Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag courgette klaar maken met zalmfilet en een dille sausje. Is dit een goede combinatie ?

Hoe moet ik de groenten bereiden ?

Wat kan ik er bij geven, pasta , puree, ...

De combinatie van deze ingrediënten is een uitstekend idee.

De courgettes kunt u best in schijfjes snijden van ongeveer 3 millimeter dikte. Bak deze schijfjes vervolgens al opschuddend of roerend in een grote pan met een klontje boter of olijfolie. Voeg er een in ringen gesneden sjalot bij toe. Voeg af en toe een scheutje water bij als de courgettes dreigen bruin te worden. Kruid het geheel met peper en zout. Op het einde van de bereiding, wanneer de courgettes glazig zijn geworden, voeg je er nog een greepje groene kruiden naar keuze aan toe. Gewoon gehakte peterselie is reeds voldoende.

Zowel pasta als puree aardappelen gaan hier goed bij, met een lichte voorkeur voor pasta.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :