Deel via

Europa moet dringend gericht in actie schieten tegen vluchtelingenstroom

September 2015
Al circa 500.000 vluchtelingen probeerden de laatste maanden Europa binnen te raken. En elke dag blijven ze met duizenden toestromen. De druk op de grenzen is enorm, de chaos compleet. Toch is Europa ook zelf verantwoordelijk voor de vluchtelingencrisis. SenNet columnist Jan Schils roept de Europese Unie op het matje.

Struisvogelpolitiek

De Europese politiek ten aanzien van de aanhoudende vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten en Afrika is niet opgewassen tegen het immense vluchtelingenprobleem. Vandaag niet en morgen niet. Dat komt door een totaal gebrek aan visie, daadkracht, solidariteit en misschien ook empathie, meent onze columnist Jan Schils. Europa heeft het vluchtelingenprobleem volgens hem jarenlang niet willen inzien, om over de Verenigde Staten, die lekker ver weg zitten, nog maar te zwijgen.

/97/Inzicht/Merkel.jpgMeer nog, beide supermachten hebben de miljoeneninvasie, die zonder tegenmaatregelen op ons afkomt, voor een groot deel aan zichzelf te danken. De VS is bereid om ter zijner tijd 10.000 Syrische vluchtelingen op te nemen. Peanuts vergeleken met de 800.000 vluchtelingen die de Duitse bonskanselier Angela Merkel onderdak wil verschaffen. Zelfs kleinere EU-lidstaten doen meer dan Amerika.

Grenscontroles

De vluchtelingenchaos in Europa komt doordat Europa jarenlang zijn kop in het zand heeft gestoken voor conflicten in de omliggende landenIn hun drang om dictaturen in onder meer Irak, Syrië, Egypte en Libië met behulp van militair geweld ten val te brengen, hebben de VS en de EU ook de bevolking van die landen niet gespaard. Om nog maar te zwijgen over Afghanistan, waar de westerse, en vooral Amerikaanse politiek om democratie (!) te vestigen, totaal mislukt is. Gevolg: in de genoemde landen heerst alleen nog geweld, verwoesting en chaos.

/97/Inzicht/Boot.jpgGeen wonder dat de bevolking van de getroffen landen daardoor massaal op de vlucht slaat. Jaren geleden al. Alleen nu de vluchtelingenstroom Europa ontdekt heeft als een soort Luilekkerland, slaat de paniek toe. De ‘ver-van-mijn-bedshow’ is in een paar weken angstig dichtbij gekomen en heeft zich ontpopt tot een drama met enorme proporties. Zo groot zelfs dat een deel van Europa haar vrij verkeer van personen en goederen in de landen van de zogeheten Schengenzone (tijdelijk) heeft opgeschort en weer grenscontroles heeft ingevoerd. De massale instroom van vluchtelingen was, eerst in Duitsland, onbeheersbaar geworden. De meeste EU-lidstaten houden nu in navolging van Duitsland hun grenzen extra in de gaten. Ze weigeren iedereen die zonder geldige papieren het land wil binnenkomen.

Veiligheid in het gedrang

/97/Inzicht/Vlucht.jpgOp de jongste EU-ministerraad van binnenlandse zaken op 14 september in Brussel werd er een politiek akkoord gesloten over de spreiding van 40.000 en later nog eens 120.000 vluchtelingen over de lidstaten. Er was echter te veel onenigheid om dat ook formeel vast te leggen.

Verschillende Oost-Europese landen zoals Hongarije, Slowakije en de Tsjechische Republiek handhaven hun verzet. Zij vrezen voor hun binnenlandse veiligheid. Duitsland kondigde aan op zoek te gaan naar illegale vluchtelingen die de afgelopen dagen het land met de stroom zijn binnengeraakt en die nu spoorloos zijn.

Welk toekomstperspectief?

De EU en de lidstaten maken een onderscheid tussen politieke en economische vluchtelingen. De eerste categorie komt in aanmerking voor asiel, bijvoorbeeld wegens levensgevaar in oorlogsgebied. Maar verschillende landen willen de tweede categorie zo snel mogelijk kwijt, omdat die alleen uit is op een beter leven dan in eigen land.

De Griekse en Italiaanse overheid zou de vluchtelingen moeten registreren, maar stuurt ze verder Europa binnenToch is het nog maar de vraag of de stroom vluchtelingen ingeperkt kan worden. De Italiaanse en Griekse overheid, die als bewaker van de buitengrenzen van de EU dienst doen en de vluchtelingen zou moeten registreren, laat dat massaal na en stuurt ze verder door richting Balkan en Schengenzone (dus ook naar België). Het is onbegrijpelijk dat de overige EU-landen en de Europese Commissie dit zomaar toelaten. Het gaat immers om een grove verdragsschending.

/97/Inzicht/Boten.jpgHet laat geen twijfel dat de vluchtelingen die het ‘Fort Europa’ hebben kunnen bereiken, hier op een menswaardige manier opgevangen moeten worden. Het betreft een noodsituatie, die iedereen kan treffen. Maar in plaats van in de toekomst vele miljoenen mensen valse toekomstperspectieven te bieden, zou de Europese Unie zich samen met de VS moeten inzetten om de vluchtelingen in hun eigen regio op te vangen en een menswaardig bestaan te bieden. Dat wil niet zeggen dat er geen beheersbaar aantal vluchtelingen in Europa zou mogen worden toegelaten. Een gezonde migratiepolitiek is zelfs zeer welkom. Verschillende EU-lidstaten, maar ook andere landen, pleiten voor deze laatste oplossing. Wel is het zo dat dit geen kortetermijnoplossing kan zijn, gezien de onzekere veiligheidsfactor in de oorlogsgebieden.

Auteur: Jan Schils

32 reacties

Toka
Dat onze eigen luizen nu ons bijten staat buiten twijfel. Het is PAYBACK TIME nu. Ons koloniaal verleden roept ons ter verantwoording. West Europa En US zijn groot geworden door de uitbuiting van de rest van de wereld. In Amerika zag men zelfs niet op een genocide om dit te verwezenlijken. Voor deze daden krijgen we nu de rekening gepresenteerd. Opvallend is dat de zuidelijke Arabische staten en Rusland geen vluchtelingenprobleem hebben. De vluchtelingen focussen op de EU. Als een tsunami overspoelen ze onze contreien, de lakse houding van de EU politici toont nog maar eens aan waarom het allemaal te doen was bij de oprichting van EU. Namelijk puur economische motieven. Dit was ook de reden voor de Balkan- en Oostblok landen om zo snel mogelijk bij de EU te komen. Meer dan een economische unie was het niet. Dat toont het gedrag van deze Europese grensstaten nog maar eens aan. Ze schuiven met plezier de vluchtelingen" door want ze kunnen ze niet aan. "Germany, Germany" scandeerden de vluchtelingen en deze weigerden zich in de opvanglanden te laten registreren. Dan zaten ze vast. Ze hebben er alles voor over om in de Schengenzone te geraken. Dit bewijst dat ze verdomd goed weten wat ze willen. En dat ze economische motieven hebben, niks anders. Temeer daar 80 % bestaat uit Afghanen, Irakezen en Afrikanen. Ondertussen is er een welige handel ontstaan in valse Syrische paspoorten gesteund door IS. Onder hen vele jongemannen en kinderen. Deze laatsten omdat dit altijd werkt om op het gemoed van mensen te werken en de jonge mannen omdat ze te laf zijn om hun volk te verdedigen en liever hier onze vrouwen komen verleiden om dan later met iemand van hun geloof te trouwen. Werken komt op de tweede plaats. Onze leiders gaan niet vrijuit aan deze problemen gezien hun gebrek aan visie en één gelijkvormig beleid zowel in België als op Europees vlak. Hier presenteren de armere Oostbloklanden en Zuid¨Europese landen ons nu de rekening van het arrogant gedrag van Duitsland, Nederland en Frankrijk tijden de bankencrisis. Zij legden deze landen grote eisen op die bijna onmogelijk te verwezenlijken waren. Daarom dat er nu geen coherentie is tussen de Europese leiders. Boontje komt om zijn loontje. In België is er ook geen overeenkomst. Vele vrijwilligers doen aan opvang maar beseffen niet dat ze hiermee ook de wolf in schapenkleren binnenhalen. Dit toont onze vroegere mislukte integratiepolitiek aan. De moslims passen zich nauwelijks aan aan onze wetten de enige wet die ze respecteren is de koran. Deze staat boven de aardse. Ook hun cultuur brengen ze met zich mee. Neem het geval van rituele slachtingen maar als voorbeeld. Omdat we nog prat gaan op wetten die ons veel vrijheden geven worden deze vrijheden door hen systematisch uitgebuit.
Onze politici versterken dit door geen eensgezindheid te vormen en elkaar te belemmeren wanneer er een noodmaatregel wordt voorgesteld. Een asielzoeker met kinderen krijgt eenmaal geregulariseerd direct €1100,een uitkering die gelijk staat
met stempelgeld terwijl onze afgestudeerde jongeren moeten wachten. Kindergeld krijgen ze direct volle pond zonder maar iets te hebben bijgedragen. Daarbij komt dan de verplichte gezinshereniging voor minderjarigen en je ziet dat ons sociaal systeem binnen de kortste keren bankroet zal gaan. Maar speelt dit niet in de kaart van de ondernemers?? Zij eisen een lastenverlaging voor personeelskosten, wat de RSZ kas extra belast én daarenboven kunnen ze jonge buitenlandse jongeren aannemen welke ze minder betalen en hun winsten gaan stijgen!
Tenslotte is er nog het aspect van de internationale politiek dat speelt. de machtsstrijd tussen de grootmachten en de strijd tussen de Joden en de Arabische wereld. De vice president van de VS draagt met fierheid een joods kleppel. Om maar te tonen hoe groot de invloed van de joden in de VS is!
Als Assad, Saoedie Arabië, Dubai, Israël, Rusland,Duitsland , Frankrijk en de VS rond de tafel zouden gaan zitten en wilden praten zou de crisis binnen één maand opgelost zijn beweerde onlangs een autoriteit op gebied van vluchtelingenproblematiek binnen de VN. Utopisch of niet??
Zulke extreme situaties zijn een voedingsbodem voor extreem rechtse sympathieën.
21/09/15 21:58 REAGEER
arickx
Bij mijn weten heeft Belgie geen enkel koloniale band ooit gehad met de landen waarvan de vluchtelingen ons nu massaal toestromen.De meeste van deze mensen zijn goed op de hoogte van de sociale toestanden binnen Europa,het valt op dat weinigen de voorkeur geven aan Spanje en Portugal.Word het geen tijd dat de media ons een eerlijk en realistisch beeld geeft.In een klein artikel ergens op bladzijde 67 lees ik dat er nooit zoveel leefloners waren en dat 50% van de asielzoekers nooit werk zal vinden.
22/09/15 09:01 REAGEER
Christi
Mooie reactie waar ik me volledig in kan vinden.
En zoals je zegt: de media geeft inderdaad geen realistisch beeld, en dat is zeer jammer.
Ondertussen worden we overspoeld en verzuipen we zelf bijna.
22/09/15 15:12 REAGEER
ritameys1956
Voorlopige opvang ze zullen niets anders meer kunnen zeker , Maar zo vlug mogelijk terug en zeker geen vast verblijf ! ten koste van ons , Eerst is de kassa leeg en zijn wij de dupe want wij moeten langer werken en opdraaien voor alles en nu hebben ze daar ineens geld om zoveel vluchtelingen de voordelen te geven ???? Ik kreeg enkele jaren geleden te horen mevrouw stempelgeld berekenen we op je gewerkte jaren !! dus deze dagen zijn opgebruikt en oeps 0,0 euro inkomen , en iemand die toekomt met een bootje krijgt wel hulp en een inkomen dat snap ik niet
22/09/15 13:31 REAGEER
ritameys1956
opvangen en zo vlug mogelijk terug . En zeker geen papieren of verblijf vergunning waarmee ze meer rechten krijgen dan wij zelf , waarom moeten wij van al die beslissingen de dupe zijn ! Geef iedereen de keuze zijn ze er voor wel dat ze er een binnen nemen maar wel instaan voor degene die ze in hun huis nemen , en dat ze dan ook zelf voor de kosten instaan , Ook deze kinderen worden groot en dan zal er bij veel de euro vallen !
Ik kreeg enkele jaren geleden te horen mevrouw vanaf 1 Mei geen stempelgeld meer ( de gewerkte jaren omgerekend en op is op ) dus geen stempelgeld meer ) Waar halen al deze migranten hun gewerkte dagen ? ik ben huisvrouw geworden zonder inkomen !!!!!
22/09/15 13:48 REAGEER
dirgni
Er is al jaren een probleem in deze landen, waarom nu gaan vluchten de problemen schuiven zich naar hier op want tussen de vluchtelingen zijn ook terroristen mee gekomen en die zullen het dan hier de oorlog verder zetten door massaal bommen en terreur te zaaien. dat de overheid daar geld wilt aan geven is niet juist we hebben zelf zoveel werklozen die werk zoeken en willen werken, wat gaat daar mee gebeuren. En wat met de beloofde budgetten voor geregistrede gehandicapten om hun eigen hulp te kunnen betalen, hoe zit het daar mee. Ik weet ook wel dat het erg is in oorlogsgebied te wonen en niet weten of je de volgende morgen wakker zult worden en ook geen eten. Heb daar allemaal begrip voor, maar deze situatie kan niet lang aan houden want we gaan er allemaal voor moeten boeten en we hebben al geboed met de Griekse crisis wat staat er nog op ons te wachten, daar heb ik schrik voor.
22/09/15 15:10 REAGEER
PaulBonnyns
Misplaatste lariekoek.
22/09/15 16:04 REAGEER
PaulBonnyns
Misplaatste lariekoek.
22/09/15 16:08 REAGEER
wiwinne
Volledig akkoord behalve wat betreft de media enz. Onze media zit volledig onder de politieke plak, die voeren de orders van hun partij of aanhang uit. Ze spreken de waarheid niet. Dan moet men dringend eens zien op You Tube wat er gebeurd in Italië- Lampedusa, daar breken die vluchtelingen alles af omdat ze geen geld krijgen, smijten de ruiten van de bewoners stuk om te kunnen stelen enz. In Duitsland worden de vrouwen er verkracht in de tentenkampen door die zelfde vluchtelingen, in het nieuws gezien ?? NEEE. In België worden de zakken met voedsel en kleding van de hulp brengende onmiddellijk in ontvangst genomen door Noord-afrikanen die hier in Brussel reeds sinds jaren wonen, en de zigeuners zijn natuurlijk ook van de partij. Wat wil men hier doen NIETS want dat is al stemvoer voor de PS/SPA en Ecolo en Groen. Wat betreft de landen vanwaar die mensen (als men mens kan zeggen) komen deze landen zijn voor mij GEEN Schengenlanden en deze wet van vrij verkeer mag dus op hun niet toegepast worden, deze wet is enkel voor de lidstaten van de Europese Unie (of tot wat dient die dan ?). Wat betreft de vluchtelingen in België, het is ons onmogelijk om al die vluchtelingen te ontvangen men spreekt van 20.000 maar dit mag men vermenigvuldigen met minimum 5 ..gezinshereniging = 100.000 . Dus die 3 miljoen belastingbetalers van werkers moeten daar zomaar bijbetalen voor die 100.000 nietsnutten. Wat betreft de Europese Unie dit zijn geen legerinstanties het is aan de NAVO/NATO/OTAN om daar werk van te maken , per slot waarom betalen we die zoveel jaarlijks ? Ook zou tegen het terrorisme die dubbele Nationaliteit moeten afgeschaft worden, dit systeem heeft toe aan een mengeling van belangen en kunnen ze handig gebruik van maken om de wet de omzeilen, men is Belg of men is het niet. Per slot, deze ganse situatie die de Belgen aangaat wij eisen een referendum maar de politici zijn daarvoor doof. Dus niet de EU die de struisvogel NU speelt maar dit is het voorbeeld van de struisvogel politiek van verschillende voorgaande Belgische regeringen.
22/09/15 16:58 REAGEER
Toka
Ik ben geen racist daar ik vind dat echte vluchtelingenrecht hebben op een volwaardige
opvang zolang hun noodtoestand in hun land aanhoudt. Eens die opgelost moeten ze terug indien ze niet kunnen bewijzen in onze maatschappij te zijn geïntegreerd. Nu zouden ze na 6 maand al Belg kunnen worden en alle rechten genieten. Dit is gevolg van de lakse houding van onze politiek. Ik vrees dat een aangewakkerde vreemdelingenhaat wel eens eens extreem rechts aan de macht zou kunnen helpen en dan is het vervolg niet meer te overzien.
21/09/15 22:21 REAGEER
wiwinne
Racist dat is wanneer ze geen gelijk halen , dat is het boe-woord. Ik ben ook geen racist maar ik ben wel een patriot, een echte Belg dus. Het is niet omdat een kat jongen legt in een viswinkel dat het daarvoor allemaal visjes zijn.
22/09/15 17:01 REAGEER
Kenien
ZEER JUIST Mr Minnebo
22/09/15 18:53 REAGEER
Gregory
Waarom geen referendum?Iedereen kan dan laten weten of ze die vluchtelingen willen of liever kwijt zijn.Deze die ze willen,moeten dan ook een verbintenis ondertekenen dat zij voor die mensen gaan instaan.De vluchtelingen zelf moeten een document ondertekenen dat ze niet komen om economische redenen of om ons te islam te wilen bekeren en onze waarden en normen te aanvaarden en bovenal:zodra het weer goed gaat in hun land,zij zonder morren gaan terugkeren. Ook moeten ze akkoord zijn om maar voor max. 2 kinders bijslag te krijgen.De belgen hebben er ook maar 2.
22/09/15 14:41 REAGEER
grenzentoe
tiketak
Toen dertig jaar geleden de rechtse partij al verkondigde dat er iets mis was met het immigratiebeleid werden ze in cordon sanitaire gezet, want het was een racistische partij, nu na vele jaren van wanbeleid en struisvogelpolitiek zitten we ermee , een tsunami van vluchtelingen excuseer profiteurs, onze voorvaderen hebben gestreden omdat wij het op de dag van vandaag beter zouden hebben , nu draaien onze voorvaderen zich om in hun graf, een schande wat er nu gerbeurt, terwijl er nog zoveel eigen mensen dakloos zijn, maar ja wie zijn wij ?
22/09/15 15:10 REAGEER
Christi
Wie zijn wij ???? Goede vraag!

Mijn persoonlijk antwoord hierop:
Wij zijn diegene die gezorgd hebben om van weinig of niets door hard en veel werken tot iets te komen.
En nu moeten we onder het mom van "solidariteit" steeds meer inleveren en afgeven.
Wat je in je leven opgebouwd hebt kan je nu gaan delen met een stel gelukzoekers en profiteurs. Want daar komt het eigenlijk op neer. Want wat denk je dat heel het boeltje ons gaat kosten???

In België worden mensen die profiteren en niets doen beloond en mensen die werken voor hun brood en wat proberen sparen, afgestraft.
Het eigen volk wordt benadeeld om een hoop vreemden in de watten te kunnen leggen.

En nee ik ben geen racist, was meermaals in verre landen, maar dan pas ik me aan aan hun regels... terwijl zij naar hier komen en hun eisen stellen.
Trop is te veel.

En dan zwijg ik nog over de impact van hun geloof en hun ideeën over de plaats van de vrouw. Mensen toch, we gaan nog wat meemaken... Maar ja, wat baten kaars en bril... ....
Om te eindigen met het begin... WIE ZIJN WIJ ???
22/09/15 15:31 REAGEER
eugeenvda
WIE ZIJN WIJ ? onnozelaars dat zijn wij, iedereen gebruikt ons als geldkoe, Onze voorvaderen hadden meer lef.
7/03/19 17:10 REAGEER
Anduril71
Er is een probleem, dat is duidelijk. Alvorens een probleem op te lossen moet je het eerst analyseren. De reactie nu is paniek en dat leidt tot een groter probleem. Het gros van wat nu ten onrechte vluchteling wordt genoemd is economische inwijkeling. Laatst heeft en hoge pief bij de United Nations gezegd dat de economische inwijkelingen uitgewezen moeten worden en dat slechts de echte oorlogs- en politieke vluchtelingen tijdelijk opgevangen moeten worden.
Kunnen al die economische inwijkelingen niet zelf hun land opbouwen? Zo ja, dan moeten ze dat doen en indien niet, dan hebben we er hier ook niets aan.
Poetin lacht zich rot.
22/09/15 16:10 REAGEER
bijdehands
.Er staat geschreven dat alles terug keert. Het duurd soms lang maar wat betekent een paar 100 jaar op duizenden jaren. Alles komt maar verdwijnt terug . De romeinen hadden bijna gans europe veroverd maar is helaas verdwenen. Keizer Karel zei ooit in mijn rijk gaat de zon niet onder helaas verdwenen. Ook met europa gaat men ooit afscheid moeten nemen.n Mogelijks vlugger dan men denkt. En om het verleden niet te vergeten. Ooit hebben ze de Moslims in spanje verdreven en uit geroeid. Toen hebben ze ooit de voorspelling gedaan dat ze OOIT terug zouden keren. Mogelijks is dit nu het ogenblik dat het aangebroken is. De toekomst zal het uitwijzen. Dat alle vluchtelingen hier komen uit schrik voor de oorlog is een fabeltje. De oorlog in Sirie is 5 jaar bezig en in die vijf jaar was de instroom van vluchtelingen bijna nihil. Nu is bijna 70% van de vluchtelingen jonge mannen. Zijn dit volgelingen van IS ??????. De toekomst zal het uitwijzen maar het is te laat de put gedemd als het kalf verdronken is.
Intussen is het te laat het is onmogelijk nu nog maatregelen te nemen om het tij te keren. Ik vrees voor de jonge generatie en de volgende wat ook onze minister president ons probeert wijs te maken. We moeten nu reeds inleveren signoren betalen meer voor de lijn de abonnementen voor de lijn omhoog. Kinderbijslag studenten die geen werk vinden geen dop meer taks op de zoete dranken enz enz . Maar de regering heeft gelijk het zal veranderen in Belgie ttz in Vlaanderen.
22/09/15 16:38 REAGEER
carolus
Ik heb de indruk dat wij in een land leven dat word geregeerd door imbicielen of zijn ze werkelijk zo dom laat de asielzoekers maar komen en geef ze LEEFLOON iets waar ik 46 jaar voor gewerkt en AFGEDRAGEN heb(voor een handvol € meer) daar nog bovenop KINDERGELD (meestal gezinnen met meerdere kinderen )uiteindelijk zijn wij die domme belgen die het gelag betalen ,maar SUIKERTAKS ELECTRICITEIT 21% nog wat verder brandstoffen en stookkosten .Ik heb ergens begrip voor die asielzoekers maar meestal komen ze naar hier omwille van de sociale voordelen die hun te wachten staan,dat ze het probleem aan de bron oplossen GINDER zodat ze de oversteek niet hoeven te maken. Wat ik mij ook afvraag bij het bekijken van de beelden het overgrote vluchtelingen zijn veelal jonge mannen ,waar is hun vrouw en kinderen of is het enkel gevaarlijk voor hun ginder.
22/09/15 16:59 REAGEER
7883697
Zijn onze Belgische politiekers werkelijk zo naïef ?
Laat ons eerlijk zijn, het zijn allemaal geen politieke vluchtelingen die de Belgische grens met duizenden oversteken.
Onder die mensen (politieke vluchtelingen) bevinden zich economische vluchtelingen, gelukzoekers, criminelen, deserteurs en zelfs terroristen (IS strijders).
Een goede raad aan onze politiekers, neem de juiste beslissingen en sluit de grenzen voor deze mensen !

Patrick Aesseloos.
22/09/15 17:11 REAGEER
7883697
Beste C. Moortgat,

Je persoonlijke mening over de asielzoekers is volkomen juist !

23/09/15 10:09 REAGEER
carofred
het is simpel : elk land moet reageren zoals Hongarije : grenzen dicht, terug naar afzender, problemen aanpakken in eigen land, Europa niet laten uitzuigen, en u weet het : er staan nog miljoenen mensen te wachten om naar hier te komen, uit Afrika, het midden oosten, Oostbloklanden, indie, enz enz : er komt daar nooit een einde aan !
22/09/15 18:15 REAGEER
7883697
Aan de heer Theo Franken,
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Negeer de Europese bevelen om de stroom van economische vluchtelingen, gelukzoekers,
criminelen, deserteurs en zelfs terroristen (IS strijders) in ons land toe te laten !!!
De Oost-Europese landen hebben tenminste zelf het initiatief durven nemen om hun grenzen te sluiten voor deze mensen !!!

Patrick Aesseloos.
22/09/15 19:54 REAGEER
Pierlala
Kan me vinden in de te lezen reacties, maar begrijp niet het aanbrengen van telkens de verwijzingen naar "extreem rechts" , naar m'n aanvoelen een verwijzing naar het Vlaams-Belang.
Is streven naar zelfbestuur een "extreem" rechtse daad ??? wat dan te denken van de Catalanen en de Schotten...beiden met een 'linkse' roots.
Is de eigen bevolking erop wijzen van het gevaar 'islam' een "extreem rechtse" daad ??
Kom zeg, een klein stukje eerlijkheid aub., niet het jarenlang gehersenspoelde van onze o zo (on)eerlijke en (on)democratische media napraten...
22/09/15 20:54 REAGEER
Christi
Als ik al de reacties lees (niet alleen hier, ook op Twitter en zo) zijn we het erover eens: er moet dringend iets gebeuren. Iedereen deelt die mening, behalve diegenen die er echt iets kunnen aan veranderen :-(
Wanneer gaan die inzien dat het zo niet langer kan ???

En wanneer gaat de traditionele media eens een eerlijk beeld van het probleem schetsen?

TRIESTIG
23/09/15 07:30 REAGEER
Julieke
@P.Aesseloos: Inderdaad onze politiekers zijn niet erg slim, om het nog proper te zeggen, als hun zakken gevuld zijn is alles toch O.K. en JA het is intriest. Onze regeringen ik zeg wel regeringen = een bende onverantwoorde gekken. SLUIT DIE GRENZEN en geef ze alleen eten en stuur de economische vluchtelingen terug, maar geef ze GEEN geld. Van integratie is helemaal geen spraak, zie maar naar de velen die hier de nieuwe Belg zijn ze EISEN dit en ze moeten dat. Wel ik ben absoluut niet fier meer Belg te zijn en Europa de grootste shit van allemaal, een geldverslindend geheel.
23/09/15 10:14 REAGEER
eugeenvda
Europa is zelf verantwoordelijk voor deze toestand! gecreëerd door onkunde. Waarom laat Europa toe dat een bende Vluchtelingen en andere die daar tussen lopen zo maar Europa bestormen en zich niet willen laten registreren dit wil al zeggen dat er criminelen tussen zitten. hier moest direct gereageerd worden door heel Europa en niet alleen door grenslanden, legers inzetten, kampen maken vanwaaruit de controle kon gebeuren vingerafdrukken enzovoort en alleen echte vluchtelingen naar landen die ze willen opnemen met bussen en niet zoals een kudde dieren door Europa draven. De kusten van Libië met legers bezetten en vrij maken van schurken en daar de controle doen om te registreren en de mensen die Europa in mogen met goede boten en begeleiding naar Europa brengen zodat alles beschaafd gebeurd en de gangsters en terroristen Europa niet in kunnen. Maar wat hebben ze gedaan? niets en alles laten gebeuren en al die duizenden mensen aan hun lot overlaten en door Europa laten draven, bandieten en gewone vluchtelingen alles mocht door gebrek aan organisatie en verstand.
En zo goed als al die mensen zijn moslims 'soennieten', die een cultuur hebben die totaal botst met de onze, Ik zie mijn stad 30 jaar geleden en nu zie ik mensen in de stad totaal gewikkeld in zwarte doeken, mannen in een soort vrouwenkleren met lange lelijke baarden. Is dit mijn land nog wel, de zogenaamde linkse mensen met hun multiculturele gedachte die al ons geld uitdelen en ons in de kou zetten zijn verraders van onze cultuur.
23/09/15 11:37 REAGEER
7883697
Volgens Theo Francken (N-VA), Staatssecretaris voor Asiel en Migratie:

"Migratie is iets positiefs, een aanwinst voor het land"

Ja het is waar, volksverraders zijn van alle tijden ook in onze Belgische politiek !!!

Patrick Aesseloos.
23/09/15 13:50 REAGEER
Christi
MACHTELOOS

Zo voel ik mij en duizenden anderen met mij. De vraag is wat kunnen wij doen om dit een halt toe te roepen. Dit moet zo vlug mogelijk stoppen. Maar er luistert blijkbaar niemand naar "de gewone man in de straat".

Moedeloos word ik daar van...
23/09/15 14:45 REAGEER
7883697
Aan onze Belgische politiekers.

Jullie gaan 600.000.000 euro vrijmaken voor nieuwe asielcentrums en leegstaande gebouwen tot luxe en comfortabele woonsten in te richten voor deze vluchtelingen.
Ter herinnering: deze vluchtelingen zijn in werkelijk economische vluchtelingen, gelukzoekers, criminelen en zelfs terroristen (IS strijders).

Maar hoe zit het met onze eigen bevolking die financieel niet kunnen rondkomen?

Voorbeelden:
Bejaarden die met een klein schandalig pensioentje niet kunnen rondkomen, gezinnen die amper of helemaal niet de rekeningen van gas en elektriciteit kunnen betalen, eigen mensen die werkelijk afhankelijk zijn van de bestaande voedselbanken, onze eigen dakloze die als beesten de nacht in open lucht moeten doorbrengen, onze eigen kinderen die lessen in barakken krijgen omdat de schoolinstellingen financieel niet gesteund worden door de overheid, onze gehandicapten jaren op een wachtlijst staan omdat er onvoldoende gespecialiseerde instellingen beschikbaar zijn en zo velen andere schrijnende toestanden in dit land.

Doe zo voort Belgische politiekers, de volgende komende verkiezingen weet ik nu al zeker op welke partij ik ga stemmen !!!

Patrick Aesseloos.
23/09/15 15:42 REAGEER
7883697
VTM vluchtelingendebat (woensdag 23 september 2015) is duidelijk gemanipuleerd om de meerderheid van de Belgische bevolking te sussen !!!

Patrick Aesseloos.
24/09/15 14:08 REAGEER
Rudy12345
A. Tops schreef:
"Opvallend is dat de zuidelijke Arabische staten en Rusland geen vluchtelingenprobleem hebben. De vluchtelingen focussen op de EU."
Logisch: Die Arabische landen daar mogen die gewoon niet binnen komen, die sluiten hun grenzen.
Zelfs als je als westerling naar Arabische staten gaat "werken" vlieg je na x aantal maanden buiten.
In Arabische staten en Rusland moeten ze op geen zakgeld, kindergeld, gratis woning enzovoort rekenen! Erger zet Soenieten en Sjeieten bij elkaar en ze moorden elkaar uit.
In vernoemde landen moet je ook niet te veel blabla verkopen of je vliegt de gevangenis (soms erger dan bij ons een varkenshok!) in, en dan mag je al tevreden zijn dat je geen stokslagen enz. krijgt.

C. Van Den Bossche schreef: MACHTELOOS. Dat is exact omschreven wat velen voelen!

Iedereen moet langer gaan werken omdat het systeem het niet meer kan dragen, maar 500.000 vluchtelingen (of meer) en volgend jaar er nog eens 1.500.000 miljoen extra erbij zou moeten kunnen?
Waar zit de logica?
Gevoel van machteloosheid en ongenoegen leiden en zullen daardoor leiden tot een ongekende golf van racisme.
En dit niet enkel bij de modale Vlaming of Waal, ga maar eens horen in diverse Marokkaanse of Turkse kringen hoe men daar ontevreden is over "de vreemden" die toekomen.
6/10/15 09:28 REAGEER

Login Registreer

Jan Schils

Columnist
Columnist
Column Jan Schils
Week- en dagbladjournalist Jan Schils bericht en duidt al 30 jaar de Europese en Belgische economie en financiën. Onder meer voor transport, energie en milieu.

Meer artikels van Jan Schils

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels