Deel via

Zo win je het spel van het leven

August 2015
Het leven is als een spel, waarvan je de regels dient te kennen. Dat houdt ook in dat je met grote of kleine passen vooruit kan komen of game over kan gaan. SenNet life coach Wim Annerel toont je hoe je telkens opnieuw vooruitkomt in het spel des leven. Succes verzekerd!

Aspecten van het spel van het leven

/92/GelukkigZijn/Spel.jpgVan zodra we geboren worden, starten we met het spel van het leven. Zoals elk spel heeft het spel van het leven specifieke regels. Het kan competitief zijn, maar het kan ook heel plezant zijn. We kunnen ervoor kiezen om aan de zijlijn te blijven en andere mensen te bewonderen die het spel spelen of we kunnen zelf ook meespelen. We kunnen ervoor kiezen om het spel van het leven te spelen om te winnen of we kunnen ook spelen om niet te verliezen.

Er zijn heel wat aspecten aan het spel van het leven. We hebben het loopbaanspel, het relatiespel, het geldspel, het levensstijlspel en het gezondheidsspel. Veel mensen geloven dat het bijna onmogelijk is om elk van die spellen te winnen. Maar als je de regels kent, is er heel wat mogelijk.

Drie tips om het spel succesvol te spelen

Deze drie principes kunnen iedereen ertoe brengen om zijn of haar gewenste doelstellingen te bereiken en succes te ervaren in elke fase van het leven.

  1. Succes is een reis

    Succes krijg je niet in een ogenblik. Het is geen bestemming, maar een reis. Een reis naar voldoening. Als ik mensen vraag wat succes voor hen betekent, dan krijg ik allemaal verschillende antwoorden.

    /92/GelukkigZijn/Baksteen.jpgBelangrijk is te weten dat succes niet gaat over het bereiken van een bepaald doel. Het gaat eerder over voortdurend in de richting van jouw doelen bewegen. Het is zoals het bouwen van een huis: elke keer dat je een steen bovenop een andere legt, kom je een stapje dichter. Ook al valt er eens een steen naar beneden, dat wil niet zeggen dat je het spel verloren hebt. Leer van je fouten en bouw verder.

    Succes is als het bouwen van een huis: elke keer je een steen legt, kom je dichter bij je doelZoveel mensen realiseren nooit hun potentieel en bereiken niet wat ze willen in het leven, omdat ze nooit durven te dromen en niet voor hun dromen durven te gaan. Het is niet wegens een gebrek aan potentieel, het gaat erom hoe zij succes en falen definiëren. Succesvolle mensen bepalen specifieke doelen om hun dromen te bereiken. Je hebt dus eerst een heldere visie nodig en dan stippel je een plan uit.

  2. Succes laat sporen na: bestudeer ze

    Succesvolle mensen hebben mislukkingen gekend en successen beleefd. Door te bestuderen hoe zij het gedaan hebben, kan je zoveel meer, en ook veel sneller, in je leven bereiken.

    Als je kan leren van de fouten van anderen, kan je die ook vermijden. Je kan bovendien zien wat hen geholpen heeft op hun weg naar succes.

    • /92/GelukkigZijn/Inspiratie.jpgIn de eerste plaats zijn dat hun overtuigingen, waarden en attitudes. Hoe een succesvol iemand denkt en de wereld bekijkt, speelt een heel grote rol in het bereiken van succes.
    • Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vaardigheden en de kennis die deze persoon heeft ontwikkeld.
    • Een volgend element is hoe ze hun emoties controleren, hoe ze zichzelf motiveren en hoe ze zelfvertrouwen en passie ontwikkelen.
    • Een ander element zijn de communicatievaardigheden en de attitudes die ze naar andere mensen tonen.
    • Ten slotte is er de omgeving van de succesvolle persoon. Als die motiverend is, helpt dat al een heel groot stuk.

    Je kan niet altijd al deze domeinen navolgen, maar je kan wel starten van waar je nu bent.

  3. Leg de lat hoger: wees niet tevreden met middelmatigheid!

    Het spel van het leven win je maar op één manier: je wensen veranderen in een must!Sommige mensen blijven in een relatie, ook al maakt die hen ongelukkig. Ze blijven in een bepaalde job, ook al maakt die hen ongelukkig. Ze willen de situatie wel veranderen, maar ze nemen niet de noodzakelijke stappen daartoe.

    /92/GelukkigZijn/Berg.jpgEr is een groot verschil tussen de begrippen ‘zou moeten’ en ‘het is een must’. Als je denkt dat je iets ‘zou moeten’ doen, dan betekent dat dat je actie zal ondernemen als het past, als het gemakkelijk is en als het binnen jouw comfortzone valt. Het is niet jouw prioriteit. Maar als je er ‘een must’ van maakt, laat je niets toe om jou te stoppen. Het wordt jouw absolute prioriteit: je zal actie ondernemen zelfs al is het moeilijk.

    Het probleem met de meeste mensen is dat ze ervoor kiezen om minder te zijn dan wat ze echt kunnen zijn, bereiken en creëren. Ze wensen succes, maar ze maken er geen must van. Om het spel van het leven te winnen is er maar één weg: je wensen veranderen in een must!

Welk van de bovenstaande principes spreekt jou het meest aan? Deel het in de reacties hieronder.

/92/GelukkigZijn/Success.jpg    /92/GelukkigZijn/Hoera.jpg

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels