Deel via

Mediterrane frittata

September 2015
Noem de mediterrane frittata niet gewoon een omelet! Deze omelet van Italiaanse makelij doet immers zoveel meer dan je buikje vullen. Deze heerlijk luchtige mediterrane frittata met tomaat, basilicum en fetakaas is perfect voor een gezonde lunch, maar ook als smaakvol avondmaal! Met het recept van foodblogger Judith Pagrach maak je stap voor stap een verrukkelijke mediterrane frittata.

Voor elke gelegenheid!

Simpel? Check! Boordevol vitamines? Check! Eiwitten? Check! Smaak? Dubbelcheck! De ideale maaltijd voor doordeweekse avonden of een gezonde lunch! Zo kan je deze Italiaanse 'omelet' het best omschrijven. De frittata is ook perfect om te eten na het sporten, door de grote hoeveelheid eiwitten. Ik at hem vóór het sporten, omdat het lekker licht is, en toch krijg je meteen je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Heb je geen ovenvaste pan? Geen paniek! Gebruik een normale koekenpan om de groenten te bakken en doe alles daarna in een ovenschaal.

Ingrediënten

  • /96/Recept/Med.jpg6 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 5 takjes verse basilicum
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 100 gram fetakaas
  • Scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • Ovenvaste pan of koekenpan + ovenschaal
  • Garde (klopper)

Receptinformatie

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 2 tot 3

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 °C.

Zet de pan op een hoog vuur en giet er een scheutje olie in.

Voeg de spinazie en de tomaten toe en bak deze tot de spinazie is geslonken.

Klop de eieren los en meng de melk, basilicum en zwarte peper erdoorheen.

Laat de pan op het vuur staan en giet het eimengsel bij de tomaat en spinazie in de pan.

Verkruimel de feta eroverheen.

/96/Recept/Medin.jpgZet de pan in de oven en bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar. Let op: gebruik je geen ovenvaste pan, doe dan de spinazie en tomaten na het bakken in een ovenschaal, voeg het eimengsel toe en zet dit 20 minuten in de oven.

SMAKELIJK!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels