Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb een grote hoeveelheid basilicum in de tuin. Kan ik dit invriezen?

Zelf kruiden invriezen is mogelijk maar geeft veel kwaliteitsverlies, zeker voor een gevoelig kruid als basilicum. De beste methode om basilicum (en andere gevoelige kruiden) in te vriezen is:

Onmiddellijk na het oogsten de kruiden goed spoelen in fris water en laten uitlekken.

De blaadjes plukken, kleine, jonge takjes mogen blijven.

De kruiden in een blender (van de keukenrobot) doen  en lichtjes aandrukken. De blender niet meer dan de helft vullen met kruiden.

1 tot 1,5 dl extra vierge olijfolie of zonnebloemolie bijgieten en alles goed fijn mixen.

Laat de mixer niet te lang draaien om opwarming van de kruiden te voorkomen.

Verdeel de kruidenpuree in kleine porties, bijvoorbeeld ijsblokvormpjes en vries in.

Bewaar de kruidenblokjes in een goed afgesloten zak of doos in de vriezer.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :