Deel via

Els de Schepper schittert in de spectaculaire theaterproductie War Horse

May 2015
Vanaf 16 mei speelt in de Antwerpse Stadsschouwburg het internationale theaterfenomeen War Horse. Deze wereldwijd gelauwerde voorstelling zal slechts 4 weken te zien zijn in Vlaanderen. Als voorsmaakje krijg je hier alvast een interview met de wervelende actrice Els de Schepper, die deel van de Vlaamse cast uitmaakt.

Speciaal voor de voorstellingen van ‘War Horse’ in Antwerpen werd er een Vlaamse cast voorzien. Wij hadden een gesprek met creatieve duizendpoot Els de Schepper, die daar deel van uitmaakt!

/80/BeleefenUit/warhorse2.jpgDag Els, vertel ons allereerst eens wat meer over ‘War Horse’.

Els: “Goh, ik heb het altijd moeilijk met ‘waar exact te beginnen’ als je deze productie wil beschrijven. ‘War Horse’ is gewoon FENOMENAAL! Het zegt genoeg dat wereldwijd al meer dan 6 miljoen mensen deze voorstelling hebben gezien en dat de productie tal van awards gewonnen heeft. Heel simpel uitgelegd, gaat ‘War Horse’ over de liefde tussen een jonge man en zijn paard en hoe die band tussen mens en dier alles en iedereen overstijgt … zelfs oorlog.”

Het verhaal situeert zich in WO I. Loopt de oorlog dan ook als rode draad door de voorstelling?

Een bezielde cast en de onwaarschijnlijk levensechte paarde brengen het verhaal op een gepassioneerde wijze tot leven Els: “Eigenlijk wel, want het is de oorlog die Albert (de jongen) en Joey (het paard) uit elkaar drijft, wanneer Joey verkocht wordt aan het Britse leger. Op het slagveld raakt Joey echter verzeild tussen de 2 fronten, in ‘Niemandsland’, en belandt hij zelfs bij de Duitsers en wordt hij door hen ingezet. Albert wordt op het thuisfront verscheurd door het gemis en besluit zich als vrijwilliger in het oorlogsgeweld te storten om zijn geliefde paard te gaan zoeken. Een heel mooi verhaal, dat de mensen enorm raakt.”

/80/BeleefenUit/warhorse5.jpgNiet enkel het verhaal oogst enorm veel bijval, ook de ‘paarden’ slaan de mensen met verstomming …

Els: “De paarden zijn inderdaad een enorm technisch hoogstandje. Het zijn eigenlijk poppen, die ‘bestuurd’ worden door 3 puppeteers, maar ik zweer het je: je staat ernaast en je vergeet gewoon dat het geen echte paarden zijn! Elke beweging, tot zelfs de ademhaling toe, is zo levensecht, echt onwaarschijnlijk. Ik heb nog steeds schrik om er langs achter voorbij te wandelen, uit angst om een stamp te krijgen (lacht).”

/80/BeleefenUit/warhorse1.jpgJij speelt de rol van ‘Rose’, de moeder van Albert. Een ernstige rol voor Els de Schepper. Bevalt dat je?

Els: “Het bevalt me enorm! Ik weet dat de meeste mensen me vooral associëren met humor, maar rollen als die van ‘Rose’ speel ik heel graag. Ik wil niet vervallen in een stereotype en me ook blijven ontwikkelen als actrice. In het najaar zal ik ook de rol van Edith Piaf vertolken in ‘Piaf, De Musical’ en daar kijk ik ook al enorm naar uit.”

Vanaf 16 mei is ‘War Horse’ te zien in de Stadsschouwburg in Antwerpen en dat slechts 4 weken. Waarom moeten de mensen absoluut komen kijken?

/80/BeleefenUit/warhorse3.jpgEls: “Omdat het zowat de strafste theaterproductie zal zijn die Vlaanderen ooit te zien zal krijgen, natuurlijk (lacht)! ‘War Horse’ is gewoonweg een prachtig verhaal, dat met zorg en liefde in een fantastische theatervoorstelling werd gegoten. Een bezielde cast, en natuurlijk de onwaarschijnlijke levensechte paarden, brengen het verhaal op een gepassioneerde manier tot leven en slepen je vanaf minuut 1 helemaal mee. Als ik er niet zelf in zou meespelen, had ik nu al kaartjes gekocht (lacht)!”

Hartelijk dank voor dit gesprek Els. Je hebt ons helemaal overtuigd!

Met onder andere: Mark Tijsmans, Els de Schepper, Guillaume Devos, Yves Bondue, Wim Van Den Driessche, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Nordin De Moor, Ianthe Tavernier en Pieter Van Nieuwenhuyze

/80/BeleefenUit/warhorse6.jpgLocatie: Stadsschouwburg Antwerpen

Periode: Van 16 mei 2015 t.e.m. 7 juni 2015

Reservatie: www.sherpa.be of 0900 69 900 (max. € 0,5/min)

Meer info: Music Hall of War Horse

/80/BeleefenUit/warhorse7.jpg  /80/BeleefenUit/warhorse8.jpg

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels