Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik provençaalse saus?

Nodig :

100 gram champignons,

Een blik van een halve liter tomatenblokjes

1 grote ui of enkele sjalotten

1 rode of groene paprika

Twee lookteentjes, gehakt

Een deciliter witte wijn

Olijfolie

Peper en zout

Fruit de gesnipperde ui of sjalot in de olijfolie, samen met de gesnipperde look.

Als ze beginnen te kleuren, de paprika, eveneens in reepjes gesneden toevoegen, daarna de champignons. Overgiet met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg nu de tomaten toe. Laat minstens een twintigtal minuten sudderen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Eventueel een bouillonblokje naar keuze.
Voeg deze basisbereiding bij een vlees of visbereiding zodat de smaken met mekaar vermengen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Yvan Beuckelaere (55) uit Sint-andries/brugge

Alles is prima duidelijk en goed omschreven met véél rubrieken! Ik ben echt een tevreden SeniorenNet'er!

Meer over Yvan Beuckelaere :
  • Plaatsbewijs toezichter
  • 55 jaar
  • Bezoekt ons enkele keren per maand
  • Getrouwd
  • 1 kind
  • Hobby's: kleiduif schutter

Poll

Gebruikt u meettoestellen (bloeddruk, cholesterol,..) om uw gezondheid op te volgen?