Deel via

Op uitstap naar Diest met de SenNet mailgroep Reizen!

September 2015
Op een zonnige zomerdag in juni trok de SenNet mailgroep Reizen op uitstap naar Diest. Ze leerden de stad kennen op een wel erg smaakvolle manier: door een proevertjestocht. Het werd een dag vol verrassende (restaurant)bezoekjes, historische bezienswaardigheden en plezier onder reisvrienden! Lees hier hun prachtige relaas.

Proevertjestocht

/96/SenNet Life/Diest2.jpg30 juni 2015, de dag stond al een hele tijd in onze agenda van de mailgroep Reizen aangestipt. Waarom? Dan trokken we er met z’n allen op uit naar Diest. Zoals afgesproken kwamen we samen aan het station van Diest, waar we aan onze proevertjestocht begonnen. De eerste halte: het toeristenbureau. Op het toeristenbureau ontvingen we een mooie folder, die speciaal voor de leden van de mailgroep Reizen gemaakt was. Er zaten ook bonnetjes en een plannetje van de stad bij. Met onze vier bonnetjes, die we in willekeurige volgorde konden gebruiken, gingen we op stap. Met elk bonnetje kregen we op een welbepaalde locatie een proevertje. Zo ontdekten we niet alleen het vele lekkers uit Diest, maar zagen we ook al een deel van de stad.

Eten en drinken: een erg smaakvolle manier om de stad Diest te ontdekken! Er was wel op voorhand afgesproken om om 12u in het restaurant aan de Halve Maan (Het provinciaal domein) te zijn. Wij startten met ons groepje en maakten de keuze ons eerste proevertje dichtbij te proberen: de Italiaan (lekkere Italiaanse hesp, kaas en olijven met een minibroodje).

/96/SenNet Life/Diest7.jpg  /96/SenNet Life/Diest8.jpg

Smaak van de stad

Na dit eerste proevertje gingen we verder en konden we het dessert al proeven. Dit was een heerlijk gebak met een koffie. Nadien gingen we met ons derde bonnetje een glaasje wijn op de volgende proeverij proeven. Om alles door te spoelen, gingen we naar een theehuis waar we een kopje thee met een koekje kregen.

Na deze leuke proevertjestocht was het tijd voor een lekker middagmaal. In het restaurant hadden ze voor ons een heerlijke koude schotel klaargemaakt, mét frietjes! Na een gezellige maaltijd stond de tweede activiteit op het programma.

Om 14u stond een gids ons op te wachten, om ons wat meer van Diest te laten zien. Het was een warme dag en de gids besloot om zoveel mogelijk schaduwplekken op te zoeken om wat uitleg te geven.

We kregen eerst uitleg over Diest en gingen dan op stap naar het begijnhof, waar ze ons wat meer over de begijntjes vertelde. Vervolgens gaf ze ons in het Warandepark een les over de geschiedenis van Diest. Maar geen saaie les! Nadien wandelden we door enkele leuke straten van Diest, om even later aan de hoofdkerk bij het standbeeld van de bierman uit te komen. In het verlengde van deze straat waren er vroeger veel brouwerijen. Helaas blijft daar nu nog maar één van over.

/96/SenNet Life/Diest5.jpg      /96/SenNet Life/Diest9.jpg      /96/SenNet Life/Diest10.jpg

Afsluitertje

Na de uitleg kreeg de gids een warm applaus en kon iedereen nog iets gaan drinken of naar huis rijden. Sommige leden deden het vervolg van hun proevertjestocht, want dat konden we de hele dag doen.

Na een veilige treinreis huiswaarts waren we moe, maar erg tevreden van deze uitstap!

Verslag en foto’s: Vlassenroot Marc (Karavia)

/96/SenNet Life/Diest4.jpg              /96/SenNet Life/Diest11.jpg

Wil jij ook eens mee op uitstap met de mailgroep Reizen?

Elke maand organiseert de mailgroep Reizen een leuke uitstap. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de SenNet mailgroep Reizen? En wil je ook mee op uitstap? Dat kan! Schrijf je in bij de mailgroep Reizen!

Voor meer informatie kan je ook steeds bij de mentor van de mailgroep Reizen, Greta, terecht. Je mag haar steeds een mailtje sturen op gretl@seniorennet.be.

/96/SenNet Life/Diest6.jpg   /96/SenNet Life/Diest3.jpg   /96/SenNet Life/Diest1.jpg

1 reactie

Bruegel
Facebook War Macken Diestse Schilder
15/03/19 12:33 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels