Deel via

6 tips voor meer energie en levenslust

November 2011

Voel je je regelmatig futloos? Zou je graag meer energie hebben? In deze donkere maand november helpen deze 6 tips je om energieker door het leven te gaan en je levenslust te stimuleren!

Tip 1.Weg met rommel in huis!

Rommel vreet energie. Hoe meer spulletjes je om je heen verzamelt, des te meer energie er uit je wordt onttrokken.

Gooi die energievreters dus uit je huis De meeste mensen voelen zich het fijnst in een omgeving die schoon, fris, opgeruimd en licht is. Is het op dit moment een rommel in jouw huis? Ruim de boel dan eens heerlijk op!

Heb je andere rommelige plekken in je leefomgeving, zoals je tas, je computer, je kelder of zolder? Pak deze dan ook eens aan! Je voelt dat dit lucht en energie geeft in je hoofd!

Tip 2. Gooi energievreters uit je leven

Wat heb je allemaal te doen? Spelen er veel zaken in je leven, veel zaken die je de komende tijd moet realiseren?

Wees eens kritisch, en bekijk of je deze projecten wel echt in je leven moet houden. Onvoltooide taken kosten energie, ook als je er op dit moment niet aan werkt.

Al die knagende 'to do's' in je hoofd zuigen de levenslust uit je lijf. Reken af met alle taken die eigenlijk overbodig zijn, stel prioriteiten.

Als je bent zoals de meeste mensen, dan ben je erg goed in het verliezen van overzicht. Er zijn tijden dat je je druk kunt maken om zaken die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn.

Waarom maak je je dan toch druk over deze dingen? Gewoon, omdat ze in je leven zijn beland, en je daarom dacht dat je je er ook mee bezig moest houden. Iemand vroeg het je vriendelijk, en jij durfde geen neen te zeggen. Of het werd van je verwacht, of je wilde het zelf terwijl je eigenlijk een betere keuze had kunnen maken.

Elimineer de taken die je eigenlijk niet wilt vervullen of die niet belangrijk voor je zijn. Durf eens 'neen' te zeggen.

Tip 3. 'Me-time': neem tijd voor jezelf

Ieder mens heeft af en toe wat tijd voor zichzelf nodig. Je hebt tijd en rust nodig om de gebeurtenissen in je leven te verwerken en om even alles op een rijtje te kunnen zetten.

Hoe gehecht je ook bent aan de mensen om je heen, je moet niet vergeten om de band met jezelf sterk te houden. Trek je dus af en toe even terug, neem wat tijd voor jezelf.

Dit kan van alles zijn. Alleen winkelen, een avondje voor jezelf nemen, naar de fitness gaan of lekker wandelen met de hond.

Tip 4. Eet gezond en verzorg je lichaam

Als je op zoek bent naar meer energie dan kun je niet om je lichaam heen. Als je je lijf goed behandelt kan het je dagelijks voorzien van een enorme stoot energie. Als je het verwaarloost dan verbruikt je lichaam veel energie om jouw achteloosheid te compenseren.

Wanneer je veel suiker, vet en kunstmatige additieven binnen krijgt en weinig vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten dan heeft je lichaam een hele dagtaak aan het afvoeren van de afvalstoffen.

Maak het jouw lichaam eenvoudig om je gezond te houden. Werk je lijf niet tegen maar ondersteun het juist. Eet gezond, eet veel groente, beweeg regelmatig, detox regelmatig en beperk stress tot het minimum.

Luister naar je lichaam en koester het. Het organisme geeft je niet alleen energie, maar geeft je ook leven.

Tip 5. Ga iets doen wat je plezant vindt

Als je iedere dag iets doet waar je eigenlijk een hekel aan hebt, dan kost dit je ontzettend veel energie. Sta je op met tegenzin? Weet je niet waarvoor je 's ochtends aan de dag begint? Misschien wordt het dan tijd voor een verandering.

Mensen die iedere dag bezig zijn met hun passie hebben veel energie. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt, krijgt je leven meer zin. Je beleeft meer plezier, voelt je nuttiger, waardevoller en ervaart bovendien minder stress.

Ga op zoek naar je passie. Wie leuke dingen doet heeft veel meer energie!

6. Plan een verwachtingsvolle toekomst

Heb jij zin in de toekomst? Heb je toffe dingen in het verschiet liggen, of ga je gewoon een lege ruimte tegemoet?

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken, om je op te verheugen. Dat kan natuurlijk iets tofs zijn zoals een vakantie of een weekendje weg, maar ook een etentje, een dagje sauna, een bezoek aan vrienden, een avondje cinema of een leuk feest.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels