Waar vandaan: Advies > Culinair

Gaarne wilde ik een zalm cocktail maken , ik heb na een etentje nog zalm overkunt u mij een recept geven

Snij enkele bladeren sla in reepjes van ongeveer 1 centimeter breed.

Leg deze op de bodem van een groot glas of een glazen kommetje. Je mag ook tuinkers gebruiken of een sla naar keuze.

Leg hierop de stukjes zalm. De hoeveelheid zalm die je gebruikt is naar eigen keuze. 100 gram is een mooie portie.

Schenk hierover enkele eetlepels cocktailsaus. Versier met een stukje citroen, tomaat en hard gekookt ei.

Cocktailsaus:

100 gram mayonaise, liefst zelfgemaakte.

4 eetlepels ketchup.

1 koffielepel worcestersaus.

Een snuifje cayennepeper

Een klein glaasje cognac of whisky

Desgewenst een weinig half opgeklopte room.

De saus moet pittig smaken, halfvloeibaar zijn en een rozige kleur hebben.

Giet deze saus pas over de zalm juist voor het opdienen. De saus zakt snel naar de bodem van het glas.

Ditzelfde recept is ook zeer geschikt voor garnalencocktail of bij andere gekookte vissen.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :