Hoe bereid je lamsragout?
Lamsragout
Benodigdheden :
· 1 kg vlees voor lamsragout ( schouder )
· 100 g uien
· 50 g bloem
· 50 g vetstof, bakken en braden
· 100 g verse zilveruitjes
· 100 g kleine worteltjes
· 100 g raapjes in kleine stukjes
· 100 g kleine vaste spruitjes
· eventueel andere vaste groenten, volgens het seizoen... Boontjes, asperges, champignons,...
Bereiding :
· Kleur het vlees in de hete vetstof. Eenmaal goed zet het dan even apart.
· Kleur vervolgens de uien in de hete vetstof en voeg het vlees er vervolgens weer bij.
· Bestrooi het geheel met de bloem en meng alles goed.
· Zet alles onder water met een bouillonblokje. Voeg een laurierblaadje en wat tijm toe. Indien je dat wenst kan je ook wat tomatenpuree en zout toevoegen.
· Laat alles ongeveer één uur sudderen. Soms iets langer.
· Indien de saus te dun uitvalt bind het een beetje bij met wat strooimaïzena of iets dergelijks.
· Bereid ondertussen alle groenten voor: de zilveruitjes, de wortelen en de raapjes beetgaar koken. Indien je dat wenst kan je ook andere groenten beetgaar koken in gezouten water.
· Verwijder het laurierblaadje.
· Meng de lamsragout met de groenten kook nog enkele minuten en serveer met gekookte aardappelen.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :