Niets is wat het lijkt ...
Pasta Putanesca zónder pasta … Ik hoor je denken: "Huh? Hoe dan?" Wel, met linten van zoete aardappel! Op het eerste gezicht lijkt het pasta, maar niets is minder waar. Door zoete aardappel te gebruiken, is het gerecht niet alleen glutenvrij, maar heeft het ook een lage Glycemische Index (GI). Een lage GI zorgt ervoor dat je geen extreme suikerpiek krijgt en dat helpt om onder meer diabetes te voorkomen. Daarnaast bevatten zoete aardappels veel vitamine C, vitamine B6, vitamine A en zitten ze boordevol vezels en caroteen. Dat laatste helpt je dan weer aan een mooie huid!
Het leuke is dat als je de zoete aardappel op de manier van het recept snijdt, het net pasta lijkt. Maar in werkelijkheid is het dus een gezonder, en minstens even lekker, alternatief.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 300 gram kipfilet
- 360 gram tomatenblokjes
- 16 zwarte olijven zonder pit
- 1 el kappertjes
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/4 tl zwarte peper
- Scheutje olijfolie
- Optioneel: ter garnering een handjevol amandelschaafsel
Benodigdheden
- Mandoline of kaasschaaf
- Scherp mes
- Koekenpan
Receptinformatie
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappelen. Snijd ze vervolgens met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes. Leg een paar plakken op elkaar en snijd met een scherp mes dunne reepjes van de plakken. Herhaal dit tot je van alle aardappelplakjes reepjes gemaakt hebt.
Verhit een pan op hoog vuur. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kip en knoflook toe. Bak tot de kip goudbruin is.
Haal de kip uit de pan en leg ze in een kommetje.
Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, zwarte peper, het paprikapoeder en chilipoeder toe.
Laat dit 3 minuten koken en voeg dan de zoete aardappelreepjes toe. Blijf het geheel goed omroeren, zodat de zoete aardappel gaar wordt. Bak het geheel zo'n 10 minuten.
Snijd intussen de basilicum fijn en bak die, samen met de kip, nog zo'n 3 minuten mee.
Garneer met wat losse basilicumblaadjes en eventueel wat amandelschaafsel.
Auteur: Judith Pagrach
1 reactie