Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag een recept ontvangen voor struisvogel .


Ik zou graag een recept ontvangen voor struisvogel voor10 personen. I
n de oven klaar te maken( tijdsduur)en welke groentjes en saus passen daar het beste bij hartelijk dank voor U hulp

We stellen volgend recept voor, nl. struisvogelsteak met druiven

Ingrediënten (voor 10 personen):

· 1,5 kilo struisvogel

· sneetjes gerookt ontbijtspek

· blikken gepelde druiven of pel zelf witte druiven zonder pitten.

· sinaasappelen

· klont boter

· peper, zout

· bruine sausbinder

· aardappelkroketten naar keuze

Was de sinaasappelen grondig. Snijd de dunne gele schil van één sinaasappel. Snijd in zeer fijne reepjes en leg ze 5 minuten in kokend water of 1 min., afgedekt met water, in microgolf. Laat afkoelen. Giet het water weg en verfris met koud water. Zet opzij.

Pers de sinaasappelen en zet het sap opzij.

De stukken struisvogelvlees wegen tussen de 500 gram tot een kilo. Het bakken of braden ervan is hetzelfde als voor kip of kalkoen. Kleur eerst in een braadpan op het vuur, maak verder gaar in de oven. Hoelang, dit hangt af van de grootte van de stukken. Laat het vlees rusten, na het braden. Tip: snijd het struisvogelvlees in steaks (ongeveer 150 gram per stuk ) om gelijkmatig te kunnen bakken Een tweetal minuten aan beide zijden is voldoende, als het vlees nog lichtjes roze is binnenin kan geen kwaad. Doorbakken wordt het vrij droog.

Rond de steaks kan een zeer dun gesneden reepje spek gerold en vastgezet worden met een prikker. Zo bekomt men een mooie tournedos.

Smelt boter in een stoofpan en bak de steaks op middelmatig vuur rondom mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie in een lauwe oven. Blus de pan met het sinaasappelsap. Voeg de uitgelekte schilreepjes en het sap van de druiven toe. Laat ± 5 min inkoken.

Bind de saus met bruine sausbinder en zodra de saus gebonden is, druiven toe te voegen. Laat ± 2 minuten opwarmen (niet langer anders zijn de druiven plat gekookt). Serveer de druivensaus rond de steak en geef hierbij aardappelkroketten naar keuze.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :