Deel via

Villa Mediterane: Kroatische pracht en praal

August 2015
In het zuiden van Kroatië, tussen Split en Dubrovnik, ligt in het vissersdorpje Viganj Villa Mediterane. Het landschap rondom de villa behoort tot de mooiste van Kroatië. Geniet van de azuurblauwe zee vanop het privéstrand, eilandjes in de verte, een fietstocht langs het water, een duik in het zwembad en nog zoveel meer. Maak kennis met Villa Mediterane. Wedden dat je terugkeert?!

Pittoresk vissersdorpje

/91/Reizen/Villa9.jpgJaren geleden vond ik toevallig in een foldertje van een Kroatisch hotel in Viganj een foto van een prachtig panorama met de vermelding: “Uitzicht vanuit de kamer.” Mijn reactie was toen: “Als dat inderdaad het uitzicht is, wil ik er best wel eens naartoe.” En of het plaatje klopte! Het landschap rondom Villa Mediterane behoort tot de mooiste van Kroatië. De azuurblauwe Adriatische zee, het uitzicht over het eiland Korcula, witte zeilboten in de zwoele avondzon … Voldoende redenen om een aantal keer opnieuw richting schiereiland Peljesac te rijden, met telkens als bestemming Villa Mediterane in het pittoreske vissersdorpje Viganj.

Het hotel organiseert voor jouw gemak zelf geregeld prachtige uitstappen in de regio Villa Mediterane is niet enkel enorm geliefd door haar ligging, maar eveneens door de steevast hartelijke ontvangst. Gastvrouw Louisa kent als geen ander de regio. Ze verklapt je met plezier de mooiste plekjes van de streek, welke uitstapjes je zeker moet doen, waar je kan eten met het mooiste uitzicht ... Ook haar culinaire geneugten en haar onnavolgbare enthousiasme deelt ze graag met haar gasten. Om het je extra gemakkelijk te maken, organiseert het hotel zelfs geregeld leuke uitstappen in en rond deze prachtige regio.

/91/Reizen/Villa12.jpg                 /91/Reizen/Villa11.jpg

Voor ieder wat wils!

/91/Reizen/Villa4.jpgVilla Mediterane biedt keuze uit hotelkamers met ontbijt en appartementen voor families. De accommodaties zijn stuk voor stuk sfeervol ingericht. In 2013 werd het hotel nog grondig vernieuwd. Voor een frisse duik kan je naar het zwembad of je kiest voor het privéstrand met beachbar en zicht op het historische stadje Korcula.

Ben je eerder een sportief type? Dan ben ook jij bij Villa Mediterane aan het juiste adres! Viganj vormt dé plaats om te windsurfen. In het dorp kan je bovendien alle mogelijke sportmaterialen huren, waaronder fietsen om een tochtje langs de bijzonder mooie kustlijn te maken.

/91/Reizen/Villa2.jpg                 /91/Reizen/Villa10.jpg

/91/Reizen/Villa1.jpgBen je een echte wandelfanaat? Dan is een ochtendlijke beklimming van de Sveti Illia een absolute must. De berg torent maar liefst 960 meter boven het landschap uit!

Ben je wat avontuurlijker aangelegd? Dan is de tocht vanuit Villa Mediterane naar het natuurreservaat op Mljet een echte aanrader. Ga aan boord van de EmergenSea, een extra krachtig reddingsvaartuig, en word in vliegende vaart naar het exotische eiland gebracht. Veel opspattend water gegarandeerd, maar niet te missen. Vast en zeker een leuk verhaal om aan je (klein)kinderen te vertellen!

Gil Claes

Goed om weten!

Als je boekt na 10 augustus geniet je van 10% SeniorenNet-korting, vanaf 1 september zelfs -15%. Het stralende weer krijg je er gegarandeerd bij! Meer informatie.

Heb je vragen over het hotel of de SeniorenNet-korting? Aarzel dan niet en contacteer de gastvrouw van het hotel, Louisa: villamediterane@msn.com.

/91/Reizen/Villa6.jpg                 /91/Reizen/Villa7.jpg

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels