Deel via

Glutenvrij recept: Pasta alla putanesca zonder pasta

October 2015
Pasta alla putanesca is een echte Italiaanse klassieker. Een snel en gemakkelijk gerecht, ideaal voor elke gelegenheid. Maar wat als je dit gerecht zonder pasta maakt? “Hoe dan wel?”, hoor ik je al denken. Dat geheim verklapt foodblogger Judith Pagrach je nu!

Niets is wat het lijkt ...

/99/Recept/pasta.jpgPasta Putanesca zónder pasta … Ik hoor je denken: "Huh? Hoe dan?" Wel, met linten van zoete aardappel! Op het eerste gezicht lijkt het pasta, maar niets is minder waar. Door zoete aardappel te gebruiken, is het gerecht niet alleen glutenvrij, maar heeft het ook een lage Glycemische Index (GI). Een lage GI zorgt ervoor dat je geen extreme suikerpiek krijgt en dat helpt om onder meer diabetes te voorkomen. Daarnaast bevatten zoete aardappels veel vitamine C, vitamine B6, vitamine A en zitten ze boordevol vezels en caroteen. Dat laatste helpt je dan weer aan een mooie huid!

Het leuke is dat als je de zoete aardappel op de manier van het recept snijdt, het net pasta lijkt. Maar in werkelijkheid is het dus een gezonder, en minstens even lekker, alternatief.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gram kipfilet
  • 360 gram tomatenblokjes
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • Scheutje olijfolie
  • Optioneel: ter garnering een handjevol amandelschaafsel

Benodigdheden

  • Mandoline of kaasschaaf
  • Scherp mes
  • Koekenpan

Receptinformatie

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal personen: 2

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen. Snijd ze vervolgens met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Leg een paar plakken op elkaar en snijd met een scherp mes dunne reepjes van de plakken. Herhaal dit tot je van alle aardappelplakjes reepjes gemaakt hebt.

Verhit een pan op hoog vuur. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kip en knoflook toe. Bak tot de kip goudbruin is.

Haal de kip uit de pan en leg ze in een kommetje.

Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, zwarte peper, het paprikapoeder en chilipoeder toe.

Laat dit 3 minuten koken en voeg dan de zoete aardappelreepjes toe. Blijf het geheel goed omroeren, zodat de zoete aardappel gaar wordt. Bak het geheel zo'n 10 minuten.

Snijd intussen de basilicum fijn en bak die, samen met de kip, nog zo'n 3 minuten mee.

Garneer met wat losse basilicumblaadjes en eventueel wat amandelschaafsel.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

opabio
Zelf vervang ik de "gewone" pasta door zeewierspaghetti. Lekker knapperig en je hebt er niet veel van nodig voor een volle maag.
7/10/15 22:23 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels