Voor elke gelegenheid!
Simpel? Check! Boordevol vitamines? Check! Eiwitten? Check! Smaak? Dubbelcheck! De ideale maaltijd voor doordeweekse avonden of een gezonde lunch! Zo kan je deze Italiaanse 'omelet' het best omschrijven. De frittata is ook perfect om te eten na het sporten, door de grote hoeveelheid eiwitten. Ik at hem vóór het sporten, omdat het lekker licht is, en toch krijg je meteen je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Heb je geen ovenvaste pan? Geen paniek! Gebruik een normale koekenpan om de groenten te bakken en doe alles daarna in een ovenschaal.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 75 ml halfvolle melk
- 250 gram cherrytomaatjes
- 150 gram verse spinazie
- 5 takjes verse basilicum
- 1/4 tl zwarte peper
- 100 gram fetakaas
- Scheutje olijfolie
Benodigdheden
- Ovenvaste pan of koekenpan + ovenschaal
- Garde (klopper)
Receptinformatie
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C.
Zet de pan op een hoog vuur en giet er een scheutje olie in.
Voeg de spinazie en de tomaten toe en bak deze tot de spinazie is geslonken.
Klop de eieren los en meng de melk, basilicum en zwarte peper erdoorheen.
Laat de pan op het vuur staan en giet het eimengsel bij de tomaat en spinazie in de pan.
Verkruimel de feta eroverheen.
Zet de pan in de oven en bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar. Let op: gebruik je geen ovenvaste pan, doe dan de spinazie en tomaten na het bakken in een ovenschaal, voeg het eimengsel toe en zet dit 20 minuten in de oven.
SMAKELIJK!
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties