bij

    Valt de verandering tegen? Zet ze dan stop en doe iets anders! Duid het aan op je kalender, in je agenda, op je Facebookpagina … wanneer je je dagelijkse actie hebt uitgevoerd. Ideaal is wanneer anderen het kunnen zien.

  6. Zorg voor gevolgen

    /78/GelukkigZijn/Medaille.jpgZoals wanneer je jouw dagelijkse gewoonte niét hebt gedaan. Wat is dan het gevolg? En wanneer je het wel hebt gedaan: hoe beloon je jezelf? Maak de consequenties groter naarmate je je actie langer wel of niet hebt uitgevoerd.

  7. /78/GelukkigZijn/Happy.jpgGeniet van de verandering

    Anders kan je beter een andere verandering zoeken. Wanneer je je dagelijkse actie als een sleur of een vervelend taakje aanvoelt, dan ben je verkeerd bezig. Zorg ervoor dat je ervan geniet of je zal het niet volhouden.

Met deze 7 redelijk eenvoudige stappen verander je je leven. Geen enkele stap is onmogelijk. Je kan er vandaag zelfs al mee starten!

Met welke dagelijkse verandering start jij vandaag nog? Laat het hieronder weten.

/78/GelukkigZijn/Bewegen.jpg /78/GelukkigZijn/Kleur.jpg

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels